Thursday, 28 March, 2024

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος «Μέγας Αλέξανδρος» στον Αρχάγγελο Αλμωπίας

Στη γραμμή του τερματισμού κρίθηκε το 2ο ετάπ του Διεθνή ποδηλατικού Γύρου Μ. Αλέξανδρος, με τον Γιώργο Μπούγλα να κερδίζει κυριολεκτικά στο νήμα

κάνοντας ένα εντυπωσιακό σπριντ. Ο αγώνας πήγε ιδιαίτερα δυνατά από την αρχή με συνεχή ξεκολλήματα , τα οποία τελικά δεν έφεραν το επιθυμητό αποτελέσματα χαρίζοντας όμορφα θέαμα στον τερματισμό. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σταυρακάκης και στη τρίτη ο Ανδρουλάκης , από την ομάδα του Τάλου Χανίων και οι δύο αθλητές.
Νικητής του γύρου και της κίτρινης φανέλα ο Βούλγαρος αθλητής από την Ομάδα της Hemus Stanimir Cholakov που τα 3 λεπτά διαφοράς του πρώτου ΕΤΑΠ του χάρισαν τη νίκη.
Οι Άγγελος Μαυρίδης , Γιώργος Ζουμπουλάκης και Ηλίας Τσορτσουκτσίδης ήταν οι νικητές στην open κατηγορία.
289 αθλητές στην elit και στην open κατηγορία προσέφεραν πλούσιο θέαμα σε μια διαδρομή 96 χιλιομέτρων. Ο αγώνας ξεκίνησε από το Δημαρχείο του Κιλκίς, έκανε τον κλασικό γύρο Πικρολίμνης και μετά την κλασική πλέον ανηφόρα των Μανδρών οι αθλητές μπήκαν στο νέο κομμάτι του Γύρο (Μελάνθιο -Λευκοχώρι) και τερμάτισαν στο σημείο που ξεκίνησαν. Στον αγώνα παραβρέθηκαν και έκαναν τις απονομές μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ε.Ο. Ποδηλασίας Παναγιώτης Πριστούρης και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ Παύλος Παπαδόπουλος. Ο Stanimir Cholakov από την ομάδα της Ηemus ήταν ο νικητής στην elite κατηγορία την πρώτη αγωνιστική ημέρα του Γύρου. Ο νικητής του αγώνα διένυσε τα 47 ανηφορικά χιλιόμετρα του Σαββάτου σε 1.18.46 αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση του Κύπριους πρωταθλητές Αλέξανδρο Αγρότη και Ανδρέα Μιλτιάδη που τερμάτισαν 2 λεπτά και 14 δεύτερα πιο πίσω. Ο αγώνας ξεκίνησε από την κεντρική Πλατεία Πολυκάστρου με τον Δήμαρχο Παιονίας και το πρόεδρο της ΕΟΠ Παναγιώτη Πριστούρη να δίνουν την εκκίνηση. Πολύ σύντομα ο Cholakov έδειξε ότι είχε κέφια, αφού ξεκόλλησε αρκετά νωρίς και κρατούσε επί αρκετή ώρα σταθερή διαφορά 1,30 λεπτού. Διαφορά που μεγάλωσε στο τελευταίο ανηφορικό κομμάτι και κερδίζοντας μια διαφορά που θα δυσκολέψει να του την »μαζέψουν» για να του πάρουν την κίτρινη φανέλα.
Ο τερματισμός έγινε στον φιλόξενο και γραφικό Αρχάγγελο Αλμωπίας όπου ο Πρόεδρος Διονύσης Δρένος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων Αρχαγγέλου , υποδέχτηκαν με τους φιλόξενους κατοίκους του χωριού τους αθλητές.
Στην κατηγορία open ξεχώρισε ο Γιώργος Μαθιουλάκης από την ομάδα του Τάλου Χανίων με χρόνο 1.35.10, ενώ λίγο ποιο πίσω τερμάτισε ο Γιώργος Μπουλμέτης από την ομάδα της Alfa με 1.35.18 και στην τρίτη θέση της γενικής ο Άγγελος Μαυρίδης με 1.35.23 από την ομάδα του Βέλους .
Σημαντική η συμμετοχή των εθελοντών, της ΕΠΟΜΕΑ του Ερυθρού Σταυρού και της Τροχαίας στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου