Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΟ Καρδίας: Η ομάδα της ΕΠΣ Μακεδονίας που αντιδρά στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο ΑΟ Καρδίας αντιδρά έντονα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών με συνεχείς έμπρακτες κινήσεις το τελευταίο διάστημα και θα συνεχίσει να το κάνει

όπως ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στο thestival ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Κατσαρός.
Η αποχή από τη γιορτή της ΕΠΣΜ όπου επρόκειτο να τιμηθεί ως Κυπελλούχος
Η ομάδα της Καρδίας που αγωνίζεται στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία, απείχε σύσσωμη από τη χθεσινή εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που αποτελεί και την ετήσια γιορτή της ΕΠΣΜ. Μάλιστα, ως Κυπελλούχος 2018 ο ΑΟ Καρδίας ήταν η τιμώμενη ομάδα, όμως αρνήθηκε να δώσει το «παρών» και να παραλάβει το βραβείο.
«Είμαστε ενεργό μέλος της Ένωσης και Κυπελλούχοι της ΕΠΣΜ αλλά δεν πήγαμε στην εκδήλωση για να αντιδράσουμε για τη στάση της ΕΠΣΜ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ήταν προγραμματισμένο να τιμηθούμε για την κατάκτηση του Κυπέλλου, ωστόσο δεν θέλαμε να βρεθούμε εκεί για να εκφράσουμε την αντίδρασή μας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΟ Καρδίας, Κώστας Κατσαρός, μιλώντας στο thestival, ενώ συμπλήρωσε επίσης πως είχαν προτείνει ματαίωση της γιορτής: «Είχαμε κάνει πρόταση στον πρόεδρο της ΕΠΣΜ να ματαιώσει την εορταστική εκδήλωση για να διαμαρτυρηθούμε επειδή κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Δεν απάντησαν καν στην επιστολή μας».
Στην πρόσφατη επιστολή του προέδρου του ΑΟ Καρδίας, Κώστα Κατσαρού, προς την ΕΠΣΜ, αναφερόταν μεταξύ άλλων σχετικέ με την απόφαση της ομάδας για αποχή από τη χθεσινή εκδήλωση: «Καλά να περάσετε κύριε πρόεδρε στη γιορτή. Θα έχετε μία ακόμη ευκαιρία να έχετε λίγη δημοσιότητα σε μία πόλη που λόγω της Προδοτικής Συμφωνίας την έχει σκεπάσει πέπλο μελαγχολίας και ανησυχίας. Καλά να περάσετε…»
Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Σάββα Δημητριάδη:
Φυσικά, ο ΑΟ Καρδίας δεν θα μπορούσε να μην έχει εκπροσώπηση στο μεγάλο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που έγινε στις 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα. «Βάλαμε λεωφορείο και κατεβήκαμε στην Αθήνα όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας για να διαμαρτυρηθούμε κι εμείς όπως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ημασταν όλα τα μέλη εκεί. Είχαμε αποφασίσει ομόφωνα την συγκεκριμένη ενέργεια ως ΔΣ, όπως είχαμε ανακοινώσει» ανέφερε ο πρόεδρος, Κώστας Κατσαρός στο thestival.
Η σχετική ανακοίνωση του ΑΟ Καρδίας για την παρουσία στο συλλαλητήριο ανέφερε: «Το Δ.Σ. του Σωματείου μας στην χθεσινή Έκτακτη Συνεδρίαση του αποφάσισε τα κάτωθι:
Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή του Α.Ο. ΚΑΡΔΙΑΣ στο Πανελλήνιο Συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα. Σε συνεργασία με την Κοινότητα Καρδίας και την Εκκλησία του Χωριού μας και για όποιον το επιθυμεί, το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την Εκκλησία ξημερώματα Κυριακής και συγκεκριμένα στις 03:00, με επιστροφή το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου και το κόστος ανέρχεται στα 20 ευρώ κατ’ άτομο.

Ο προγραμματισμένος Αγώνας Πρωταθλήματος με τον Ιάσων Αυγής, αντί της Κυριακής 20/1, θα διεξαχθεί το Σάββατο 19/1 και ώρα 15:00.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

Ελληνικές σημαίες και «Μακεδονία ξακουστή» στο γήπεδο

Όπως προαναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του συλλόγου, ο αγώνας του ΑΟ Καρδίας κόντρα στον Ιάσωνα Αυγής που ήταν προγραμματισμένος για τις 20 Ιανουαρίου (ημέρα του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα) διεξήχθη τελικά μία ημέρα νωρίτερα, στις 19/1. Σε εκείνο το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές των δύο ομάδων μαζί με τους διαιτητές αλλά και νεαρούς αθλητές από την Ακαδημία του ΑΟ Καρδίας, αγκαλιασμένοι με ελληνικές σημαίες στα χέρια, τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή»! «Ήταν μία από τις έντονες αντιδράσεις διαμαρτυρίας μας και την επόμενη ημέρα κατεβήκαμε όλοι μαζί στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα» ανέφερε σχετικά ο Κώστας Κατσαρός.

Η πρόταση για αναβολή της αγωνιστικής που δεν έγινε δεκτή

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως μας είπε ο Κώστας Κατσαρός, ο ΑΟ Καρδίας είχε καταθέσει αίτημα στην ΕΠΣΜ να αναβάλλει τα παιχνίδια που είχαν προγραμματιστεί για την ημέρα του συλλαλητηρίου, ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση από τις ομάδες και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Μακεδονίας με συντεταγμένη συμμετοχή στην Αθήνα, ως κίνηση αντίδρασης. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από την Ένωση.
«Δεν απάντησαν στην επιστολή με το αίτημά μας. Μας είπαν προφορικά μέσω κύκλων πως δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε σε τέτοια ζητήματα και πως το ποδόσφαιρο δεν έχει σχέση με την πολιτική γι’ αυτό η ΕΠΣΜ δεν προτίθεται να κάνει κάποια κίνηση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ούτε να αναβάλλει την αγωνιστική. Η μόνη ενέργεια που αποφάσισαν να κάνουν ήταν να γίνει μι 5λπετη διακοπή στις αναμετρήσεις εκείνης της αγωνιστικής. Κάτι που ουσιαστικά δεν αποτέλεσε κάποια σημαντική αντίδραση», υποστήριξε ο Κώστας Κατσαρός στο thestival, τονίζοντας επίσης πως: «Εμείς ζητήσαμε να αναβληθούν και οι αγώνες της επόμενης αγωνιστικής (το Σαββατοκύριακο 26-27/1) ως ελάχιστη διαμαρτυρία επειδή η χαλαρή στάση και η έλλειψη αντίδρασης της ΕΠΣΜ στο θέμα είχε προκαλέσει δυσμενή σχόλια. Ωστόσο, ούτε αυτό το αίτημα εισακούστηκε. Εμείς καλέσαμε και άλλες ομάδες να αντισταθούν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Έπαιξαν με μαύρα περιβραχιόνια
Η ΕΠΣΜ δεν αποδέχτηκε το αίτημα και δεν ανέβαλλε τα ματς της αγωνιστικής, όμως ο ΑΟ Καρδίας δεν έμεινε άπραγος και δεν θα μπορούσε να παίξει αδιαμαρτύρητα, με βάση τη φιλοσοφία του συλλόγου και όλες τις κινήσεις αντίδρασης που έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα. Έτσι, με πρόταση των ποδοσφαιριστών και τη σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων του ΑΟ Καρδίας και Ποσειδώνα Μηχανιόνας, οι παίκτες των δύο ομάδων αγωνίστηκαν στις 27/1 φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη θλίψης, ενώ κρατούσαν μαζί και ένα πανό διαμαρτυρίας.
«Με αυτόν τον τρόπο θελήσαμε να εκφράσουμε ξανά την έντονη διαμαρτυρία μας ενάντια στην κύρωση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών. Για εμάς αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι και μέσω του ποδοσφαίρου ως σύλλογος δείχνουμε την αντίδρασή μας. Όλοι οι παίκτες φόρεσαν τα μαύρα περιβραχιόνια. Αυτή ήταν μία δική μας πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από την ΕΠΣΜ που έχει επιλέξει άλλη στάση και δεν συνεργάζεται στις κινήσεις διαμαρτυρίας. Εμείς το αποφασίσαμε και το πράξαμε», είπε ο Κώστας Κατσαρός μιλώντας στο thestival.
Εν αναμονή νέων αντιδράσεων
Όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος του ΑΟ Καρδίας, πρόκειται να υπάρξουν κι άλλες κινήσεις διαμαρτυρίας για το ζήτημα το επόμενο χρονικό διάστημα. «Ομόφωνα ως Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε αποφασίσει να προβούμε σε νέες αντιδράσεις με πράξεις διαμαρτυρίας. Δεν θα σταματήσουμε να στέλνουμε μηνύματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» τόνισε ο Κώστας Κατσαρός.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου