Friday, 29 March, 2024

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1: «Κόλαση» η Τούμπα!

Στο 18′ ο Μπίσεσβαρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «ερυθρολεύκων», ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Αμέσως μετά το γκολ, οι οπαδοί του «Δικεφάλου» του Βορρά άρχισαν να φωνάζουν δυνατά στο γήπεδο «Μη σταματάς, μη σταματάς Δικέφαλε!».


Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο γκολ πέτυχε με το… καλησπέρα ο Βιεϊρίνια στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης.

Καταιγιστικός ρυθμός και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στην Τούμπα στο πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Οι δυο ομάδες μπήκαν πάρα πολύ δυνατά ψάχνοντας από νωρίς το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που ευτύχησαν να το πετύχουν πρώτοι με τον Βιεϊρίνια και τον Μπίσεσβαρ λίγο αργότερα να «χτυπά» για το 2-0 του ΠΑΟΚ!

Στο 82΄ο Απκομ κάνει το 3-0 και ο Ολυμπιακός ευστοχεί στο 87 με τον Ποντένσε και γίνεται το 3-1 έως το τέλος του αγώνα! Η Τούμπα αυτή την ώρα έχει πάρει φωτιά!

Ονειρεμένο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ που άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Βιεϊρίνια έκανε ένα εκπληκτικό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Νάτχο, πήρε λίγο ύψος και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Σα, ο οποίος πετάχτηκε, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει.
Μετά το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ισορροπήσει το ματς, δίχως όμως να δημιουργεί φάσεις. Ο Δικέφαλος έδειχνε να έχει τον έλεγχο και αμυνόταν σωστά.
2-0 στο 20λεπτο
Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης οι ασπρόμαυροι πέτυχαν και δεύτερο γκολ μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στην Τούμπα. Ο Ζαμπά πήρε πάσα από τον Μπίσεσβαρ και έβγαλε ανενόχλητος την σέντρα από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Μάτος έκανε κεφαλιά πάσα και ο Μπίσεσβαρ απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντά, κάνοντας το 2-0 για τον ΠΑΟΚ μέσα σε αποθέωση.
Στο 21΄ ο Πασχαλάκης απέκρουσε σουτ του Γκιγιέρμε έξω από την περιοχή και δύο λεπτά αργότερα επιχείρησε δυνατό σουτ ο Χριστοδουλόπουλος έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ λίγο δίπλα από το δοκάρι.
Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ
Στο 29΄ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι. Ο Σάκχοφ έκανε το σουτ με το δεξί λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Σα. Ο Δικέφαλος βρέθηκε κοντά σε τρίτο γκολ πριν το πρώτο ημίωρο. Στο 34΄ σημειώθηκε μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Γκιλιέρμε έκανε λάθος, ο Άκπομ πήρε τη μπάλα, έδωσε δεξιά στον Ζαμπά, εκείνος έστρωσε στον Μπίσεσβαρ, πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο Σα απέκρουσε και στη συνέχεια ο Σισέ απομάκρυνε. Το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 2-0 και τους φιλάθλους του να στήνουν πάρτι στις κερκίδες.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό (Μέσα οι Καμαρά και Ντίας, εκτός οι Νάτχο και Χριστοδουλόπουλος) που είχε και την πρώτη καλή στιγμή. Στο 48΄ Ο Φορτούνης κουβάλησε τη μπάλα, έσπασε τη μπάλα δεξιά στον Ντίας, εκείνος έκανε το γύρισμα, αλλά ο Γκερέρο δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο προσπαθούσε να απειλήσει αλλά ο ΠΑΟΚ αμυνόταν εξαιρετικά και δεν έδινε περιθώρια.
Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ανέβει και να πιέσει. Έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ενώ ο ΠΑΟΚ οπισθοχωρούσε, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις με την ομάδα του Λουτσέσκου να διαχειρίζεται άψογα το προβάδισμα δύο τερμάτων δίχως να απειλείται.
Το κερασάκι στην τούρτα από τον Άκπομ
Στο 82΄ ο Άκπομ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα σε μία μεγάλη βραδιά στην Τούμπα. Ο Άγγλος επιθετικός έκλεψε τη μπάλα από τον Σισέ, βρέθηκε απέναντι από τον Σα, πλάσαρε υπέροχα με το δεξί τον Πορτογάλο γκολκίπερ και έκανε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Το γκολ της τιμής για τον Ολυμπιακό
Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 87΄. Ο Ζιλ Ντίας έκανε το σουτ με το δεξί μέσα στην περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και ο Ποντένσε πλάσαρε από κοντά στα δίχτυα.

newsbomb – onsports – thestival

*φωτο Διονύσης Δρένος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου