Tuesday, 16 April, 2024

Οι Σκοπιανοί ήθελαν να αγωνιστούν ως «Μακεδόνες» στους Βαλκανικούς Αγώνες Ιστιοπλοΐας

Αναστάτωση προκλήθηκε στους Βαλκανικούς Αγώνες Ιστιοπλοΐας που διεξάγονται στη Χίο καθώς Σκοπιανοί αθλητές που έπαιρναν μέρος στη διοργάνωση απαιτούσαν να αναγράφονται ως «Μακεδονία»

γεγονός που έφερε την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της ελληνικής αποστολής για να αποτραπεί κάτι τέτοιο.
Η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, εκτός αν οι αθλητές της γειτονικής χώρας αγωνίζονταν με το όνομα FYROM. Οι Σκοπιανοί δεν δέχθηκαν και οι αγώνες θα γίνουν χωρίς αυτούς.
Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, συνολικά θα τρέξουν 140 αθλητές και αθλήτριες από επτά χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Κύπρο.
Ιστιοδρομίες θα γίνουν σε τέσσερις κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα στα Όπτιμιστ, τα Λέιζερ Στάνταρντ, τα Λέιζερ Ράντιαλ και τα Λέιζερ 4,7.
Τους Βαλκανικούς Αγώνες επρόκειτο να διοργανώσει το Μαυροβούνιο, αλλά δήλωσε αδυναμία. Η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία απευθύνθηκε στον Ναυτικό Όμιλο της Χίου, η διοίκηση του οποίου ανταποκρίθηκε αμέσως και αποφάσισε την διοργάνωση των αγώνων με την στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Χίου, της Ε.Ι.Ο και ιδιωτών.
eleftherostypos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου