Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΟΚ: Ξεπέρασε τα 100 γκολ σε μία σεζόν μετά από 18 χρόνια!

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έφτασε τα 101 γκολ στη φετινή σεζόν και… έσπασε την κατοστάρα για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2000/2001.
Επιτέλους Ανάσταση στα PAOK FC Official Stores! Ανακάλυψε τις πιο ΠΑΟΚ Πασχαλινές προτάσεις δώρων!
Με την άνετη νίκη με το ευρό σκορ 5-0 απέναντι στον Λεβαδειακό στην προτελευταία αγωνιστική της Super League που σφράγισε τον τίτλο, η ομάδα του Λουτσέσκου ξεπέρασε τα 100 γκολ σε μία σεζόν.
Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος του Βορρά μετράει 64 γκολ στο πρωτάθλημα, 22 στο Κύπελλο, 10 στα προκριματικά του Champions League και 5 στους ομίλους του Europa League.
Συνολικά δηλαδή έχει πετύχει 101 γκολ στην τρέχουσα σεζόν, για την ολοκλήρωση της οποίας του απομένουν τρία παιχνίδια ακόμη (ημιτελικός και τελικός Κυπέλλου εφόσον προκριθεί και η τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα) ώστε να διευρύνει την επίδοσή του στο σκοράρισμα.
Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα 100 γκολ μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο, ήταν τη σεζόν 2000/2001.
Εκείνη τη χρονιά οι ασπρόμαυροι είχαν τερματίσει στην 4η θέση της Α’ Εθνικής με 51 βαθμούς. Βέβαια, είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, νικώντας στο τελικό τον Ολυμπιακό με σκορ 4-2.
Για τον θεσμό του Κυπέλλου, όπου κατέκτησε το τρόπαιο, ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει 52 γκολ σε 17 αγώνες, σε μία εντυπωσιακή πορεία στη διοργάνωση.
Στο πρωτάθλημα είχε σημειώσει 66 τέρματα και στην Ευρώπη 9, συμμετέχοντας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στο σύνολο λοιπόν είχε φτάσει τα 127 γκολ σε 53 αγώνες, ολοκληρώνοντας μία άκρως… επιθετική σεζόν.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο φετινός ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να πετύχει 64 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στη Super League (σ.σ. 68 μετράει ο Ολυμπιακός) και δεν έχει κάποιον ποδοσφαιριστή του στον πίνακα της πρώτης 5αδας των σκόρερ.
Μάλιστα, ο πρώτος του σκόρερ με 9 τέρματα είναι ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς και αποτελεί παρελθόν από την ομάδα απ’ τις 10 Ιανουαρίου, που άφησε τη Θεσσαλονίκη για τη Σαουδική Αραβία και την Αλ-Ιτιχάντ.
Άξιο αναφοράς επίσης, είναι το γεγονός ότι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή είναι ο Ευθύμης Κουλούρης με 19 γκολ, ο οποίος αγωνίζεται στον Ατρόμητο, αλλά είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου