Saturday, 20 April, 2024

Ο Ενρίκε έσωσε τον ΠΑΟΚ στο 1-1 με την Ολίμπικ (βίντεο)

Με τραγική ανασταλτική λειτουργία στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, ο… PAOK των 11 ξένων στην αρχική ενδεκάδα ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Ολίμπικ στο Κίεβο

Τρομερό γκολ από τον Ενρίκε που έβγαλε την ομάδα του από το καναβάτσο.
Ανησύχησε τον κόσμο του και τον Ιβάν Σαββίδη (που είδε το ματς παρέα με τον γιο του Γιώργο) με το “καλημέρα” στις επίσημες υποχρεώσεις του ο ΠΑΟΚ.
Η ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς μπορεί να πήρε σκορ που ανέβασε τις πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι-οφ του Europa League, όμως η συνολική εικόνα της ήταν άκρως προβληματική. Ειδικά αμυντικά, που πελαγοδρομούσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τις επελάσεις του Μοχά και της παρέας του και θα μπορούσε να είχε δεχθεί και παραπάνω τέρματα.
Ο Σέρβος τεχνικός του Δικεφάλου δεν δικαιώθηκε ούτε για την επιλογή του να παρατάξει την ομάδα με 4-3-3 αρχικά (με έντεκα ξένους στην ενδεκάδα μετά από επτά χρόνια), καθώς για όσο διάστημα το έκανε ο ΠΑΟΚ δεν απειλούσε και επιθετικά με εξαίρεση ελάχιστες φάσεις.
Τελικά, οι αλλαγές του Μπίσεσβαρ και του Ενρίκε ήταν αυτές που τον έσωσαν από τα χειρότερα και ειδικά ο Βραζιλιάνος με το καταληκτικό, προσωπικό, γκολ που έβαλε στο 59’ έφερε τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι και έκοψε τις ελπίδες των γηπεδούχων να πάνε με κρυφές ελπίδες για μία μεγάλη πρόκριση στην Τούμπα.


Στα αξιοσημείωτα και η ένταση που πήγαν να προκαλέσουν Ουκρανοί φίλαθλοι που απωθήθηκαν όμως αποτελεσματικά από την Αστυνομία.
Συνοψίζοντας, ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει στην επόμενη φάση, όμως, η συνολική του εικόνα είναι προβληματική και δεν συνάδει με τις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν φέτος.
Προβλημάτισε λόγω άμυνας
Γήπεδο: Βαλερί Λομπανόβσκι
Διαιτητής: Αλέν Μπιερί (Ελβετία)
Βοηθοί: Γιοχάνες Φόγκελ (Ελβετία), Σερτάτς Κουρναστσά (Ελβετία)
4ος: Πασκάλ Έρλαχνερ (Ελβετία)
Ολίμπικ (Ρόμαν Σάνζαρ): Μαχαράτζε, Λουκιαντσούκ, Κράβτσενκο, Σαμπάνοβ, Νιεμτσανίνοβ, Μπογκντάνοβ, Τσιμπαλιούκ, Σεστακόβ, Χομουτόβ (69′ Μιχαλιόβ), Μοχά (64′ Μιχουνόβ), Μπιλένκι (78′ Σόντεϊ)
ΠΑΟΚ (Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάχοβ (55′ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (55′ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς, Μακ (81′ Πέλκας)
Γκολ: 49′ Μπιλένκι / 59′ Ενρίκε
Κάρτες: 69′ Κράβτσενκο / 53′ Σάχοβ, 73′ Λέοβατς


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με διάταξη 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Ρέι, και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (αρχηγός) και Λέοβατς. Στη μεσαία γραμμή παρατάχθηκαν οι Σάχοβ, Κάνιας και Τσίμιροτ ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Πρίγιοβιτς έχοντας στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά αντίστοιχα τους Κάμπος και Μακ.
Η ουκρανική ομάδα ξεκίνησε αντίστοιχα την αναμέτρηση με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Μαχαράτζε (αρχηγός), και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Λουχάντσουκ, Κραβτσένκο, Σαμπάνοβ και Νιεμτσάνινοβ. Στη μεσαία γραμμή και συγκεκριμένα στις θέσεις των δύο χαφ παρατάχθηκαν οι Μπογκντάνοβ και Τσιμπάλιουκ, με τους Σεστακόβ-Μοχά στις πτέρυγες και τον Χομουτόβ πίσω από τον Μπιλένκι.
Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή προσπαθώντας να δημιουργήσει-ανεπιτυχώς-φάσεις καθώς οι παίκτες της Ολιμπίκ Ντόνετσκ ήταν καλά οργανωμένοι.Η πρώτη-και μοναδική στο πρώτο μέρος-σπουδαία ευκαιρία για τον Δικέφαλο ήρθε στο 16΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και σουτ του Κάμπος, η μπάλα έφτασε στον Κρέσπο που σούταρε ολομόναχος από πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Οι Ουκρανοί απάντησαν στις ευκαιρίες όταν στο 21΄ο Μοχά πέρασε με ωραία ενέργεια τους Μάτος-Βαρέλα και έβγαλε σέντρα με το εξωτερικό αλλά ο Ρέι επενέβη διώχνοντας τη μπάλα.Οι παίκτες του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς συνέχισαν να ψάχνουν, χωρίς πάντως οργανωμένες επιθέσεις, ένα γκολ και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς στο 25΄και το σουτ του Κάμπος στο 29΄να περνούν εκτός εστίας.
Μάλιστα, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν και αυτοί με τη σειρά τους να παράξουν φάσεις, παρά το γεγονός πως έφταναν κοντά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, απειλώντας με μακρινά σουτ όπως αυτά των Κραβτσένκο στο 34΄και Μπογκντάνοβ στο 38΄που πέρασαν εκτός εστίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριστερός εξτρέμ των Ουκρανών, Μοχά ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα θυμίζοντας Λούκας στις αναμετρήσεις Καρπάτι Λβιβ-ΠΑΟΚ.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με προβληματισμό για την εικόνα του ΠΑΟΚ που ήταν κακός τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.
ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Β’ ΜΕΡΟΥΣ
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να επιβάλει τον ρυθμό του και στο 47΄έχασε καλή ευκαιρία όταν ο Κάμπος τροφοδότησε τον Μακ που πέρασε τον Μαχαράτζε βγάζοντας σέντρα στη μικρή περιοχή με στόχο τον Πρίγιοβιτς αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να βρει για λίγο τη μπάλα με το κεφάλι.
Η Ολιμπίκ ευτύχησε να προηγηθεί στο 49΄όταν ο Μπογκντάνοβ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μπιλένκι προλαβαίνοντας τους Μάτος-Βαρέλα κάρφωσε τη μπάλα με κεφαλιά στην κλειστή γωνία του Ρέι για το 1-0.
Μάλιστα οι γηπεδούχοι μετά την επίτευξη του γκολ αναθάρρησαν-με τον Δικέφαλο να πελαγοδρομεί- και έχασαν καλή ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα όταν ο Ρέι απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Σεστάκοβ. Στο διάστημα 57′-59′ οι παίκτες του Ρομάν Σανζάρ απείλησαν ξανά με την κεφαλιά του Μοχά να περνά εκτός εστίας ενώ ο Νιεμτσανίνοβ από θέση βολής σούταρε αλλά ο Ρέι απέκρουσε τη μπάλα.
Ο ΕΝΡΙΚΕ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
Ο Στανόγεβιτς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας νωρίτερα στο γήπεδο τους Μπίσεσβαρ-Ενρίκε και ο Βραζιλιάνος τον δικαίωσε άμεσα όταν στο 59΄ξεκινώντας από τη γραμμή του πλαγίου έκανε εντυπωσιακή κίνηση περνώντας τους Νιεμτσανίνοβ-Σαμπανόβ και εκτέλεσε τον Μαχαράτζε με ωραίο πλασέ για το 1-1. Ο ΠΑΟΚ έψαξε ένα δεύτερο γκολ και έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να το πετύχει όταν στο 71΄οι προσπάθειες των Πρίγιοβιτς-Ενρίκε κόντραραν σε σώματα και η μπάλα κατέληξε στον Μαχαράτζε ενώ στο 75΄η κεφαλιά του Σέρβου επιθετικού από τη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Μάτος πέρασε άουτ.
Στη συνέχεια του αγώνα η Ολιμπίκ ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα πιέζοντας για το γκολ της νίκης και έχασε σπουδαία ευκαιρία για να το πετύχει όταν στο 85΄ο Μιχαλιόβ έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων χάθηκε στο 89΄όταν ο Πρίγιοβτις κατέβασε ωραία τη μπάλα με το στήθος προσπαθώντας να τροφοδοτήσει τον Ενρίκε αλλά η άμυνα των Ουκρανών έδιωξε τη μπάλα. Ενώ στο φινάλε παραλίγο ο Κράβτσενκο να πετύχει ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ.
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Χωρίς δεύτερη σκέψη, το γκολ το Πέδρο Ενρίκε ξεπέρασε κάθε άλλη φάση στο παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος πήρε τη μπάλα στην πλάγια γραμμή, έκανε εντυπωσιακή ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και με άψογο πλασέ έβγαλε τον ΠΑΟΚ από πολύ δύσκολη θέση. Στο τέλος ο Κραβτσενκο πήγε να του κλέψει τη δόξα
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Δεν είχαν προβλήματα στο παιχνίδι ο Ελβετός Μπιερί και οι βοηθοί του. Δεν έκαναν το μεγάλο λάθος και μόλις διαπίστωσαν ότι το ματς γινόταν σκληρό δόθηκαν και κίτρινες κάρτες που θα μπορούσαν να είχαν βγει και νωρίτερα.
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ
Οι δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, ο Ενρίκε και ο Μπίσεσβαρ άλλαξαν την εικόνα του ΠΑΟΚ και βoήθησαν να ανακτηθεί η χαμένη ισορροπία. Ωστόσο, θα δώσουμε τον τίτλο του MVP στον Βραζιλιάνο γιατί το γκολ του έκοψε τα πόδια των Ουκρανών και ουσιαστικά ακύρωσε τις όποιες σκέψεις τους ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά στη ρεβάνς.
sport24.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου