Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Αγγλία νίκησε την Εθνική Κύπρου στο φούτσαλ, 9 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος!

Ήττα με 5-4 εννέα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα για την Εθνική Κύπρου από την Αγγλία για το δεύτερο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου φούτσαλ 2020

που φιλοξενείται στη Λετονία. Εκεί που φάνηκε πως ο συναρπαστικός αγώνας θα έδινε από ένα βαθμό σε κάθε ομάδα, ήρθε δυστυχώς το γκολ του Γουέμπ και η Αγγλία με το 5-4 τέθηκε επικεφαλής του ομίλου μας με έξι βαθμούς σε δύο αγώνες.
Η Κύπρος με απολογισμό ένα βαθμό περιμένει τώρα το φινάλε με το Γιβραλτάρ το ερχόμενο Σάββατο με στόχο να εξαντλήσει τις μαθηματικές ελπίδες για τη δεύτερη θέση. Όπως και να έχουν τα πράγματα, πλέον δεν εξαρτάται μόνο από το δικό μας αποτέλεσμα αλλά και από το αποτέλεσμα του αγώνα της Αγγλίας με τη Λετονία.
«Μετά από δύο αγώνες και σύμφωνα με την αγωνιστική μας παρουσία, η Κύπρος θα έπρεπε και άξιζε να έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση. Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν επιβράβευσαν την προσπάθεια και κυνηγούμε πλέον τις μαθηματικές ελπίδες και θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Άθως Στυλιανού μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής.
Οι διεθνείς μας έδωσαν πολλές δυνάμεις, ανέτρεψαν δύο φορές το σκορ αλλά το πέμπτο γκολ της Αγγλίας στο χρονικό σημείο που σημειώθηκε, τους υποχρέωσε σε οδυνηρή ήττα και δεν υπήρχαν ούτε τα περιθώρια αντίδρασης.
Τρία γκολ σημείωσε ο εξαιρετικός Νικόλας Χατζηγεωργίου. Η Αγγλία αιφνιδίασε και προηγήθηκε νωρίς με 2-0 από τέρματα που σημειώθηκαν στο 04:04 και 04:24. Αντέδρασαν οι διεθνείς μας και στο 6ο λεπτό μειώσαμε σε 2-1 με το Νικόλα Χατζηγεωργίου και στο 13′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής ισοφάρισε σε 2-2.
Στο 15′ η Αγγλία πήρε ξανά προβάδισμα, 3-2 αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου. Στο 22ο λεπτό ο Άγγελος Περικλέους ισοφάρισε σε 3-3 για την Κύπρο αλλά η Αγγλία με την πρώτη επίθεση (22:30) πήρε εκ νέου προβάδισμα με 4-3. Στο 31ο λεπτό ο Νικόλας Χατζηγεωργίου ισοφάρισε 4-4 και φάνηκε να οδηγείται στην ισοπαλία, καθώς με την πάροδο του χρόνου οι δύο ομάδες απέφυγαν τα ρίσκα.
Δυστυχώς εννέα δευτερόλεπτα πριν το τέλος η Αγγλία πήρε τη νίκη με 5-4 και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει πρόκριση στον όμιλο μας. Η προσπάθεια που κατέβαλαν οι διεθνείς μας δυστυχώς δεν επιβραβεύτηκε ούτε στο ελάχιστο, αφού σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασαν και στους δύο αγώνες τους, θα έπρεπε να καταγράψει καλύτερο απολογισμό.
Κύπρος: Σκαμπύλης, Περέιρα, Χατζηγεωργίου, Κάντζο, Φιλίππου (αρχική πεντάδα) Μανώλης, Κουλουμπρής, Λιοτατής, Ομήρου, Λακκούφης, Ζαντής, Ιωάννου, Περικλέους, Κωνσταντίνου.
Οι αγώνες διεξάγονται στο Zemgales Olympic Centre (στην πόλη Jelgava), χωρητικότητας 1774 θέσεων. Αργότερα θα διεξαχθεί (19:30) ο αγώνας της Λετονίας με το Γιβραλτάρ.
Το σκηνικό στον όμιλο:
1η αγωνιστική
Λετονία – Κύπρος 0-0
Αγγλία – Γιβραλτάρ 4-1
2η αγωνιστική
Κύπρος – Αγγλία 4-5
Λετονία – Γιβραλτάρ 9-0
3η αγωνιστική (2 Φεβρουαρίου)
Κύπρος – Γιβραλτάρ
Λετονία – Αγγλία
Οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης του ομίλου μας θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Η βαθμολογία στον όμιλο μετά από δύο αγωνιστικές
1. ΑΓΓΛΙΑ 9-5 6
2. ΛΕΤΟΝΙΑ 9-0 4
3. ΚΥΠΡΟΣ 4-5 1
4. ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ 1-13 0

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου