Thursday, 28 March, 2024

Το… impact της παρουσίας του Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ

Ήταν 16 Ιανουαρίου του 2017, όταν ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, με τον Σέρβο επιθετικό δύο χρόνια

μετά να έχει εξελιχθεί στο σημείο αναφοράς της γραμμής κρούσης του Δικεφάλου.
Ο Πρίγιοβιτς με το… καλημέρα έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής, σκοράροντας στο ντεμπούτο του στην αναμέτρηση Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα και έκτοτε ο 28χρονος φορ, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με την επίδραση του στην επιθετική λειτουργία των «ασπρόμαυρων» να είναι καταλητική.
Το πρώτο… αίμα
Στο πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του στον Δικέφαλο ο Πρίγιοβιτς πέτυχε 10 γκολ και έστειλε… προειδοποίηση στους αντιπάλους του. Την περσινή σεζόν ήταν καταιγιστικός και με 27 τέρματα αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος των «ασπρόμαυρων». Η περσινή του επίδοση είναι, μάλιστα, η καλύτερη σε μια σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ.
Ο Πρίγιοβιτς στην πρώτη του ολόκληρη σεζόν στον Δικέφαλο, με τα 27 γκολ που σημείωσε κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Γιώργου Κούδα με 26 γκολ σε μία σεζόν και τον έστειλε στην δεύτερη θέση μπροστά από τον Σταύρο Σαράφη (25 γκολ) και τον Γιώργο Κωστίκο (23 γκολ).
Μάλιστα την περσινή σεζόν ο Σέρβος κατέκτησε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Super League Σουρωτή με 19 γκολ, όντας ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που το καταφέρνει με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τη σεζόν 2005-06, όταν ο παλαίμαχος άσος είχε σκοράρει 17 φορές.
Το πιο γρήγορο… κανόνι
Στις 9 Δεκεμβρίου στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ, ο Πρίγιοβιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα κι έφτασε τα 50 γκολ σε 83 αγώνες. Δηλαδή πιο γρήγορα από όλους τους προκατόχους του στην ιστορία του Δικεφάλου.
Το ρεκόρ μέχρι το βράδυ της Κυριακής ανήκε στον Κώστα Φραντζέσκο. Ο παλαίμαχος άσος στις 26 Σεπτεμβρίου 1999, στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 4-2 με μία από τις συνηθισμένες εκτελέσεις φάουλ, έφτασε τα 50 τέρματα στην 99η συμμετοχή του με τον Δικέφαλο, όντας ο μόνος μαζί με τον Πρίγιοβιτς που χρειάστηκαν διψήφιο αριθμό αγώνων.
Τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος τα έφτασε στην 104η συμμετοχή του, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 113 αγώνες και ο Κώστας Ορφανός με 117, ένα λιγότερο από τον Γιώργο Κούδα.
Tα ξεχωριστά ρεκόρ του Πρίγιοβιτς
Στα δύο χρόνια της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, ο Πρίγιοβιτς έχει καταφέρει να καταγράψει ορισμένες εντυπωσιακές επιδόσεις, που δείχνουν την επίδραση που έχει στην επιθετική γραμμή του Δικεφάλου ο Σέρβος επιθετικός.
Συγκεκριμένα ο Πρίγιοβιτς, έγινε ο 17ος ποδοσφαιριστής που συμπληρώνει 50 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όσοι και οι αγώνες στους οποίους αγωνίστηκε σε όλο το ενενηντάλεπτο (!), ενώ χρειάστηκε συνολικά μόλις 83 παιχνίδια, μπαίνοντας στα 19 από αυτά ως αλλαγή και βγαίνοντας 14 φορές.
Παράλληλα, είναι ο ευστοχότερος εκτελεστής πέναλτι στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Super League με 7/7 εύστοχες εκτελέσεις και είναι ήδη 5ος στην ιστορική κατάταξη των εκτελεστών από την άσπρη βούλα. Διανύοντας την τρίτη του σεζόν πλέον στους «ασπρόμαυρους», είναι ο δεύτερος ξένος σκόρερ (χρειάζεται τριάντα γκολ για να φτάσει τον Νέτο Γκουερίν), της συνολικής κατάταξης των… κανονιών του Δικεφάλου.
Το ιδιαίτερο… ρεκόρ στο ματς με τον Αήττητο και τα 35 γκολ μέσα στο 2018
Στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση του ΠΑΟΚ, ο Πρίγιοβιτς κατέγραψε ακόμη ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, αφού κατάφερε να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Δικεφάλου που σκοράρει τρία γκολ σε ένα παιχνίδι αγωνιζόμενος ως αλλαγή.
Παράλληλα, προστέθηκε στη λίστα των 33 παικτών του ΠΑΟΚ που το έχουν καταφέρει, αλλά μόνο ο Σέρβος επιθετικός δεν είχε ξεκινήσει ως βασικός, ενώ με τα 55 γκολ που έχει σημειώσει μέχρι τώρα με την φανέλα των «ασπρόμαυρων», φιγουράρει στη 16η θέση των σκόρερ όλων των εποχών.
Το… κερασάκι στην τούρτα για τον Πρίγιοβιτς, ήρθε με την διάκριση του να βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα των σκόρερ παγκοσμίως για το 2018, επίδοση που κέρδισε με τα 35 γκολ που σημείωσε μέσα στο 2018, δείχνοντας το πόσο «καυτή» περίοδο διανύει στην καριέρα του, με τον ΠΑΟΚ να είναι μόνο κερδισμένος από την παρουσία του έμπειρου επιθετικού.
sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου