Thursday, 28 March, 2024

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-1 (video)

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε δύσκολα κόντρα στην Ξάνθη που προηγήθηκε, αλλά τελικά μετά τα δυο δοκάρια, ήρθαν και τα δύο γκολ που έδωσαν τη νίκη (2-1) και πλέον οι Θεσσαλονικείς

στρέφουν το ενδιαφέρον τους για την «επόμενη μέρα» στις δικαστικές αίθουσες.
Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε στην ανατροπή και τη νέα εντός έδρας νίκη στην άδεια για δέκατη φορά τη φετινή σεζόν Τούμπα.
Με τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό να μπαίνει και να αλλάζει τα δεδομένα, ο «Δικέφαλος» γύρισε το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο μέρος κι αφού πρώτα οι παίκτες του σημάδεψαν δύο φορές (Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς) το δοκάρι της Ξάνθης, που πάλεψε για να πάρει κάτι, αλλά τελικά έφυγε με άδεια χέρια από την Τούμπα.
Ο Γέντρισεκ έδωσε το προβάδισμα στην Ξάνθη, αλλά η πρώτη επαφή με την μπάλα του Μπίσεσβαρ έφερε το 1-1 και η πρώτη επαφή με την μπάλα του Κουλούρη το 2-1.
Με Βιεϊρίνια δεξί μπακ ο ΠΑΟΚ
Τελικά, ο Ρόμπερτ Μακ δεν ξεπέρασε το πρόβλημα με την ίωση που τον ταλαιπωρούσε από το Σάββατο (21/4) και αποκλείστηκε από την αποστολή, στη θέση του συμπεριλήφθηκε ο νεαρός Αντώνης Σταθόπουλος. Η απουσία του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού ήρθε να προστεθεί σ’ αυτές των Μάτος, Πέλκα (τιμωρημένοι), Μουλέν, Μιχόγεβιτς (τραυματίες).
Με σύστημα «4-2-3-1» παρέταξε τον Δικέφαλο ο Ράζβαν Λουτσέσκου κόντρα στην Ξάνθη. Κάτω από τα δοκάρια, ο Πασχαλάκης, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βαρέλα και Κρέσπο. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Βιεϊρίνια, στο αριστερό ο Αζεβέδο, Κάνιας και Μαουρίσιο τα δυο αμυντικά χαφ στον χώρο του κέντρου. Στις πτέρυγες δεξιά ο Κάμπος και αριστερά ο Λημνιός, με τον Ελ Καντουρί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Πρίγιοβιτς.
Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν είχε στη διάθεσή του, τον τιμωρημένο Ντε Λούκας και τον τραυματία Λισγάρα, παρατάσσοντας την Ξάνθη, επίσης, με ένα «4-2-3-1», τον Κάστρο στην κορυφή της επίθεσης, τον Γέντρισεκ στα χαφ και με σαφή διάθεση να πιέσει και αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, κάτι που τα κατάφερε πολύ νωρίς.


Γκολ από διπλό λάθος
Η Ξάνθη μπήκε επιθετικά απειλώντας μόλις στο 3’ με το δυνατό σουτ του Κάστρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Πασχαλάκη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ και στο 16’ άνοιξε το σκορ. Οι Κρέσπο και Πασχαλάκης έκαναν διπλό λάθος, η μπάλα στρώθηκε στον Γέντρισεκ, με τον Σλοβάκο να την στέλνει στα δίχτυα με άψογο πλασέ.
Ο ΠΑΟΚ μένοντας πίσω στο σκορ βγήκε στην επίθεση αναζητώντας την ισοφάριση, με την πρώτη καλή στιγμή του να έρχεται στο 29’ με την κεφαλιά του Ελ Καντουρί, που υποχρέωσε τον Ζϊφκοβιτς σε μια εντυπωσιακή επέμβαση.
Το δοκάρι στο 36’ έσωσε την Ξάνθη από την ισοφάριση. Ο Πρίγιοβιτς δίκην χαφ (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) έκανε την σέντρα και ο Μαουρίσιο, από θέση φορ, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του εξουδετερωμένου Ζίφκοβιτς.
Έσπασαν τα… δοκάρια
Ο Λουτσέσκου δεν άλλαξε πρόσωπα στην ενδεκάδα, αλλά με το ξεκίνημα του β΄μέρους έφερε τον Κάμπος στη δεξιά πλευρά και πήγε τον Λημνιό στα αριστερά της επίθεσης. Ο Ανγκολέζος έδωσε χώρους στον Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς, φτάνοντας στο 55’ σε νέα μεγάλη ευκαιρία, με την σέντρα του Πορτογάλου και την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό νέα κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής του Ελ Καντουρί, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία του Ζίφκοβιτς, που στο φάουλ του Βιεϊρίνια (58’) έπεσε και απομάκρυνε την μπάλα.
Ανατροπή με Μπίσεσβαρ!
Στο 68’ ο Λουτσέσκου έκανε διπλή αλλαγή, πέρασε στο γήπεδο Μπίσεσβαρ και Σάχοβ, αντί Λημνιού και Κάνιας αντίστοιχα, με τον Ολλανδό στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να σκοράρει! Η κεφαλιά του ξεγέλασε τον Ζίφκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα της Ξάνθης, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να ψάχνει το γκολ, που θα έφερνε… Τούμπα το ματς. Το πέτυχε στο 85ο λεπτό’ με δημιουργό τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και τον Κουλούρη (από κανονική θέση) με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ πάλεψε μέχρι το τέλος για να γυρίσει το ματς, αφού η Ξάνθη των πρώτων 25’-30’ κατάφερε και τον αιφνιδίασε, πετυχαίοντας μια νίκη, που προς το παρόν να του εξασφαλίζει την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων για την τύχη του ντέρμπι με την ΑΕΚ…
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Αζεβέδο, Κάνιας (67’ Σάχοφ), Μαουρίσιο, Κάμπος, Λημνιός (67’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντούρι, Πρίγιοβιτς
Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίφσκοβιτς, Σιλά, Σβάρνας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Καμαρά Λουσέρο, Τζουρίσκοβιτς (62’ Τριάδης), Φάσιδης (70’ Μελιόπουλος), Κάστρο, Γιέντρισεκ (78’ Μπρίτο).
gazzetta

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου