Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έβαλε το τένις στον παγκόσμιο χάρτη!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία, νικώντας 2-1 σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τρίτο γύρο του Rogers Cup στον Καναδά!
Έχουμε πει πολλές φορές πως αυτό το παιδί είναι γεννημένο για μεγάλα πράγματα και συνεχώς βρίσκει τον τρόπο να το επιβεβαιώνει.Ο λόγος για τον Στέφανο Τσιτσιπά που δεν σταματά να δείχνει σε όλους πόσο σπουδαίος τενίστας θα γίνει. Για την ακρίβεια, πόσο σπουδάιος τενίστας είναι ήδη!
Ο νεαρός πρωταθλητής μας πρόσθεσε μια ακόμα σημαντικότατη στιγμή στην καριέρα του, επικρατώντας με 2-1 (6-3, 6-7 (5-7), 6-3) του τεράστιου Νόβακ Τζόκοβιτς (νο. 10 στην κατάταξη), παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του Rogers Cup που διεξάγεται στο Τορόντο, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σβέρεβ-Μεντβέντεβ. Με την μέχρι στιγμής πορεία του, αναμένεται να ανέβει στο Νο. 23 της Παγκόσμιας κατάταξης.
Ο Τσιτσιπάς ήταν πραγματικά εξαιρετικός κόντρα στον Σέρβο, δεν έχασε το σερβίς του και στο πρώτο και τρίτο σετ δεν άφησε σε κανένα σημείο τον σπουδαίο αντίπαλό του να τον αμφισβητήσει. Ειδικά στο τρίτο η προσπάθεια του ήταν εξαιρετική, καθώς παρότι είδε τον Τζόκοβιτς να ισοφαρίζει στο τάι μπρέικ σε 1-1, δεν λύγισε και πήρε την πανάξια νίκη. Όλα αυτά, απέναντι σε έναν τενίστα τεράστια κλάσης, ο οποίος πριν από λίγο καιρό κατέκτησε το Γουίμπλεντον!
Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο Τσιτσιπάς νικά τενίστα που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα και μάλιστα στην παρθενική του συμμετοχή στο Rogers Cup!
«Ήξεραν ότι έπαιζα αρκετά καλά σήμερα. Το να χάσω το δεύτερο σετ ήταν μία δύσκολα αντιμετωπίσιμη κατάσταση. Είχα ευκαιρίες και δεν τις χρησιμοποίησαν Είμαι συνηθισμένος σε αυτό. Είχα τέτοια ματς στο παρελθόν και ήμουν κοντά στο να κερδίσω παιχνίδια και τα πράγματα δεν πήγαν με τον τρόπο μου. Τελικά έχασα το σετ και παρέμεινα ήρεμος. Έκανα μπρέικ νωρίς, σέρβιρα καλά. Αυτό το μπρέικ ήταν τα πάντα. Και το σερβίς ήταν απίστευτο, ναι ήταν η καλύτερη νίκη της καριέρας μου».
Σχετικά με τον προημιτελικό κόντρα στον Ζβέρεφ τόνισε ότι υπήρξε μάθημα για τον ίδιο η ήττα από τον Γερμανό πριν από μερικές μέρες. «Έμαθα πολλά από την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στην Ουάσινγκτον με τον Αλεξάντερ (σ.σ. Ζβέρεφ). Μου υπενθύμισε το τρέξιμο που έκανα στην Βαρκελώνη προ μερικών μηνών. Ένιωσα συναισθηματικό δέσιμο με τους οπαδούς και το κοινό και την περιοχή όπου έπαιζα. Αλλά η ήττα με ωρίμασε. Με έκανε πιο γενναίο και έμπεριο. Θα το χρησιμοποιήσω υπέρ στο προσεχές ματς, θα είμαι πιο έξυπνος. Θα παίξω με σωστό τρόπο και θα χρησιμοποιήσω τις ευκαιρίες. Είμαι σίγουρος ότι θα έχω αρκετές αλλά πρόκειται να τις αξιοποιήσω».
Φυσικά, δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη και η κίνησή του να γράψει στην κάμερα «Pray for Greece», ενθουμούμενος τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι: «Ένιωσα ότι πρέπει να το κάνω γιατί η πατρίδα μου τις προηγούμενες εβδομάδες πέρασε δύσκολες στιγμές και άνθρωποι πέθαναν, άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ένα από τους φίλους μου είναι στο νοσοκομείο και η οικογένειά του επίσης, Συνεπώς δεν ήταν εύκολο για μένα όταν το ανακάλυψα. Είναι δύσκολο. Αυτό που έκανα ήταν το ελάχιστο που μπορούσα».
Κλείνοντας, επεσήμανε: «Είχε μεγάλη αξία για μένα αυτή η νίκη. Αισθάνομαι πολύ περήφανος για μένα, για τον εαυτό μου και την χώρα μου. Βάζω την Ελλάδα πιο βαθιά στον χάρτη του τένις. Είμαι πολύ σίγουρος ότι κάνω τον πατέρα μου περήφανο. Είναι μία συναισθηματική νίκη. Δεν ένιωσα ποτέ περισσότερα πράγματα μετά από μία νίκη»
gazzetta – sdna

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου