Thursday, 28 March, 2024

Χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο η Εθνική Νέων Ανδρών!

Η Εθνική ομάδα πόλο Νέων ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μινσκ αφού νίκησε στον τελικό με 14-12 επί του Μαυροβουνίου.
Με εξαιρετική εμφάνιση για τρία οκτάλεπτα η Εθνική ομάδα πόλο Νέων Ανδρών κατέκτησε την κορυφή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας επικρατώντας στον τελικό με 14-12 επί του Μαυροβουνίου.
Το ξεκίνημα της Εθνικής στον τελικό ήταν νωθρό και το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι παίκτες του Μαυροβούνιου. Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 πριν ο Ρομπόπουλος πετύχει το πρώτο τέρμα για την Ελλάδα μετά από πέντε λεπτά αγώνα. Οι Μαυροβούνιοι συνέχισαν να βρίσκουν τρόπο να σκοράρουν και κατάφεραν να προηγηθούν δύο φορές με τρία τέρματα (4-1, 5-2) με τον Γκιουβέτση να μειώνει στο τελικό 5-3 της πρώτης περιόδου.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική ομάδα παρουσίασε το γνωστό πρόσωπο της. Οι Μαυροβούνιοι κράτησαν το προβάδισμα δύο τερμάτων μέχρι τα μισά του δεύτερου οκταλέπτου. Ο Γκιουβέτσης μείωσε αρχικά σε 7-6, για να φέρει το ματς στα ίσα ο Παπαναστασίου 1.44′ για το τέλος του ημιχρόνου. Μάλιστα, δύο δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το οκτάλεπτο ο Αλαφραγκής έδωσε προβάδισμα στην Εθνική για πρώτη φορά.
Μάλιστα, με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Παπαναστασίου έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για την Ελλάδα. Οι Μαυροβούνιοι δεν άφηναν όμως την Εθνική να ξεφύγει με περισσότερα από δύο τέρματα, αφού συνεχώς μείωναν στο γκολ. Τελικά, όμως, ο εξαιρετικός Γκιουβέτσης με δύο δικά του γκολ ανέβασε τη διαφορά στο +3 (12-9) με 1.31 να απομένει για το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.
Από εκεί και πέρα η Εθνική ομάδα έπαιξε έξυπνα με το χρόνο και κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη νίκη με 14-12.
Μαυροβούνιο – Ελλάδα 12-14
Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-5, 2-4, 3-2
Μαυροβούνιο: Φρανέτα 1, Ντζ. Ράντοβιτς 5, Μάτκοβιτς 3, Ντ. Ράσκοβιτς 1, Τσέτσκοβιτς 1, Μιγιούσκοβιτς 1
Ελλάδα: Ρομπόπουλος 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Αλαφραγκής 1, Καλογερόπουλος 1, Κάκαρης 1

Ο πολιτικός κόσμος έστειλε θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Νέων για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Παυλόπουλος: Αφετηρία και για άλλα επιτεύγματα στο μέλλον
Στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τη «χρυσή» ομάδα υδατοσφαίρισης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος επισημαίνει: «Θερμά συγχαρητήρια για την κορυφαία ευρωπαϊκή σας επιτυχία. Η οποία, είμαστε βέβαιοι, αποτελεί την αφετηρία για άλλα μεγάλα επιτεύγματά σας στο μέλλον».
Πρόεδρος Βουλής: Το μέλλον σας ανήκει
Συγχαρητήριο μήνυμα στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.
Στο συγχαρητήριο μήνυμα αναφέρει:
«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, σας συγχαίρω θερμά για τη μεγάλη επιτυχία σας που ήρθε να προστεθεί στις πρόσφατες διακρίσεις του ελληνικού αθλητισμού.
Το γεγονός ότι το 2017 στο Βελιγράδι κατακτήσατε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην υδατοσφαίριση, αποδεικνύει ότι με σκληρή δουλειά, σχέδιο, επιμονή στους στόχους και αποφασιστικότητα μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα μέλλον γεμάτο με επιτυχίες. Η νέα διάκρισή σας αναδεικνύει, για μία ακόμη φορά, τις τεράστιες δυνατότητες της νέας γενιάς μας. Το μέλλον σας ανήκει.
Είναι το έκτο μετάλλιο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις μέσα στο 2018 για την ελληνική υδατοσφαίριση, που επιβεβαιώνει ότι δικαίως θεωρείται εκ των κορυφαίων αθλημάτων, διαχρονικά, στη χώρα μας», επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής.
Γεννηματά: Το χρυσό είναι το χρώμα του ελληνικού πόλο
«Το χρυσό είναι το χρώμα του ελληνικού πόλο και η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών φρόντισε να το επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά», δηλώνει για τη νέα επιτυχία η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Και προσθέτει: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους συντελεστές για την τεράστια επιτυχία της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης».
Υφυπουργός Αθλητισμού: Και πρώτοι και αήττητοι!
Συγχαρητήρια στην χρυσή Εθνική ομάδα πόλο Νέων Ανδρών έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε μήνυμά του στο twitter.
«Και πρώτοι και αήττητοι! Ακόμα μια χρυσή σελίδα για το ελληνικό πόλο! Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή μας Τεο Λοράντο!
Αποδεικνύουν σε μια ακόμα διοργάνωση όχι μόνο το ταλέντο τους αλλά και την άρτια οργάνωση της ομοσπονδίας.
Σας ευχαριστούμε!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βασιλειάδης
ΣΥΡΙΖΑ: Θερμά συγχαρητήρια
«Θερμά συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα νέων ανδρών του πόλο για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Και αυτή η διάκριση προστίθεται σε μια σειρά μεγάλων επιτυχιών για την ελληνική υδατοσφαίριση και αναδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο άθλημα», επισημαίνεται ακόμη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου