Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Φιλικός αγώνας παλαίμαχων μπάσκετ ενάντια στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό

Φιλικό αγώνα μπάσκετ ενάντια στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό έδωσαν σήμερα, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, της Θεσσαλονίκης

παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές και ποδοσφαιριστές από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική Ανδρών 2004. Τον αγώνα παρακολούθησαν 5.000 μαθητές, από 52 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι άλλοτε αστέρες των γηπέδων χωρίστηκαν στην ομάδα των “ Μπλε”, με προπονητή τον Αλέξη Πολίτη και την ομάδα των “ Άσπρων”, με προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο. Η ολοκλήρωση του ματς βρήκε νικήτρια τη δεύτερη με σκορ 106-103.
Τη συμμετοχή όλων στη μάχη ενάντια στον εκφοβισμό ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός, τονίζοντας ότι «μία κοινωνία που δε φοβάται είναι μία κοινωνία ελεύθερη».

Ο Γιώργος Ορφανός παρευρέθηκε στο Παλαί Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, όπου διεξήχθη φιλικός αγώνας μπάσκετ, στον οποίο συμμετείχαν βετεράνοι Έλληνες καλαθοσφαιριστές και διεθνείς ποδοσφαιριστές, που σήκωσαν την Ελλάδα στον ουρανό της Ευρώπης το 2004. Με τον αγώνα μπάσκετ στάλθηκε το μήνυμα «Κάνουμε τρίπλα στον εκφοβισμό». Ο αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο της δράσης «Live Without Bullying», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εξαιρετική εκδήλωση στη μάχη ενάντια στον εκφοβισμό. Συμμετέχουμε όλοι μαζί σε αυτήν τη μάχη, για μία κοινωνία που δε φοβάται, γιατί τότε είναι μία κοινωνία ελεύθερη. Πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζοντας τον εκφοβισμό, απελευθερώνουμε τις δυνάμεις των νέων, των γυναικών και όλων των αδύναμων κοινωνικών ομάδων», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Τον φιλικό αγώνα μπάσκετ παρακολούθησαν περίπου πέντε χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί σε κάθε καλάθι και κυρίως όταν το έβαζαν ποδοσφαιριστές.

Ο υποψήφιος δήμαρχος στο πλαίσιο της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους βετεράνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κατέκτησαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2004, όταν ο ίδιος εκτελούσε χρέη υφυπουργού Αθλητισμού.

Επίσης, είχε εγκάρδιες συνομιλίες με βετεράνους καλαθοσφαιριστές, τους οποίους γνώριζε πολύ καλά από το Βελιγράδι, όταν το 2005 η εθνική ομάδα μπάσκετ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket, αλλά και από τη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας, όπου η εθνική μας πήρε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, νικώντας και την ομάδα των  ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια και των δύο διοργανώσεων ο κ. Ορφανός ήταν υφυπουργός Αθλητισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – voria.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου