Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Χρυσό μετάλλιο η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων Νεότητας, το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση του Μπουένος Άϊρες και το 4ο για την ελληνική κωπηλασία

στο θεσμό κατέκτησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η δίκωπος άνευ των Χριστίνα Μπούρμου και Μαρία Κυρίδου στο μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.
Οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και πρωταθλήτριες Ευρώπης έκαναν ακόμα μια υπέρβαση το φετινό καλοκαίρι και θα ανέβουν και στο Ολυμπιακό βάθρο μετά από μια συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στη γραμμή του τερματισμού.


Οι δυο Θεσσαλονικιές κωπηλάτριες κέρδισαν το χρυσό τερματίζοντας σε χρόνο 1.40.00 αφήνοντας για μόλις 9 εκατοστά πίσω το πλήρωμα της Τσεχίας που τερμάτισε σε 1.40.09 και 29 της Ρουμανίας που τερμάτισε σε 1.40.29 ενώ 4η ήταν η Κίνα με χρόνο 1.45.85
Μετά το ιστορικό χρυσό μετάλλιο των Μπουρμπου-Κυρίδου η ελληνική κωπηλασία ξεφεύγει ακόμα περισσότερο ανάμεσα στα άλλα αθλήματα στο θεσμό και φτάνει τα 4 με ένα χρυσό, δυο ασημένια κι ένα χάλκινο.

Συγχατηρήριο μήνυμα του ΠτΔ στα κορίτσια για το χρυσό στο Μπουένος Αϊρες
Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Αϊρες.
«Θερμά συγχαρητήρια για την χρυσή Ολυμπιακή σας επιτυχία. Καλή συνέχεια για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, που πραγματικά τις αξίζετε» αναφέρει το μήνυμα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου