Friday, 19 April, 2024

Κύπελλο ΕΠΣ Πέλλας: Σαρωτικό το Πατριαρχείο, πήρε την πρόκριση με 3-1 (photos)

Τι και αν δεν έπαιζε στην φυσική του έδρα, τι και αν έχει μόλις 12 ημέρες προετοιμασίας, η ομάδα του Πατριαρχείου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, και πήρε δίκαια την πρόκριση επί του Εθνικού Αριδαίας με 3-1 σκορ.

Με τον Καλαϊτζή να είναι πανταχού παρών, με τον 51χρονο Νίκου στο τέρμα να καθαρίζει ότι ελάχιστο ξέφευγε από τους Συρώκα-Μυτιληνέλη στο κέντρο της άμυνας, με τον Κυργερίδη να λύνει και να δένει στο κέντρο παρέα με τον Σομονούδη (Κάτσε) και με τον Δεληπαναγιώτη στην επίθεση, η υπόθεση πρόκριση κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Το φίλμ του αγώνα:

Στο 6ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη φάση όταν σε ένα φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, εκτελέστηκε όμορφα από τον Κυριακίδη αλλά η μπάλα βρήκε στο τείχος και πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Νίκου.

Στο 9ο λεπτό ο Κυργερίδης μπήκε από τα δεξιά και με έξοχο πλασέ έγραψε το 1-0.

Στο 17ο λεπτό ο Κυργερίδης έκανε την πάσα για τον Δεληπαναγιώτη, ο Καρατζίδης βγήκε από τα δοκάρια του στο ύψος της περιοχής και αποσόβησε το 2-0.

Δύο λεπτά μετά ο Καλαϊτζής μπήκε από δεξιά, προχώρησε μερικά μέτρα πριν σπάσει την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με σουτ στην δεξιά πλευρά των διχτύων ο Δεληπαναγιώτης έκανε το 2-0.

Στο 21ο λεπτό ο Εθνικός παραλίγο να μειώσει το σκορ όταν από αριστερά βγήκε μια σέντρα και ο Μυτιληνέλης στην προσπάθεια του να αποκρούσει λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα του.

Στο 25ο λεπτό ο προπονητής του Εθνικού βλέποντας ότι η αριστερή πλευρά της άμυνας του έχει πρόβλημα έβγαλε τον Καρατζίδη και πέρασε στην θέση του τον Τουτουκτσή.

Με το σκορ στο 2-0 ο Εθνικός άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός και στο 30’ έφτασε ακόμη μια φορά να σημειώσει ένα γκολ όταν ο Λεμονάκης σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Νίκου έπεσε και μπλόκαρε.

Παρά την πίεση του Εθνικού, το Πατριαρχείο άντεξε και στο 42ο λεπτό με ένα σόλο του Καλαϊτζή έγινε το 3-0, αφού πρώτα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και από πλάγια θέση νίκησε τον Καρατζίδη.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη προσπάθεια για το πρώτο ημίχρονο.

Το 2ο ημίχρονο ήταν μια συνέχεια του τελευταίου 15λέπτου του πρώτου ημιχρόνου, πίεση από τον Εθνικό χωρίς αποτέλεσμα μιας και ο Νίκου ήταν πάντα εκεί που έπρεπε, όπως στο 49ο λεπτό, που σε μια ωραία εκτέλεση φάουλ, αυτός απλά μπλόκαρε την μπάλα χωρίς να αφήσει ίχνος ελπίδας, για κάποια γκέλα του, στους αντιπάλους.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Δεληπαναγιώτης έχασε μια απίστευτη διπλή ευκαιρία, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ, αλλά μία το δεξί δοκάρι και μία ο Μανίσης του στέρησαν το δικαίωμα να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ.

Σταδιακά ο ρυθμός του Πατριαρχείου έπεφτε, άρχισαν τα πρώτα σημάδια κούρασης, κάτι που είναι λογικό μιας και όπως προαναφέραμε η ομάδα του ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία στις 20/08, με τον Εθνικό να βρίσκει χώρους και να γίνεται απειλητικός στο 63ο λεπτό όταν σε τετ α τετ του Κυριακίδη ο Νίκου μπλόκαρε ξανά.

Στο 66ο λεπτό ήρθε επιτέλους το γκολ που κυνηγούσε η ομάδα της Αριδαίας όταν μετά από ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Λεμονάκης πήρε την κεφαλιά και μέσα στην αναμπουμπούλα ο Μουρατάκης πλάσαρε και μείωσε σε 3-1.

Στο 70ο λεπτό και σε μια αντεπίθεση του Πατριαρχείου ο Σελέζνιοβ πέρασε την μπάλα στον Δεληπαναγιώτη, αυτός με ωραίο τακουνάκι την τσίμπησε και την έφερε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή απέναντι στον Καρατζίδη ο οποίος με τα ακροδάχτυλα του έσωσε την ομάδα του από το 4-1.

Στο 82ο λεπτό ο Γραμματικού έκανε ένα σκληρό φάουλ και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Σιδηρόπουλου, ενώ στο ίδιο λεπτό πήρε κίτρινη και ο Ζελέζνιοβ ο οποίος παρεμπόδισε την εκτέλεση του φάουλ.

Τελικά το φάουλ εκτελέστηκε στο επόμενο λεπτό απευθείας από τον Μανίση και με την μπάλα να έχει κατεύθυνση τα δίχτυα ο Νίκου με τρομερή εκτίναξη στο γάμα του δεξιού δοκαριού του έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Μετά και από αυτήν την φάση τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ Πατριαρχείο να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην φάση των ομίλων του κυπέλλου ΕΠΣ Πέλλας.

Αρκετά καλή παρουσία είχε η τριάδα των διαιτητών.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ Πατριαρχείο: Νίκου, Μυτιληνέλης, Συρώκας, Πετρίδης (60’ Σελέζνιοβ), Πρέτσι, Μητρέντζης Δ. (Βεζυρίδης), Κυργερίδης, Σομονούδης , Μητρέντζης Χ. (72’ Γραμματικού), Καλαϊτζής, Δεληπαναγιώτης (88’ Καραγιάννης)

Στον πάγκο: Σκορδόπουλος, Γραμματικού, Σελέζνιοβ, Βεζυρίδης, Ντότας, Καραγιάννης, Παπαδόπουλος.

Εθνικός Αριδαίας: Καρατζίδης, Μαϊνός, Γρηγορίου, Μανίσης, Χατζηδημητριάδης, Καρατζίδης (25’ Τουτουκτσής), Μουρατάκης, Λεμονάκης, Μίσκος, Κυριακίδης, Αθανασίου (75’ Θεοδωρίδης)

Στον πάγκο: Σαρακινίδης, Τσόλκας, Τουτουκτσής, Θεοδωρίδης.

Διαιτητές: Σιδηρόπουλος, Τσαλκάνης, Παπαδόπουλος Η.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου