Friday, 29 March, 2024

Ποδόσφαιρο Γιαννιτσών: Ήρθε η ώρα για κάτι νέο

Ποδοσφαιρικά τα Γιαννιτσά μας έχουν χαρίσει ωραίες στιγμές στο παρελθόν με νίκες, ανόδους, τίτλους με παιδιά της πόλης να αγωνίζονται με επιτυχία σε επαγγελματικές κατηγορίες όπως οι Πασαλής, Τσιμπίνης, Παναγιωτίδης, Γυριχίδης και παλιότερα Βένος, Τσαλκιτζής, Μαντζούκης, Γιαβάσης, κ.α. ενώ και τώρα σε προσωπικό επίπεδο χαιρόμαστε με τις επιτυχίες παιδιών των ακαδημιών της πόλης όπως ο Πέλκας, ο Δημητρίου κ.α. που μας κάνουν περήφανους.

Όμως σε συλλογικό επίπεδο τα τελευταία 5 χρόνια δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο με την μεγάλη ομάδα της πόλης, την Αναγέννηση, δυστυχώς έχει πάψει να εκφράζει εδώ και καιρό τον κόσμο της πόλης που διψά για ποδόσφαιρο άλλα η κακή της πορεία, η κακή συμπεριφορά σε παίκτες και ομάδες τις περιοχής, τα απίστευτα χρέη που φόρτωσαν οι προηγούμενες διοικήσεις προίκα στον ερασιτέχνη, οδήγησαν την ομάδα σε αναγκαστικό  αγωνιστικό μαρασμό.

Η ομάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό, άλλα πολύ περισσότερο η Αναγέννηση, που έγινε από την συγχώνευση ομάδων το 1961 με σκοπό να εκφράζει το ποδόσφαιρο όλης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, έπαψε δυστυχώς να είναι η ομάδα εκφραστής του ποδοσφαίρου της πόλης.

Τα Γιαννιτσά μια πόλη 35000 κατοίκων και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πέλλας με 70000 κόσμο, τα Γιαννιτσά με 800 παιδιά να φοιτούν σε ακαδημίες της πόλης, τα Γιαννιτσά με 15 ομάδες, είναι αδιανόητο άλλα είναι γεγονός, να μην έχουν ομάδα μόνιμη σε εθνικές κατηγορίες.

Είναι  επιτακτική ανάγκη, να ξεχάσουμε τους εγωισμούς μας, να ξεχάσουμε το εγώ και να δούμε το εμείς, πώς μπορούμε όλοι μας να δημιουργήσουμε μια ομάδα πρότυπο, μια ομάδα που θα λειτουργεί ως μεικτή των Γιαννιτσών και του ευρύτερου Δήμου Πέλλας, μια ομάδα που θα πρέπει να αποτελεί όνειρο και να γίνει  το πλατύσκαλο για την μετέπειτα ποδοσφαιρική καριέρα όλων των νεαρών παιδιών της περιοχής, μια ομάδα που θα αγωνίζονται και θα αναδεικνύονται παιδιά της περιοχής μας, μια ομάδα που θα χαίρεται ο φίλαθλος να βλέπει. Ήρθε η ώρα τα δικά του παιδιά, από τα σπλάχνα της πόλης, να αγωνίζονται σε  μια ομάδα που θα διοικείται από άτομα της περιοχής μας, μια ομάδα που θα είναι όλων και όχι του ενός μια ομάδα ανοικτή σε νέα μέλη, μια ομάδα που θα διαφημίζει και θα προβάλει  ποδοσφαιρικά την πόλη μας.

Νομίζω ότι τώρα είναι μονόδρομος, η δημιουργία, η συγχώνευση ομάδων, με σκοπό την δημιουργία κάτι καινούργιου, άφθαρτου που θα πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι μας, για το καλό του ποδοσφαίρου της πόλη μας.

Οι ποδοσφαιρικές ζυμώσεις συνεχίζονται, γνωρίζω ότι πάρα πολλοί επιχειρηματίες είναι θετικοί και νομίζω ότι τις επόμενες μέρες, θα υπάρχει κάτι νέο στην πόλη μας .

Εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο, παρά να αγκαλιάσουμε την όλη προσπάθεια και να δούμε το Γιαννιτσώτικο ποδόσφαιρο ψηλά, όπως του αρμόζει.

Στην προσπάθεια αυτή πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες για το ποδοσφαιρικό μέλλον της πόλης και των παιδιών μας.

Γιώργος Χατζηχρήστος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου