Thursday, 28 March, 2024

ΠΑΟΚ: Αποκλεισμός με ταπείνωση στην Τούμπα

Ταπεινωτικός αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε και από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα (1-3)
Πέντε ήττες σε έξι αγώνες στον 12ο όμιλο του Europa League… Τρεις διαδοχικές σφαλιάρες στην Τούμπα (αν συνυπολογιστεί και το διπλό της Μπενφίκα στα πλέι οφ του Champions League είναι τέσσερις). Εμφανίσεις κατώτερες των προσδοκιών με αναλαμπή μόνο στη Λευκορωσία… Έτσι, συνοψίζεται η αποτυχημένη πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa League που είχε ως επίλογο την εντός έδρας ταπείνωση από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (1-3).
Ο Δικέφαλος είχε τραγική εικόνα στο πρώτο 45λεπτο με την ΜΠΑΤΕ να τον διασύρει. Στη συνέχεια απλώς μείωσε το σκορ (1-3), παρ’ ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 61′.
Ό,τι όμορφο έχτισε το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League με τις νίκες-προκρίσεις επί της Βασιλείας και της Σπαρτάκ Μόσχας το γκρέμισε στους ομίλους του Europa League.
Ο Δικέφαλος κατάφερε να ηττηθεί στην έδρα του από δύο άσημες ομάδες -Βίντι και ΜΠΑΤΕ- με πολύ μικρότερα μπάτζετ και να χάσει την πρόκριση για τους «32» του θεσμού. Οι Ασπρόμαυροι απέναντι στους Λευκορώσους γνώρισαν μια ντροπιαστική ήττα με 3-1 που έφερε έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά των παικτών και του Λουτσέσκου. Αυτή ή ήττα, σίγουρα δεν θα περάσει στα ψιλά, με τον Ιβάν Σαββίδη να αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από όλους μέσα στην ομάδα.
Αυτή τη φορά ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν ανακάτεψε την τράπουλα για την αναμέτρηση με την ΜΠΑΤΕ. Επέλεξε μια ενδεκάδα που θα του φέρει το θετικό αποτέλεσμα, αλλά και μια πολύ καλή εμφάνιση. Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης. Στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Μαουρίσιο – Κάνιας με τον Πέλκα μπροστά τους. Στις πτέρυγες οι Λημνιός – Ζαμπά με μοναδικό προωθημένο τον Πρίγιοβιτς.
Ο Αλεξέι Μπάχα παρέταξε την ομάδα σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Σερμπίσκι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Ρίος, Βολκόφ, Πολιάκοφ και Φιλίποφ. Στη μεσαία γραμμή οι Μπαγκά, Ντράγκουν και Ίβανιτς. Στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Σκάβιτς, Σίγκνεβιτς και Στασεβιτς.
Μπήκε δυνατά, αλλά μέχρι το 15ο λεπτό
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με τη ΜΠΑΤΕ να δίνει χώρο περιμένοντας τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο. Αυτή τη φορά οι Λευκορώσοι δεν την πάτησαν όπως στο πρώτο μεταξύ τους ματς. Έκλεισαν τις γραμμές τους εγκλωβίζοντας τους Ασπρόμαυρους στο κέντρο. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να αιφνιδιάσει αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Σε δύο φάσεις του δόθηκε η ευκαιρία όπως αυτή στο 2ο λεπτό. Ο Πρίγιοβιτς είδε τον Πέλκα μέσα στην περιοχή, του έκανε την πάσα με τον Έλληνα διεθνή να κατεβάζει τη μπάλα και να προσπαθεί να πλασάρει από πλάγια θέση αλλά ο Σρεμπίτσκι έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 9′ κεφαλιά του Βαρέλα μετά το κόρνερ του Πέλκα, η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Σερμπίτσκι.
Ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο ήταν μέχρι το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Στη συνέχεια εμφανίστηκε η γνωστή αρρωστημένη κατάσταση. Λάθη, επιπολαιότητα και το πιο σημαντικό χωρίς καθαρή σκέψη. Οι Λευκορώσοι βλέποντας πως οι Θεσσαλονικείς αδυνατούν να πατήσουν στην περιοχή του ξεκίνησαν τη δική τους αντεπίθεση. Η δυναμική που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο η ΜΠΑΤΕ ήταν τόσο μεγάλη που είχαμε τις έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα τους
Πρώτη κατεβασιά και 0-1
Στην πρώτη κατεβασιά των φιλοξενούμενων στην εστία του Πασχαλάκη κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 18′ μετά από σουτ του Στάσεβιτς η μπάλα πέρασε όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ και τον Σκάβιτς να την βρίσκει με το στήθος στέλνοντας την στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 0-1. Το γκολ σόκαρε τους ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου που έπαιζαν στα χαμένα. Η ΜΠΑΤΕ δεν το έβαλε κάτω συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 30′ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ με τον Στάσεβιτς να επιχειρεί το σουτ και τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δοκάρι του Πασχαλάκη.
Κατέρρευσαν και δέχθηκαν άλλα δύο γκολ
Οι Θεσσαλονικείς που δεν μπορούσαν να μεταβιβάσουν τη μπάλα σωστά είχαν να αντιμετωπίσουν και την πίεση των φιλοξενούμενων. Έτσι άρχισαν τις μακρινές μπαλιές χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Η ΜΠΑΤΕ έβαλε στο παιχνίδι της ένα ακόμα στοιχείο που ήταν η ταχύτητα. Στο 41′ οι Λευκορώσοι κέρδισαν πέναλτι μετά από ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Μάτος πάνω στον Στέσεβιτς ο Γερμανός διαιτητής έδωσε το πέναλτι το οποίο ανέλαβε ο Σίγκνεβιτς κάνοντας το 0-2 στο 42ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Σίγνκεβιτς.
Αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, δεν άντεξε να βλέπει την ομάδα του να διασύρεται και ξεκίνησε τις έντονες αποδοκιμασίες κατά των παικτών και του Ράζβαν Λουτσέσκου. Μάλιστα για πρώτη φορά φέτος ακούστηκε και ένα γνωστό σύνθημα «βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπ….».
Οι αλλαγές και το δωράκι της ΜΠΑΤΕ
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουτσέσκου έκανε δύο αλλαγές με τους Τόσκα και Ουάρντα να παίρνουν τις θέσεις των Βιερίνια και Λημνιού, ενώ πολύ γρήγορα ήρθε και η τρίτη με τον Πέλκα να αποχωρεί με πρόβλημα και στο ματς να μπαίνει ο Άκπομ. Στο 59′ ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Πρίγιοβιτς σε 3-1. Μετά από ωραία ενέργεια του Ζαμπά από τα δεξιά ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλο του, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Πρίγιοβιτς ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Δικέφαλος από το 61ο λεπτό έπαιξε με παίκτη περισσότερο καθώς ο Σίγκνεβιτς χτύπησε εκτός φάσης των Κρέσπο με τον ρέφερι να του δείχνει την κόκκινη κάρτα
Ξύπνησε, αλλά ήταν αργά
Μέχρι το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ έκλεισε τη ΜΠΑΤΕ στο 1/3 του γηπέδου σφυροκοπώντας την εστία του Σερμπίσκι. Στο 65′ ο Ουάρντα εκτέλεσε κόρνερ, ο Βαρέλα ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 70′ από τα δεξιά νέα σέντρα από τον Αιγύπτιο μέσο κεφαλιά του Άκπομ με τον γκολκίπερ της Μπάτε να διώχνει σε κόρνερ. Σ’ αυτό το δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον Βαρέλα να γίνεται δεξί μπακ, τον Μάτος να παίζει ως επιτελικός χαφ κι άλλες πολλές εσωτερικές αλλαγές προκειμένου να μεταφερθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές στην εστία της ΜΠΑΤΕ.
ΠΑΟΚ- ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-3
Γκολ: 18′ Σκάβις, 41′ & 45’+ Σίγκνεβιτς, 59′ Πρίγιοβιτς
Κίτρινες: Μπάγκα, Μάτος, Ρίος
Κόκκινες: 61′ Σίγκνεβιτς
Γήπεδο: ΤΟΥΜΠΑΣ
Διαιτητής: Τομπίας Βελτς
Βοηθοί: Ράφαελ Φόλτιν και Μάρκους Χόκερ
Πρόσθετοι βοηθοί: Μάρκο Φριτς και ο Κρίστιαν Ντίνγκερτ.
Τέταρτος διαιτητής: Ντόμινικ Σάαλ
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια (46′ Τόσκα), Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας (54′ Ακπομ), Λημνιός (46′ Ουάρντα), Ζαμπά, Πρίγιοβιτς.
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Σερμπίσκι, Φιλίποβιτς, Πολιάκοφ, Βολκόφ, Ρίος, Ίβανιτς, Ντράγκουν (87′ Γιαμπλόνσκι), Μπαγκά, Στάσεβιτς, Σίγκνεβιτς, Σκάβιτς (82′ Γκορντέιτσουκ).
Τραυματίες οι Βιεϊρίνια και Πέλκας
Ο Πορτογάλος έχει ενοχλήσεις στον δικέφαλο, ενώ η πρώτη εκτίμηση για τον Ελληνα χαφ κάνει λόγο για θλάση στο γαστροκνήμιο.
Προβλήματα τραυματισμών αποκόμισαν οι Βιεϊρίνια και Πέλκας από το αποψινό ματς και για αυτό αντικαταστάθηκαν. Η πρώτη εκτίμηση για τον Πορτογάλο αναφέρει πως ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο δικέφαλο, ενώ εκείνη για τον δεύτερο κάνει λόγο για θλάση στο γαστροκνήμιο. Αμφότεροι θα υποβληθούν αύριο σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν και πόσο θα μείνουν εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου