Thursday, 28 March, 2024

Νίκη Μακεδονικού Έδεσσας με 3-1 επί της Αστραπής Ζέρβης

Με χρυσή αλλαγή τον Γιώργο Ρέτζια και παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα ο Μακεδονικός Έδεσσας κέρδισε με 3-1 την ανέτοιμη Αστραπή Ζέρβης.
Οι βυσσινί πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και με καλή κυκλοφορία προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις απέναντι στη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 18′ πλασέ του Γάτση απέκρουσε στη γωνία του ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Στο 32′ ο Καραγιάννης διεκδίκησε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ανατράπηκε με παρατεταμένο τράβηγμα του Πλατσιώτα. Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι που εύστοχα εκτέλεσε ο Καλογιάννης για το 1-0. Στο 41′ διαγώνιο σουτ του Δάγγα της Ζέρβης πέρασε μόλις άουτ.

Στο 49′ αδράνεια της άμυνας του Μακεδονικού έδωσε την ευκαιρία στον Κιουτσούκη Πετ. να βρεθεί στο ύψος της μικρής περιοχής του Ροδίντση και να σουτάρει. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σουλιώτη και το πέναλτι εκτελέστηκε από τον Πλατσιώτα που ισοφάρισε σε 1-1. Στο 52′ οι παίκτες του Μακεδονικού συνδυάστηκαν υπέροχα με τον Γιαγιόγλου να δίνει στον Προμογιάννη από αριστερά, που βρήκε με παράλληλη μπαλιά τον Μακρίδη στο ημικύκλιο της περιοχής και αυτός με την σειρά του κάθετα τον Ρέτζια, ο οποίος με διαγώνιου σουτ έβαλε πάλι μπροστά τον Μακεδονικό. Από το σημείο εκείνο το παιχνίδι άνοιξε με τους φιλοξενούμενους να φορτώνουν την επίθεση και τους παίκτες του Μακεδονικού να βρίσκουν περισσότερους χώρους στην αντίπαλη άμυνα. Στο 62′ σουτ του Μακρίδη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 67′ ασταθής απόκρουση του Ροδίντση σε φάουλ του Κιουτσούκη Πετ. πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο 71′ ο Ροδίντσης ανέκοψε σωτήρια με το πόδι πλαγιοκόπηση του Δάγγα. Ο αγώνας κρίθηκε οριστικά στο 85′ με όμορφο σουτ του Ρέτζια από το ύψος της περιοχής που άφησε ανήμπορο να αντιδράσει τον αντίπαλο γκολκίπερ για το τελικό 3-1. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο διαιτητής αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε χέρι αμυντικού της Ζέρβης μετά από σουτ του Σουλιώτη και ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στα δίχτυα. Στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν ο Σουλιώτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.
Για τον Μακεδονικό Έδεσσας (Ουζούνης): Ροδίντσης, Σουλιώτης, Γιαγιόγλου (88′ Τσιτσκάρης), Καλογιάννης, Πέτκος (53′ Προμογιάννης Ν.), Παπαδόπουλος, Μακρίδης (76′ Μακουλέας), Σκούλης, Γαβριηλίδης (46′ Ρέτζιας), Γάτσης, Καραγιάννης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου