Wednesday, 17 April, 2024

«Κλείδωσε» την πρωτιά με γκολ στην… εκπνοή ο Ηρακλής

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε… όλα, ο Ηρακλής στην εκπνοή του αγώνα με «χρυσό» σκόρερ τον Πτηνόπουλο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 τον ΝΠΣ Βόλου και να πάρει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας που του χάρισε την πρωτιά στον όμιλο.

Με τις δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει και με τη… βούλα την άνοδό τους στην Football League και με μοναδικό κίνητρο την πρώτη θέση του ομίλου των μπαράζ, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ορεξάτες και χωρίς καθόλου άγχος με αποτέλεσμα να προσφέρουν από νωρίς θέαμα αλλά και γκολ.

Ο Ηρακλής αν και στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης έδειχνε να πατάει καλύτερα, ήταν αυτός που δέχτηκε πρώτος γκολ και συγκεκριμένα στο 16ο λεπτό όταν ο Νεντάκης επιχείρησε από πολύ μακρινή απόσταση μια σέντρα-σουτ, ο Γιούδας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να καταλήγει στα δίχτυα και ο ΝΠΣ Βόλος να παίρνει το προβάδισμα με 1-0.

Οι «κυανόλευκοι» αν και έδειξαν επηρεασμένοι από το γκολ που δέχτηκαν στο 27’ έφεραν το παιχνίδι και πάλι στα ίσια με τον Παναγιωτούδη να κλέβει τη μπάλα από τον Ουνγιαλίδη στην… καρδιά της άμυνας και να πλασάρει εύστοχα γράφοντας το 1-1.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 2-1 με τον Μάντζη να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και την άμυνα του Ηρακλή να διώχνει πάνω στη γραμμή. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ΝΠΣ Βόλου και Ηρακλής διατήρησαν τον ρυθμό που είχαν στο πρώτο 45λεπτο δείχνοντας πως δεν συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι γηπεδούχοι στο 55ο λεπτό μετά από εξαιρετική μπαλιά… τρύπα του Πέντα στον Μάντζη, ο δεύτερος με περίσσεια ευκολία πλάσαρε εύστοχα τον Γιούδα διαμορφώνοντας το 2-1.

Όσο ο χρόνος περνούσε και με τον Ηρακλή να θέλει να επιστρέψει στο παιχνίδι, το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, με πολλές σκληρές μονομαχίες και ένταση.

Στο 73ο λεπτό οι «κυανόλευκοι» έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Ρόβα που πέρασε στη θέση του Μεντί, να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον πορτιέρε των γηπεδούχων να του λέει «όχι» διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μερικά λεπτά αργότερα και παρά το γεγονός πως δεν διακυβευόταν κάτι σημαντικό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν έλειψαν ούτε τα νεύρα, καθώς μετά από ένα σκληρό φάουλ οι δύο ομάδες… μπούκαραν στον αγωνιστικό δημιουργώντας σύρραξη. Παρόλα αυτά με η παρέμβαση των ψυχραιμότερων έσβησε την… φωτιά.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, το σύνολο του Σπύρου Μπαξεβάνου συνέχισε να ασκεί πίεση ψάχνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας που θα χάριζε στον Ηρακλή τον πολύτιμο βαθμό της πρωτιάς στον όμιλο των μπαράζ. Οι Θεσσονικείς τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 κυριολεκτικά στην… εκπνοή του αγώνα με γκολ του Πτηνόπουλου με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έντονοι πανηγυρισμοί στον πάγκο των «κυανόλευκων».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΝΠΣ Βόλος: Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ουνγιαλίδης (74΄ Ζέρης), Γκαλίτσιος, Μελισσόπουλος (68΄ Ντόσης), Πέντα, Καμπαγιέρο, Μάντζης (85΄ Πιαστόπουλος), Πίτου, Ηλιόπουλος (90΄Μηλιώτης)

Ηρακλής: Γιούδας, Ρεβυθόπουλος, Κουρέλλας, Καραντασιάδης, Καστριτσέας, Κωστούλας (85΄ Γιαννίτσης), Ντε Σμεντ (69΄Πτηνόπουλος), Παναγιωτούδης, Μεντί (58΄Ρόβας) , Αμαραντίδης (76΄ Παπαδόπουλος), Καζναφέρης

Πηγή: sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου