Έκτακτη Είδηση
Home / Αθλητικά / Κοσμοναύτης «πετάει» σήμερα στο διάστημα έχοντας μαζί του τις σημαίες της Ελλάδας, ΠΑΟΚ και μια ποντιακή λύρα!

Κοσμοναύτης «πετάει» σήμερα στο διάστημα έχοντας μαζί του τις σημαίες της Ελλάδας, ΠΑΟΚ και μια ποντιακή λύρα!

Πετάει σήμερα για το διάστημα… έχοντας μαζί του τις σημαίες της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ και μια ποντιακή λύρα…
Τον περασμένο Φεβρουάριο

ο 58χρονος ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης, Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος είχε βρεθεί στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στο Ροστόφ και είχε συναντήσει τον Ιβάν Σαββίδη που του ζήτησε στο επόμενο ταξίδι του στο διάστημα, εκτός από την ελληνική σημαία και μία ποντιακή λίρα να πάρει μαζί του και μία σημαία του ΠΑΟΚ.

paok2
Σήμερα στις 10:13 ώρα Μόσχας (12.13 Ελλάδας), όπως αναφέρει το rusgreek.ru, ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος ξεκίνησε την πέμπτη αποστολή του στο Διάστημα, έχοντας στο πλήρωμα του Soyuz MS-04 και τον πρωτάρη Αμερικανό, Τζακ Φίσερ. Προορισμός τους ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός όπου θα συναντήσουν κι άλλους κοσμοναύτες και αστροναύτες.
Στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, από όπου θα γίνει η απογείωση του διαστημοπλοίου, θα βρεθούν, με τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, περίπου 80 νέοι ελληνικής καταγωγής από όλη τη Ρωσία κι αφού ενημερωθούν για την αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα παρακολουθήσουν την αρχή του ταξιδιού του Θεόδωρου Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλου.
thestival.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published.