Tuesday, 16 April, 2024

Νίκησε η Ελλάδα, αποκλείστηκε η Κύπρος (vid)

Αξιοποίησε στο έπακρον το «δώρο» του Βελγίου η Εθνική Ελλάδας
Σε ένα αγώνα που διεξήχθη ανάμεσα σε ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα στις κερκίδες του ΓΣΠ, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 2-1 της αντίστοιχης της Κύπρου, και αξιοποίησε στο έπακρον το «δώρο» του Βελγίου, αφού ξεπέρασε τη Βοσνία και «έπιασε» την δεύτερη θέση του ομίλου που οδηγεί υπό προϋποθέσεις στα μπαράζ των προκριματικών. Αν και η Εθνική Ελλάδας δεν έπαιξε και το καλύτερο της παιχνίδι, έπαιξε καλύτερα και άξιζε τη νίκη. Η Κύπρος πίεσε, αλλά τα πολλά λάθη δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και αποκλείστηκε και μαθηματικά από τα προκριματικά του Μουντιάλ.
Η πρώτη ευκαιρία στον αγώνα ήταν για την Ελλάδα στο 8’, όταν η κεφαλιά του Μανωλά πέρασε λίγο πιο πάνω από την εστία της Κύπρου, αλλά η Κύπρος ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 18’ όταν ο Σωτηρίου έφυγε τετ α τετ με τον Καρνέζη, ο τερματοφύλακας της Ελλάδας απόκρουσε το πρώτο σουτ, αλλά στην επαναφορά ο Σωτηρίου έκανε το 1-0 σε κενή εστία. Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελλάδας, αφού μέσα σε δύο λεπτά γύρισε το παιχνίδι! Αρχικά στο 24’ όταν μετά από λάθος του Λαΐφη που έδωσε πάσα στον Μάνταλο, αυτός με τη μία στον Μήτρογλου, ο οποίος γύρισε με μία εξαιρετική κίνηση και πλάσαρε για την ισοφάριση. Στο 26’ έγινε το 1-2, σε κεφαλιά του Τζιόλη, μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Φορτούνη.


Στην επανάληψη η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά και στο 48’ ο Τζιόλης έπιασε σκαστή κεφαλιά έξω από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Παναγή. Στο 57’ η «γαλανόλευκη» βρήκε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν το σουτ του Μάνταλου βρήκε στο δεξί δοκάρι του Παναγή, πίσω από την πλάτη του και έφυγε εκτός τέρματος. Στη συνέχεια του ημιχρόνου δεν δημιουργήθηκαν άλλες καλές ευκαιρίες, με εξαίρεση ένα σουτ του Κυριάκου στο 79’ εκτός περιοχής, ο Καρνέζης απέκρουσε με υπερένταση.


Στην επόμενη αγωνιστική (10/10) η Ελλάδα υποδέχεται το Γιβραλτάρ και με νίκη θα κατακτήσει την δεύτερη θέση που οδηγεί υπό προϋποθέσεις στα μπαράζ των προκριματικών, ενώ η Κύπρος θα αγωνιστεί απέναντι στο Βέλγιο στις Βρυξέλλες, σε ένα αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Υπενθυμίζουμε ότι από τις εννέα δεύτερες των ομίλων θα προκριθούν οι οκτώ στα μπαράζ, με βάση τη συγκομιδή βαθμών στους ομίλους.
Κύπρος (Ραν Μπεν Σιμόν): Παναγή, Δημητρίου, Κατελάρης, Αντωνιάδης (60’ Αλεξάνδρου), Λαΐφης, Μαργκάσα (86’ Μυτίδης), Λαμπάν, Αρτυματάς, Κάστανος (79’ Οικονομίδης), Χ. Κυριάκου, Σωτηρίου.
Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (69’ Ρέτσος), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλας, Ζέκα, Τζιόλης, Φορτούνης (75’ Δώνης), Μάνταλος, Σταφυλλίδης, Μήτρογλου (89’ Σάμαρης).
Σκόρερ: 18’ Σωτηρίου / 24’ Μήτρογλου, 26’ Τζιόλης.
Κίτρινες: Λαμπάν / Τοροσίδης, Δώνης, Μανωλάς.
Κόκκινες: -.
Γήπεδο: ΓΣΠ.
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία).
Βοηθοί Διαιτητές: Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ και Ντιέγκο Σεβίγια Μπαρμπέρο.
Τέταρτος: Χοσέ Μαρία Σάντσεθ Μαρτίνεθ.
goal.philenews.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου