Thursday, 25 April, 2024

Στατιστικά και αριθμοί των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πέλλας

Ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πέλλας στην κανονική διάρκεια τους και ήρθε η ώρα να δούμε τι επιδόσεις είχαμε.

Το πρωτάθλημα με τα περισσότερα γκολ ανά αγώνα ήταν ο 1ος όμιλος της Α’ κατηγορίας με 4,31 γκολ/αγώνα (828 γκολ σε 192 παιχνίδια) ενώ από κοντά ήταν και ο 2ος όμιλος της Β’ κατηγορίας 4,3 γκολ/αγώνα (387 γκολ σε 90 παιχνίδια).

Ξεχωρίζει η επιθετική επίδοση της Θύελλας Σαρακηνών η οποία σκόραρε 152 φορές σε 26 παιχνίδια, είχε δηλαδή μέσο όρο 5,85/παιχνίδι! Το περίεργο στην επίδοση αυτή, της ομάδας των Σαρακηνών είναι ότι ενώ εντός έδρας «πετούσε» σημειώνοντας 116 τέρματα (8,92/παιχνιδι) εκτός έδρας έπεφτε δραματικά η επίδοση αυτή έχοντας μόλις 36 τέρματα (2,77/παιχνίδι).

Παράλληλα η Θύελλα είχε και την καλύτερη αμυντική επίδοση μεταξύ όλων των ομάδων που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Ένωσης Πέλλας, δεχόμενη μόλις 7 γκολ (1 γκολ/3,7 παιχνίδια).

Στον αντίποδα συναντάμε τον Ηρακλή Γαρεφίου και τον Άγιαξ Πέλλας οι οποίοι είχαν τη χειρότερη επίθεση (εξαιρούνται οι ομάδες που αποχώρησαν από τα πρωταθλήματα) με μόνο 22 τέρματα (0,85 γκολ/παιχνίδι).

Η χειρότερη αμυντική επίδοση ανήκει και αυτή στην ομάδα από το Γαρέφι μιας και δέχθηκε σε 26 παιχνίδια 137 γκολ (5,27 γκολ/παιχνίδι).

Μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών είχε η Νίκη Αξού η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 74 βαθμούς σε 26 παιχνίδια έχοντας συνολικό ρεκόρ 24-2-0. Στην 2η θέση αυτής της στατιστικής κατηγορίας έμεινε η Θύελλα με 73 βαθμούς και 24-1-1 ρεκόρ.

«Πρωταθλήτρια» στις αφαιρέσεις βαθμών η Αναγέννηση Λιποχωρίου, η οποία αποχώρησε εν τέλει και από το πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Β’ κατηγορίας, με συνολικά -11 βαθμούς (-6 μετά την αποχώρηση) ενώ δεύτερη ήρθε η Δάφνη Παναγίτσας με ποινή 10 βαθμών συνολικά.

Η κατηγορία με τις πιο… άτακτες ομάδες ήταν ο 1ος όμιλος της Β’ κατηγορίας, όπου 3 ομάδες τιμωρήθηκαν συνολικά με αφαίρεση 21 βαθμών (Δάφνη Παναγίτσας -10, Ν. Πυρσός Πετριάς -8, Ένωση Τσάκων -3)

Σε 2 κατηγορίες κρίθηκε ο πρωταθλητής στο νήμα, στην Α1 όπου η Δόξα Μαυροβουνίου την τελευταία αγωνιστική κέρδισε τη Νίκη Καλής και δέχθηκε το δώρο της ισοπαλίας στο Μελίσσι, και στον 2ο όμιλο της Β’ κατηγορίας όπου Μέγας Αλέξανδρος Ν. Πέλλας και ΠΑΟΚ Πατριαρχείο ισοβάθμησαν, αλλά την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα της Νέας Πέλλας λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Επιμέλεια: Γιώργος Δημητριάδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου