Friday, 19 April, 2024

«Ψηφίζει» εθνική Ελλάδας ο Βιγιαφάνιες

Ο Κάρλος Ζέκα άνοιξε τον δρόμο… Ο Λούκα Βιγιαφάνιες θέλει να τον ακολουθήσει. Ο λόγος για τη θέληση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Ο γεννηθείς στην Πορτογαλία συμπαίκτης του στους «πράσινους» είχει συμπληρώσει κάποια χρόνια (πέντε και πάνω) στην Ελλάδα και είχε το δικαίωμα πολιτογράφησης. Για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό ισχύει κάτι διαφορετικό: έχει ελληνικές ρίζες και αυτό το στοιχείο θέλει να χρησιμοποιήσει.

Πρόκειται για προπάππου του, Δημήτρη Πετρινώλη, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στην Αργεντινή πριν από αρκετά χρόνια. Ο «Βίγια» έχει βρει τα στοιχεία μετανάστευσής του, όχι όμως και το απαραίτητο πιστοποιητικό γέννησης. Ωστόσο, θεωρεί ότι μπορεί να βρει άκρη σε αυτήν την υπόθεση και για τον λόγο αυτό έχει απευθυνθεί σε έναν συμπατριώτη του που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους θέματα. Επιπλέον, ο μάνατζερ του παίκτη αναμένεται μαζί με τον συγκεκριμένο άνθρωπο τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, προκειμένου να δρομολογήσουν τις σχετικές εξελίξεις.

Εάν αυτή η υπόθεση προχωρήσει, τότε θα είναι καλό και για τον Παναθηναϊκό, καθώς αυτόματα θα ανοίξει μια θέση μη κοινοτικού ποδοσφαιριστή.

newsone.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου