Thursday, 28 March, 2024

Πάρτι του Πέλκα στην Τούμπα, 4-0 ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό (vid)

Ο ΠΑΟΚ έκανε το «7 στα 7» στην γεμάτη Τούμπα έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Πέλκα με δύο τέρματα. Φοβερό γκολ και από τον Πρίγιοβιτς. Αποβλήθηκαν Ινσούα (66’) και Μακ (79’). Εκπέμπει “SOS” ο αποκαμωμένος από τα διοικητικά προβλήματα Παναθηναϊκός.
Η ιδανική γιορτή για την επιστροφή των οπαδών του στην Τούμπα μετά από 114 μέρες που είχε παραμείνει άδεια στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ με μπροστάρη τον σούπερ Πέλκα που πέτυχε δύο γιολ (το πρώτο βάζει υποψηφιότητα για γκολ της χρονιάς) και συμπαραστάτες τους υπόλοιπους παίκτες του διέλυσε τον χωρίς ψυχολογία και αποκαμωμένο από τα πολλά προβλήματα Παναθηναϊκό.
Το εμφατικό 4-0 ήταν το καλύτερο μήνυμα για το πώς αντιμετωπίζει την πρόκληση του τίτλου ο Δικέφαλος. Γεμάτος, ενέργεια, πάθος (έπαιξε ρόλο σ’ αυτό η παρουσία για πρώτη φορά φέτος πέντε Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα του) και αυτοπεποίθηση, την οποία έδωσε και το γρήγορο 1-0 από το φανταστικό γκολ του Πέλκα, δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό φάντασμα του εαυτού και σίγουρα με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης να μην ανήκει στον Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του…


Μοναδική παραφωνία στο πάρτι του ΠΑΟΚ, ο Ρόμπερτ Μακ που με την αψυχολόγητη ενέργεια να σπρώξει τον Βιγιαφάνες αποβλήθηκε και γκρέμισε ό,τι καλό είχε χτίσει μέχρι εκείνη την ώρα. Μερικά λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί και ο Ινσούα για χέρι-πέναλτι με δεύτερη κίτρινη.
ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε σε διάταξη 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζά και Κρέσπο. Κάνιας και Μαουρίσιο ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, ο Λημνιός (δεξιά) και ο Μακ (αριστερά) ήταν στα δύο άκρα, ενώ ο Πέλκας κινούταν πίσω από τον Κουλούρη.
Ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε επίσης στο 4-2-3-1, με τον Διούδη στην εστία. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Κολοβέτσιος, Μολέντο, Κουτρουμπής και Ινσούα. Οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν ο Λουντ και ο Κουρμπέλης. Στο δεξί άκρο κινούταν ο Γιόχανσον, στο αριστερό ο Καμπέσας, ενώ πίσω από τον Άλτμαν ξεκίνησε ο Βιγιαφάνιες.


Προβάδισμα από νωρίς ο ΠΑΟΚ με γκολάρα του Πέλκα
Γήπεδο: “Τούμπα”
Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτ/νιας)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας) & Νικολακάκης (Ηρακλείου)
4ος: Κουμπαράκης (Θράκης)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (58΄ Τσίμιροτ), Πέλκας, Μακ, Λημνιός (82΄ Κάμπος), Κουλούρης (73΄ Πρίγιοβιτς).
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ινσούα, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (85΄ Δώνης), Γιόχανσον (46΄ Χίλιεμαρκ), Καμπέσας, Άλτμαν (69΄ Χουλτ).
Γκολ: 8′,51΄ Πέλκας, 67΄Κουλούρης (πεν.), 77΄ Πρίγιοβιτς
Κίτρινες: 9΄ Πέλκας, 38΄Μάτος /22΄Ινσούα, 79΄Βιγιαφάνιες 80΄Διούδης, 81΄Κουρμπέλης
Κόκκινες: 79΄Μακ / 66΄Ινσούα
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι δείχνοντας επιθετικές διαθέσεις από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι “ασπρόμαυροι” είχαν ορμητικότητα από τα πρώτα λεπτά και θέλησαν να κλείσουν τον Παναθηναϊκό στα καρέ του παίζοντας κυρίως από τα άκρα με Λημνιό και Μακ. Και το καλό ξεκίνημα του Δικεφάλου του Βορρά επιβραβεύτηκε με ένα εκπληκτικό γκολ του Πέλκα που του έδωσε από νωρίς ρο προβάδισμα.
Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Έλληνας μέσος του ΠΑΟΚ είχε μία τρομερή έμπνευση και έπιασε ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ περίπου δέκα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό “παραθυράκι” της εστίας του Διούδη και ανοίγοντας το σκορ.
Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να ισορροπήσει, δίχως όμως να απειλεί την εστία του Πασχαλάκη. Οι γηπεδούχοι έμπαιναν πιο δυνατά στις φάσεις και κέρδιζαν τις μονομαχίες.
ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 25΄
Το πρώτο σουτ του “τριφυλλιού” και η πρώτη απόπειρα για να γίνει επικίνδυνος, σημειώθηκε στο 25ο λεπτό, με τον Λουντ να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Μάτος να απομακρύνει την μπάλα. Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ρυθμός έπεσε, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να κάνουν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΟΚ απείλησε μετά από ώρα στο 35ο λεπτό, όταν ο Λημνιός πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Μακ, όμως το σουτ του Σλοβάκου απέκρουσε ο Διούδης.
Στο 40΄ ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο και ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε απευθείας, με τον Πασχαλάκη όμως να παίρνει σωστή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση μέχρι να τελειώσει το πρώτο 45λεπτο.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0. Ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά, άνοιξε νωρίς το σκορ με το φοβερό γκολ του Πέλκα, όμως στη συνέχεια κατέβασε στροφές, ενώ ο Παναθηναϊκός μετά το 25′ ανέβασε την απόδοσή του, δίχως ωστόσο να γίνεται απειλητικός επιθετικά.
Με την έναρξη του β΄ μέρους ο Χίλιεμαρκ πέρασε στη θέση του Γιόχανσον και κινούταν στον άξονα, με τον Ουζουνίδη να μεταφέρει τον Βιγιαφάνιες στην δεξιά πλευρά. Το πρώτο καλό σουτ στο δεύτερο ημίχρονο έγινε από τον Βιγιαφάνιες στο 49′ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ.
“ΚΑΘΑΡΙΣΕ” Ο ΠΕΛΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ
Στο 51ο λεπτό ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Πέλκα. Ο σκόρερ του Δικεφάλου πήρε την μπάλα από τα αριστερά στην περιοχή μετά από πλάγιο του Κρέσπο φεύγοντας στην πλάτη του Κολοβέτσιου, απέφυγε υπέροχα τον Κουτρουμπή και στη συνέχεια τον Μολέντο και “τσίμπησε” άψογα την μπάλα πάνω από τον πεσμένο Διούδη για να την στείλει στα δίχτυα. Ο 24χρονος επιτελικός μέσος του ΠΑΟΚ μετέτρεψε το ματς σε δικό του… σόου με δύο πολύ όμορφα γκολ.
Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στο γήπεδο μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, όμως είχε και πάλι προβλήματα στον δημιουργικό τομέα και δεν μπορούσε να παράγει φάσεις μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη.
ΠΕΝΑΛΤΙ, ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ 3-0 ΠΑΟΚ
Ενώ οι “πράσινοι” προσπαθούσαν να πιέσουν και να μειώσουν το σκορ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 66ο λεπτό, που έφερε και την αποβολή του Ινσούα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για χέρι μέσα στην περιοχή σε σουτ του Μαουρίσιο. Ο Ευθύμης Κουλούρης ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Διούδη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο νεαρός επιθετικός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκού, που έμεινε με δέκα παίκτες στο ματς και έδειχνε σημάδια κατάρρευσης.
Με την ψυχολογία στα ύψη και με αριθμητικό πλεονέκτημα απέναντι στους 10 παίκτες του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν άνετα τον ρυθμό του αγώνα μέσα σε αποθέωση στην κατάμεστη Τούμπα. Στο 75΄ ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο που πέρασε λίγο άουτ.
ΤΕΣΣΑΡΑ ΜΕ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ
Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 73ο λεπτό και σκόραρε τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του, διαμορφώνοντας το 4-0 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του ΠΑΟΚ. Ο Κρέσπο γύρισε την μπάλα από αριστερά μέσα στην περιοχή και ο Σέρβος γύρισε εξαιρετικά και “εκτέλεσε” με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.
ΜΕ ΔΕΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ
Στο 79ο λεπτό επανήλθε η αριθμητική ισορροπία στο ματς, όταν όλα όμως είχαν κριθεί με το σκορ στο 4-0. Μετά από ένταση μεταξύ των παικτών ο Μακ έσπρωξε δυνατά τον Βιγιαφάνιες και τον έριξε στο έδαφος, με συνέπεια να αποβληθεί σωστά με απευθείας κόκκινη κάρτα για την απαράδεκτη ενέργειά του.
Στη συνέχεια και μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι. Όλα είχαν κριθεί με τον ΠΑΟΚ να διασύρει τον Παναθηναϊκό με το εμφατικό 4-0, ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες.
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το φανταστικό πρώτο γκολ του Πέλκα θέτει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα γκολ της χρονιάς. Είχε μία τρομερή έμπνευση και έπιασε ένα υπέροχο σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο για να ανοίξει από νωρίς τον δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ.
sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου