Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Όταν η Βούλα Πατουλίδου… συγκίνησε όλη την Ελλάδα (vid)

Πέρασαν 26 χρόνια… Ήταν 6 Αυγούστου 1992 όταν η Βούλα Πατουλίδου έκανε όλη την Ελλάδα να συγκινηθεί μαζί της

Η πρώην αθλήτρια στίβου κατάφερε μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την τότε εποχή, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα με εμπόδια με επίδοση 12.64″ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.
Οι δηλώσεις της αμέσως μετά την κούρσα και αφού πρώτα έσπευσε στον σύζυγό της, ήταν ενδεικτικές του μεγέθους του επιτεύγματος της. Από τότε έμεινε και η φράση της «για την Ελλάδα ρε γαμώτο». Δήλωση που έμεινε στην ιστορία και πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μία από τις πιο γνωστές και χαρακτηριστικές ατάκες στον αθλητισμό.. Σε μια κούρσα που έπεσε μετά το τελευταίο εμπόδιο η Ντέβερς…


«Έχω τρελαθεί. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Απλά μπήκα στον τελικό και το που σκέφτηκα ήταν ότι “Για την Ελλάδα ρε γαμώτο θα τρέξω και για κανέναν άλλο”. Όλα για την Ελλάδα, αξίζει να κάνει κάποιος τα πάντα για αυτήν. Πέτυχα αυτό που κανείς δεν πίστευε, πλην δύο – τριών ανθρώπων. Έλεγα στον εαυτό μου πριν τον τελικό ότι μπορώ να πάρω το χάλκινο μετάλλιο και τελικά πάλεψα και πήρα το χρυσό. Όταν ήρθα στη Βαρκελώνη, βρήκα τους Έλληνες αθλητές με πεσμένο ηθικό, ίσως από την ατυχία του Παπακώστα. Κανείς δεν μου έδωσε σημασία και αυτό με πείσμωσε τρομερά. Νομίζω ότι έκανα τη κούρσα της ζωής μου. Στις προπονήσεις έτρεχα συχνά κοντά στο 12.70 αλλά στους αγώνες δεν μου έβγαινε η επίδοση. Ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Τώρα τι να πω, έχω τρελαθεί», είχε δηλώσει η τότε αθλήτρια του Ηρακλή.
altsantiri.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου