Thursday, 28 March, 2024

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 2-0 – Έτσι πανηγύρισε το γκολ του Πρίγιοβιτς ο Σαββίδης

Πανικός επικράτησε στην Τούμπα όταν ο Πρίγιοβιτς άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ
Ο Πρίγιοβιτς μετά από τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλου σκόραρε με τρομακτικό πλασέ και έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι.


Η Τούμπα πήρε «φωτιά» με τον Γιώργο Σαββίδη να πανηγυρίζει έντονα κι αυτός το τέρμα του Σέρβου φορ.

Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγαλύτερους χώρους. Στο 47′ η ΑΕΚ είχε δυνατότητα για μεγάλη ευκαιρία στην αντεπίθεση που άνοιξε ο Μπακασέτας, αλλά στην τελική πάσα του Μάνταλου ο Λιβάγια ήταν εκτεθειμένος στο δεύτερο δοκάρι. Για τον ΠΑΟΚ ο Μπίσεσβαρ συνέχισε να είναι μόνιμη πηγή δημιουργίας απ’τα αριστερά, ενώ Μαουρίσιο και Κάνιας έβγαιναν συχνότερα νικητές στις μονομαχίες με τους πιο κουρασμένους Σιμόες-Γαλανόπουλου.
Στο 59′ ο Μάτος έκανε ίσως την πρώτη του επιθετική εμφάνιση, σε μια κούρσα από χαμηλά. Ο Βραζιλιάνος άλλαξε με τον Πρίγιοβιτς και έμεινε στα αριστερά εκτός περιοχής. Ο Πρίγιοβιτς είχε όλο τον χρόνο να πάρει θέση στην περιοχή και την ψυχραιμία να κάνει γκολ από κοντά το γύρισμα του Μάτος, χωρίς ποτέ να τον ενοχλήσει κάποιος αμυντικός της ΑΕΚ.


ΑΣΤΟΧΗ Η ΑΕΚ, ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΣΙΜΟΕΣ – ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τρία λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας θέλησε να βάλει ξανά την Ένωση στο ματς, αλλά το σουτ εκτός περιοχής βρήκε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Πασχαλάκη. Στο 64′ ο Ουζουνίδης απέσυρε τον Γαλανόπουλο και στη θέση του μπήκε ο Κλωναρίδης, με τον Μπακασέτα(!) να είναι αυτός που ήρθε κεντρικά στο πλευρό του Σιμόες. Στο 68′ ήρθε και δεύτερη αλλαγή, με τον Γκάλο να μπαίνει στη θέση του Πόνσε: ο Ουζουνίδης έστειλε τον Κλωναρίδη δίδυμο με τον Λιβάγια και τον Γκάλο μπροστά απ’τον Μπακάκη, στην πλευρά των Βιεϊρίνια-Μπίσεσβαρ.
Η ΑΕΚ προσπάθησε ξανά να μπει στο ματς στο 74′, όταν στη σέντρα του Μπακάκη ο Μάνταλος κατέβασε με το στήθος στα αριστερά της περιοχής, αλλά εκτέλεσε ψηλά άουτ. Στο 75′ ο Ζαμπά μπήκε στη θέση του “άγραφου” Λημνιού και πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό εκτέλεσε άουτ εντός περιοχής από πλάγια θέση. Η Ένωση συνέχισε να τα χαλάει στην τελική ενέργεια, με τον Κλωναρίδη στο 88′ να πιάνει αέρα στο ριμπάουντ σε απόκρουση του Πασχαλάκη σε σουτ του Λόπες.
Το τελευταίο “αχ” για την ΑΕΚ ήταν το ανάποδο ψαλίδι του Λιβάγια στις καθυστερήσεις, που έφυγε άουτ. Η Ένωση μπορεί να αισθάνεται πως δικαιούταν ένα γκολ, αλλά όχι και βαθμό στο πρώτο φετινό της ντέρμπι.
Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)
Βοηθοί: Αλκάρε (Φινλανδία), Βιρεαβουόρι (Φινλανδία)
4ος: Θανάσης Τζήλος (Λάρισα)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (75′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (89′ Βέρνμπλουμ), Πέλκας (81′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (64′ Κλωναρίδης), Σιμόες (87′ Τσόσιτς), Λιβάγια, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (70′ Γκάλο).
Γκολ: 29′-59′ Πρίγιοβιτς
Κάρτες: 22′ Μαουρίσιο, 78′ Ζαμπά / 33′ Μάνταλος

onsports

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου