Saturday, 20 April, 2024

Στην Σέντρα… «Από βδομάδα καθαρίζει η μπουγάδα στον Εθνικό»

Καλημέρα καλημέρα, να είστε όλοι καλά, υγεία πάνω από όλα και καλή διάθεση, όσον αφορά τα οικονομικά… ε αυτά μας τα έχουν εξασφαλίσει οι κυβερνώντες. Χρόνια πολλά στους Κωστάκηδες και τις Ελενίτσες που γιόρταζαν την Δευτέρα που μας πέρασε.

*Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας αλλά τελείωσε επιτέλους, αν και κοντεύουμε να μπούμε στον Ιούνιο. Ήταν μια χρονιά με θετικές αλλά και αρνητικές εκπλήξεις, μια χρονιά που δεν υπήρχε το βαρύ ποδοσφαιρικό όνομα. Θα μου πείτε «Αναγέννηση και Κρύα Βρύση, δυο ιστορικές ομάδες…» ε καλά τώρα, πονεμένες ιστορίες για αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

*Δυνατό και ισορροπημένο το παιχνίδι στο Μαυροβούνι. Ο τελικός μεταξύ της τοπικής ομάδος και του Μελισσίου είχε τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

*Λοιπόν, τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα του Μαυροβουνίου για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Ήταν το φαβορί μαζί με τον Εθνικό από την αρχή, μπορεί να αμφισβητήθηκε σε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος αλλά σίγουρα είχε έμπειρους παίκτες και άξια έφεραν την ομάδα στον τελικό στόχο που ήταν η άνοδος.

*Χαρές και πανηγύρια, σαμπάνιες, ένας τρελός χορός από παίκτες, προπονητή, διοίκηση και η απονομή του κυπέλλου ήταν τα στοιχεία και οι εικόνες που κυριάρχησαν μετά την λήξη του αγώνα.

*Κοσμοσυρροή στο γήπεδο του Μαυροβουνίου, το γήπεδο ζωσμένο γύρω-γύρω από κόσμο και η κερκίδα είχε το αδιαχώρητο. Γέμισε το ταμείο της ομάδας, έτριβαν τα χέρια τους οι άνθρωποι της διοίκησης.

*Μπορώ να γράψω σελίδες για την πορεία του Μαυροβουνίου αλλά αυτό που πρέπει να τονίσω και να σταθώ είναι το όραμα, ο σχεδιασμός, η υπομονή του προέδρου Τέο Δανιηλίδη. Να που όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Γυρίστε 3-4 χρόνια πίσω και θυμηθείτε σε ποια κατάσταση βρισκόταν η ομάδα που από τη νέα χρονιά θα εμφανίζεται στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής.

*Λοιπόν Σίμο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την δική σου προσφορά σε αυτήν την προσπάθεια. Είχε συμμετοχή και μάλιστα πολύ σημαντική. Ζεις μια προπονητική διαδρομή που δεν μπορούσες να την φανταστείς προτού λίγα χρόνια, τώρα ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείς αυτήν σου την επιτυχία και να αποκομίσεις τα οφέλη.

*Αυτό που θα περιμένω να δω από εδώ και μπρός είναι πως θα διαχειριστεί αυτήν την πολύ μεγάλη επιτυχία ο Τέο Δανιηλίδης τη νέα χρονιά.

*Για το Μελίσσι τι να πρωτογράψεις; Τα είπαμε, τα γράψαμε, τα ξαναείπαμε. Ο Θεός να τους έχει καλά που έδωσαν ένα άλλο χρώμα, μια ζωντάνια, ένα ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μη πήραν το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική αλλά η ψυχρή λογική λέει ότι κέρδισαν τις εντυπώσεις. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της όμορφης εικόνας που έβγαλαν προς τα έξω.

*Πρώτο μέλημα για το Μελίσσι είναι να κρατήσει αυτή τη συνταγή και τη νέα χρονιά. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν εκεί στην ομάδα αλλά η παρουσία του Φάβα, του Φωστηρόπουλου, του Χατζηδάκη και των άλλων παιδιών κάτω από την ομπρέλα του Θεοδόση Ντιμτσούδη ήταν συγκινητική και είναι η εγγύηση για τη νέα χρονιά.

*Από βδομάδα καθαρίζει η μπουγάδα στον Εθνικό. Θα ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα στην διοίκηση στην Γενική Συνέλευση. Οι πληροφορίες που έχω μου λένε ότι θα υπάρχουν εξελίξεις και η παρουσία του προέδρου Ηλία Πανίδη στα διοικητικά της ομάδας θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα.

*Η χρονιά βέβαια για τον Εθνικό δεν είναι αυτή που περίμεναν όλοι στην ομάδα. Με άλλα όνειρα, στόχους και προγραμματισμό ξεκίνησε το καλοκαίρι ο σύλλογος και αλλού βρέθηκε. Τα αίτια τα ξέρουν πολύ καλά οι άνθρωποι της διοίκησης.

*Την άλλη Τετάρτη θα μάθετε όλη την αλήθεια για τα χρέη της Αναγέννησης με επίσημα αποδεικτικά στοιχεία από τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε πόσο είναι το τεράστιο χρέος της ομάδος σε ΙΚΑ και Εφορία και σε ποιους έχουν πιστωθεί αυτά τα χρέη. Υπομονή μέχρι την άλλη Τετάρτη και θα διαβάσετε και θα τρίβετε τα μάτια σας.

*Τσάρτα, για κάτσε καλά. Αντωνάκη για πρόσεχε γιατί έχεις καβαλήσει το καλάμι. Τι είναι αυτά που ακούω εκεί στις Αμπελειές, ότι τους κάνεις τον δύσκολο, ότι το σκέφτεσαι, μου λένε, να συνεχίσεις στην ομάδα γιατί έχεις και άλλες 3-4 προτάσεις από άλλες ομάδες. Λοιπόν Τσάρτα, δεν θέλω να πω να μην έχεις όνειρα αλλά πρόσεξε και προσαρμόσου φιλαράκι. Έχεις φίλε καλή διάθεση να ξεφύγεις όμως από μια συγκεκριμένη ομάδα που άκουσα ότι σκέφτεσαι, να μη περάσεις έξω από το γήπεδο.

Γράφει ο Γιάννης Μίγγας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου