Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Άνοδος με ανατροπή για το Μαυροβούνι

Τίτλοι τέλους για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Πέλλας, με το Μαυροβούνι να κατακτά την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Η πιο πετυχημένη χρονιά, στα πιο ονειρεμένα σχέδια της διοίκησης, πήρε τέλος την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο του Μαυροβουνίου. Μια χρονιά που στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Πέλλας με αντίπαλο ομάδα Γ’ Εθνικής, τον Αλμωπό Αριδαίας, ήρθε πλέον μια ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία να την επισκιάσει, η κατάκτηση του πιο σπουδαίου τίτλου, του τίτλου του πρωταθλητή που οδηγεί την ομάδα του Μαυροβουνίου, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ποιος μπορούσε να πιστέψει, ποιος μπορούσε να αντιληφθεί, ποιος μπορούσε να μαντέψει ότι αυτή η ομάδα, η οποία 4 χρόνια πριν δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού, από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ένα άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα και αυτό οφείλεται κυρίως στο όραμα, στη διάθεση, στη μεγαλοψυχία και στην οικονομική ευρωστία του προέδρου της ομάδας Τέο Δανιηλίδη.

Μια επιτυχία βέβαια που έρχεται να συμπληρώσει και να βάλει τα θεμέλια της ο τεχνικός της ομάδος, Σίμος Προδρομίδης, οι ποδοσφαιριστές και βέβαια ο κόσμος του χωριού, που συμπαραστάθηκε καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος στην ομάδα.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και για τις δύο ομάδες, κυρίως για το Μελίσσι που αν έχανε θα έχανε τα πάντα, ενώ το Μαυροβούνι αν έχανε θα είχε ακόμη μια ευκαιρία να αντιμετωπίσει το Μελίσσι σε ουδέτερο γήπεδο, σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των πάρα πολλών φιλάθλων που το παρακολούθησαν, όχι μόνο από τα δύο χωριά αλλά από όλο το νομό, και παρουσία της ηγεσίας της Ένωσης Πέλλας δια του προέδρου της Ένωσης και αντιπροέδρου της ΕΠΟ κ. Αστέριο Αντωνίου, το Μαυροβούνι κατάφερε να ανατρέψει το 0-1 στο ξεκίνημα του αγώνα, να το κάνει 1-1 πριν την εκπνοή του ημιχρόνου και 2-1 με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έβγαλαν δύναμη, πάθος, παλικαριά, τσαμπουκά, κάπου κάπου είχαμε και νεύρα, δικαιολογημένα βέβαια γιατί η σημασία και η βαρύτητα του αγώνα «ανάγκασε» κάποιους παίκτες να έρθουν σε αντιπαράθεση μεταξύ τους αλλά μέχρι εκεί.

Το Μελίσσι αιφνιδίασε το Μαυροβούνι και προηγήθηκε πολύ γρήγορα με τον Σερέτη (8ο λεπτό) και ανέτρεψε τα δεδομένα κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όμως το Μαυροβούνι ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 43’ με τον Γιαουρτζή και απέφυγε να πάει με το 0-1 στην πλάτη του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Οι δύο ομάδες στο 1ο μέρος ήταν ισάξιες, το Μαυροβούνι μπορεί να είχε μια ελαφριά εδαφική υπεροχή αλλά ήταν ανούσια, χωρίς να δημιουργήσει ουσιαστική ευκαιρία στα καρέ του Καραογλανίδη.

Στο 2ο ημίχρονο η γρήγορη ανατροπή του σκορ για το Μαυροβούνι και το γρήγορο γκολ από τον Μπρέγκου στο 52’ αγρίεψε κι άλλο το παιχνίδι. Στην συνέχεια το Μαυροβούνι προσπάθησε να διαχειριστεί το 2-1 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στάθηκε τυχερό σε δύο φάσεις, όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Καμπαλή από προσπάθειες του Τζάτση στο 68’ και του Λιτοβολή στο 80’.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Άξια πρωταθλήτρια η Δόξα Μαυροβουνίου και πήρε το εισιτήριο για την Γ’ εθνική κατηγορία και την επόμενη χρονιά θα είναι η 3η ομάδα που θα εκπροσωπεί το νομό.

Άξια συγχαρητηρίων και η Δόξα Μελισσίου, η οποία λειτούργησε ως οικογένεια και κατάφερε να φτάσει μια ανάσα από την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την προσπάθεια που έκαναν φέτος στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας και να ευχηθούμε στο Μαυροβούνι καλή επιτυχία την επόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Μίγγας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου