Friday, 19 April, 2024

Αφιέρωμα Εδεσσαϊκός 1988-1989

Μετά το κάζο της προηγούμενης χρονιάς και τον υποβιβασμό στη Γ Εθνική ο Εδεσσαϊκός έπρεπε να μαζέψει τα κομμάτια του και να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του.
Η έδρα στα Γιαννιτσά λόγω της τοποθέτησης του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο αποδείχθηκε “αφιλόξενη” και ο Εδεσσαϊκός εάν και ξεκίνησε με περγαμηνές και διαφορετικούς στόχους βρισκόμενος ακόμα και στην κορυφή της βαθμολογίας στα τέλη του πρώτου γύρου τελικά κατάφερε και υποβιβάστηκε για ένα βαθμό στην Γ’Εθνική.
Για τη διοίκηση των Πρασίνων και για τον μεγαλομέτοχο κ. Σταυρόπουλο ο στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την άνοδο και πάλι στην Β’Εθνική.Με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και επενδύοντας κυρίως σε νέα ταλαντούχα παιδιά από την περιοχή σε συνδυασμό και με κάποιο κορμό έμπειρων ποδοσφαιριστών ο Εδεσσαϊκός με προπονητή τον Νίκο Χρηστίδη καταφέρνει και δημιουργεί μια ομάδα πρότυπο που παίζει θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο χειροκροτούμενος από τους αντιπάλους σε όλα τα γήπεδα.Στην ενιαία Γ Εθνική σε ένα σύνολο 18 ομάδων οι Πράσινοι κατακτούν το πρωτάθλημα με 44 βαθμούς έχοντας πετύχει 16 νίκες, φέρνοντας 12 ισοπαλίες και 6 ήττες. Το Φόρης Γεντζής που τόσο πολύ είχε λείψει την προηγούμενη χρονιά γίνεται στην κυριολεξία το κάστρο της ομάδας, με τον Εδεσσαϊκό να μετρά 12 νίκες και 5 ισοπαλίες με συντελεστή τερμάτων 29-5.
Στο ρόστερ ανήκαν παίκτες όπως οι: Μιχαηλίδης, Σιαμπάκος, Κότσυφας, Λαδιάς, Αλεξίου, Μητσόπουλος, Μεσημερλής, Ζουμπούλης, Χαραλάμπους, Παπαδόπουλος, Σαπουντζής, Αλεξανδρίδης, Παπάς, Παυλίδης, Τομπάζης, Σταφυλίδης, Πέτκος, Χατζηλαμπρινός, Παρασκευόπουλος, Σταφίδας
Πρώτοι σκόρερ της ομάδας αναδείχθηκαν οι Χρήστος Μεσημερλής με 11 και Ιάκωβος Παπαδόπουλος με 10 goal.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου