Friday, 26 April, 2024

Τριάρα του ΠΑΟΚ στη Λαμία… και την επόμενη βδομάδα θα είναι πρωταθλητής!

“Και την επόμενη βδομάδα θα είμαστε πρωταθλητές” τραγουδούσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα, όπου η ομάδα του Λουτσέσκου

νίκησε 3-0 τη Λαμία μέσα σε αποθέωση και πλέον χρειάζεται άλλους δύο βαθμούς για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο!
Στη νέα φιέστα που στήθηκε στην έδρα του Δικεφάλου, Ενρίκε (35΄), Σάκχοφ (78΄) και Μπίσεσβαρ (83΄) πέτυχαν τα γκολ που έδωσαν άλλους τρεις βαθμούς, με την 24η νίκη σε 27 αγωνιστικές στη φετινή εντυπωσιακή και αήττητη πορεία.
Έτσι, οι ασπρόμαυροι μπορούν να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα με νίκη επί της ΑΕΛ στη Λάρισα την επόμενη Κυριακή, καθώς χρειάζονται μία νίκη ή δύο ισοπαλίες στα τρία παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της Super League.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα, πέρα από τα πανηγυρικά συνθήματα για την κούπα, ακούστηκαν ρυθμικά τα ονόματα των Ιβάν Σαββίδη και Ράζβαν Λουτσέσκου από τους φίλους της ομάδες που γέμισαν ξανά της κερκίδες.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, με τον Πέντρο Ενρίκε να ανοίγει το σκορ στο 35ο λεπτό.
Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Σαράνοφ, παίρνοντας πάσα από τον συμπατριώτη του, Μάτος, ενώ οι παίκτες των φιλοξενούμενων διαμαρτύρονταν έντονα επειδή ο Μπαράλες ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα, ο επιθετικός της Λαμίας έμεινε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Σάκχοφ δίχως να υπάρχει φάουλ και οι παίκτες του Δικεφάλου συνέχισαν κανονικά το παιχνίδι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μάτος πάσαρε στον Ενρίκε στην περιοχή κι εκείνος σούταρε για το 1-0, με τους παίκτες της Λαμίας να φωνάζουν σε διαιτητή και “ασπρόμαυρους”.
Πέρα από το γκολ, το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, με τη Λαμία να στέκεται καλά στην Τούμπα έχοντας και δύο-τρεις καλές στιγμές, ενώ ο ΠΑΟΚ απείλησε επίσης σε δύο περιπτώσεις με κεφαλιά του Βαρέλα και σουτ του Ενρίκε.
Το παιχνίδι άνοιξε με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου, με τον Σαράνοφ να κρατάει ζωντανή την ομάδα του στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός πως είχε τρεις παίκτες μπροστά του, σταματώντας τον Σάκχοφ στο 55΄. Στο 58΄ έχασε τεράστια ευκαιρία η Λαμία, όταν ο Βιεϊρίνια ως “από μηχανής θεός”, έβαλε το πόδι του και σταμάτησε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Ασουμπρέ από κοντά.
Η ώρα περνούσε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο και η Τούμπα το… έριξε στο πάρτι, παρασύροντας αναπόφευκτα και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Δικεφάλου. Την αρχή έκανε ο Σάκχοφ στο 78΄όταν με καρφωτή κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Σαράνοφ, σφραγίζοντας τη νίκη για το 2-0. Κερασάκι στην τούρτα; Το εντυπωσιακό τέρμα από τον “αρτίστα” του ΠΑΟΚ, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που εντυπωσιακό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 83ο λεπτό.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάκχοβ, Ολιβέιρα, Ενρίκε (74′ Μίσιτς), Πέλκας (60′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (64′ Σβιντέρσκι).
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Ασίγκμπα (84′ Καραγκούνης), Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο (64′ Μπλάζιτς), Ρόμανιτς, Μπερτόγλιο, Ασούμπρε, Μπαράλες (74′ Τσούκαλος).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου