Saturday, 20 April, 2024

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2018: Τα γεγονότα της 7ης μέρας

Ποιοι ήταν οι νικητές των σημερινών αγωνισμάτων και ποιοι οι χαμένοι
«Ο Σιδερένιος άνδρας», όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του, ήταν ο νικητής στο, σκέλετον ανδρών. Ο Νοτιοκορεάτης Γιουν Σουνγμπιν, χάρισε το δεύτερο μετάλλιο στην χώρα του στους χειμερινούς ολυμπιακούς.
Ο Γιουν έγινε ο πρώτος αθλητής εκτός Ευρώπης και Αμερικής που κερδίσε μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα στην ιστορία των Ολυμπιακών.
Ο 23χρονος Κορεάτης ήταν εντυπωσιακός από τα προκριματικά όπου έκανε νέο ρεκόρ πίστας…
Για την ακρίβεια στις πρώτες δύο διαδρομές το έσπασε ισάριθμες φορές και για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του το έκανε και στον τελικό. Πριν την έναρξη της διοργάνωσης το ρεκόρ ήταν 50.64 και το είχε ο Λετονός Μάρτινς Ντούκουρς από τις 17 Μαρτίου του 2017. Ο Σούνγκμπιν Γιουν με 50.02 που έκανε στον τελικό το συνέτριψε και για λεπτομέρειες δεν το κατέβασε κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα! Ο συνολικός χρόνος του Κορεάτη αθλητή ήταν 3:20.55.
Δεύτερος ήταν ο Ρώσος, Νικίτα Τρεγκούμποβ, ενώ τρίτος ήρθε ο βρετανός Ντομ Πάρσονς που έγινε ο πρώτος βρετανός που κέρδισε μετάλλιο στο σκέλετον από το 1948!
Αλπικό Σκι
Ο Αυστριακός Ματίας Μάιερ στο Super G κατέκτησε το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν στην κατάβαση.
Ο Μάιερ ολοκλήρωσε την προσπάθεια του σε 1:22.44 και νίκησε τον Μπιτ Φιουζ (Ελβετία) που ήταν δεύτερος με χρόνο 1:24.57 και τον Κγέτιλ Γιάνσρουντ (Νορβηγία) που τερμάτισε στην τρίτη θέση με 1:24.62.
Τελικός σλάλομ γυναικών
Μία μεγάλη μάχη είχαμε στο σλάλομ των γυναικών με το χρυσό μετάλλιο να κρίνεται στα πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου. Εκείνη που το κατέκτησε ήταν η Φρίντα Χανσντότερ. Η αθλήτρια από τη Σουηδία στην πρώτη της προσπάθεια έκανε 49.09, στη δεύτερη 49.54 και έτσι με συνολικό χρόνο 1:38.63 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Στο δεύτερο ήταν η Γουέντι Χολντένερ. Η αθλήτρια από την Ελβετία ήταν ταχύτερη στην πρώτη της προσπάθεια με 48.89, όμως στη δεύτερη ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργή (49.79) και αυτό της στέρησε το χρυσό μετάλλιο αφού συνολικά έκανε 1:38.68. Τρίτη ήταν η Αυστριακή, Καταρίνα Γκαλχούμπερ με 1:38.95.
Στο συγκεκριμένο αγώνισμα είχαμε και ελληνική συμμετοχή. Η Σοφία Ράλλη σε σύνολο 76 αθλητριών κατάφερε να τερματίσει στην 44η θέση. Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε 57.95 στην πρώτη της προσπάθεια και 57.49 στη δεύτερη και με 1:55.4 συνολικά ήταν 44η.
Στην Μοϊόλι το χρυσό στο κρος
Εντυπωσιακό θέαμα προσέφερε για μία ακόμα φορά ο τελικός του κρος του σνόουμπορντ. Η Μικαέλα Μοϊόλι ήταν εκείνη η οποία πανηγύρισε τελικά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Τις άλλες δύο θέσεις στο βάθρο κατέκτησαν η Τζούλια Μαμπιλό και η Έβα Σαμκόβα.
Βέβαια, η είδηση ήρθε από την αθλήτρια που τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Για μία ακόμα φορά η Λίντσεϊ Γιακομπέλι δεν τα κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Η Αμερικανίδα η οποία έχει σαρώσει τα μετάλλια σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις συνέχισε την “κατάρα” που την κυνηγά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Συνολικά έχει κατακτήσει 17 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και στους X Games των χειμερινών αθλημάτων, ενώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει μόνο ένα ασημένιο μετάλλιο στο Τορίνο το 2006.
Δύο Ελβετοί σκιέρ μολύνθηκαν από τον νοροϊό
Δύο Ελβετοί σκιέρ που παίρνουν μέρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν μολύνθηκαν από τον νοροϊό, ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική αποστολή. Πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης μεταξύ των αθλητών που συμμετέχουν στους αγώνες.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή διευκρίνισε νωρίτερα ότι οι δύο σκιέρ δεν διαμένουν πλέον μαζί με τους περισσότερους αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό της Πιοντσάν.
Οι αγώνες πλήττονται από την έξαρση μολύνσεων από τον ιό αυτό, ο οποίος προκαλεί εμετό, διάρροια και γαστρεντερίτιδα, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν διαπιστωθεί κρούσματα μεταξύ των αθλητών.
Πάνω από 200 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής πως έχουν μολυνθεί από τον νοροϊό, στην πλειονότητά τους μέλη του προσωπικού ασφαλείας και υποστήριξης των αγώνων.
euronews

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου