Tuesday, 16 April, 2024

Μπάχαλο με την Κορακάκη! Τι ισχύει τελικά;

Το Προεδρικό Μέγαρο διαψεύδει τα περί μη κλήσης της Κορακάκη στη βράβευση των Ολυμπιονικών

Αναφέρεται πως ο ΠτΔ επικοινώνησε προσωπικά με τον πατέρα της αθλήτριας, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να παραστεί επειδή βρίσκεται στη Γαλλία. Πηγές του Προεδρικού Μεγάρου διέψευσαν τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η χρυσή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη, δεν προσκλήθηκε στη χθεσινή βράβευση των Ολυμπιονικών από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως αναφέρθηκε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε προσωπικά με τον πατέρα της αθλήτριας, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι η Άννα Κορακάκη δεν μπορεί να παραστεί, καθώς βρίσκεται εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Γαλλία.

Για το λόγο αυτό η βράβευσή της θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Άλλα λέει ο πατέρας! 

Πατέρας Κορακάκη: “Δεν φταίει ο Πρόεδρος, αλλά δεν μας ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη”

“Δεν εμπλέκεται ο ΠτΔ στο θέμα της πρόσκλησης της Άννας” απαντάει ο πατέρας της Α. Κορακάκη, μετά το θέμα που ανέκυψε χθες σχετικά με τη μη πρόσκληση της πρωταθλήτριας της χώρας μας στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη βράβευση των Ολυμπιονικών

Ο πατέρας και προπονητής της Άννας, Τάσος Κορακάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ περιέγραψε όλα όσα έχουν συμβεί από την Τετάρτη το βράδυ:

“Δεν μας ενημέρωσε κανείς. Αν θα πάμε στο Προεδρικό Μέγαρο και πότε θα πάμε. Το μάθαμε από 3-4 δημοσιογράφους που με πήραν τηλέφωνο. Έως τις 22:00 δεν με είχε πάρει κανείς. Αργά το βράδυ πήρα τον κ. Καπράλο και μου είπε ότι έπρεπε να είχα ειδοποιηθεί και ότι δεν έκανε αυτός τις προσκλήσεις”, τόνισε ο Τάσος Κορακάκης και συνέχισε:

“Πριν φύγουμε από τη Βραζιλία, είχαμε μιλήσει με το αρχηγείο της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τους εξηγήσαμε ότι η Αννα θα πάει διακοπές. Αν η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γινόταν πριν τις 30 του μηνός θα θέλαμε να μας ενημερώσουν 1-2 μέρες πριν, για να αλλάξει η Άννα τα εισιτήρια. Δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε ο κ. Κούβελος, ούτε ο κ. Κολυμπάδης”.

Όσον αφορά την επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο προπονητής της Άννας είπε: “Στις 12 το βράδυ με πήρε ο Πρόεδρος. Κατάλαβε ότι αυτό που έγινε ήταν λάθος. Ένα λάθος που δεν εμπλέκεται ο ίδιος. Μας είπε ότι όταν επιστρέψει η Άννα θα μας υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο”.

Ο Τάσος Κορακάκης επεσήμανε πως έπεσαν από τα σύννεφα: “Πραγματικά πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν μας έχουν πάρει ούτε να μας ζητήσουν μία συγγνώμη. Ακόμη και στην περίπτωση που ήταν ανθρώπινο λάθος-όσο μεγάλο κι αν είναι- δεν μας πήρε κανείς να μας ζητήσει συγγνώμη. Εκτός από τον κ. Καπράλο δεν μας πήρε κανείς τηλέφωνο”.

Με μια δική της ανάρτησή στο Facebook χθες, η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη ξεκαθάρισε πάντως το ζήτημα αναφορικά με το αν προσκλήθηκε ή όχι στην προεδρία της Δημοκρατίας, όπου ο πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Η κάτοχος δύο μεταλλίων στην σκοποβολή υποστηρίζει πως ουδέποτε προσκλήθηκε στην εκδήλωση τιμής. Νωρίτερα, προεδρικές πηγές έσπευσαν να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα, ωστόσο η αθλήτρια αναφέρει πως δεν προσκλήθηκε από κανένα.

“Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αλήθεια”….” Οι προσπάθειες των υπαίτιων να παραποιήσουν αυτή την αλήθεια προκειμένου να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο “λάθος” τους είναι θλιβερές και αναξιοπρεπείς. Λοιπόν, ουδέποτε προσκλήθηκα, από κανέναν, να παρεβρεθώ εκεί και το ότι βρίσκομαι σε διακοπές στο εξωτερικό δεν είναι ο λόγος που δεν πήγα, όπως τόσοι και τόσοι αναφέρουν. Είναι μόνο μία πολύ καλή δικαιολογία για εκείνους που επέλεξαν να μη βρίσκομαι σήμερα εκεί -γιατί απλά δεν πιστεύω ότι με ξέχασαν- το επέλεξαν”, σημειώνει.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου