Friday, 26 April, 2024

ΚΑΤΑΡΑ! Ρέφερι και… Στιλ στέρησαν το διπλό!

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε ένα μεγάλο διπλό στο Βέλγιο κόντρα στη Σταντάρ

αλλά τελικά πήρε μόνο το βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Οι πράσινοι προηγήθηκαν 2-0 με δύο γκολ του Ιμπάρμπο αλλά ένα αυστηρό πέναλτι και ένας λάθος υπολογισμός του Στιλ του “έκοψαν” δύο βαθμούς. Αποβλήθηκε ο Στραματσόνι!

Ο… γνωστός φοβισμένος Παναθηναϊκός έκανε την εμφάνιση του και στην Λιέγη. Τι κι αν προηγήθηκε με 2-0 στο σκορ με δυο γκολάρες του Ιμπάρμπο; Στο δεύτερο μέρος το πάθος έμεινε στα αποδυτήρια και μάλιστα στο τέλος αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να κάνουν επική ανατροπή. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Σταντάρ να μπαίνει δυνατά, όμως οι πράσινοι ισορρόπησαν και άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με πανέμορφη κίνηση και σουτ στο δεύτερο δοκάρι του Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανός διπλασίασε τα τέρματα των πράσινων στο 36ο λεπτό, όταν συνεργάστηκε ωραία με τον Σεμπαστιάν Λέτο και με πλασέ νίκησε τον Ζιλέ.

ΠΡΑΝΙΣΗ… ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΚΑΙ “ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑΤΟ” ΠΕΝΑΛΤΙ

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός… έκατσε. Το καθαρό μυαλό μετατράπηκε σε πολλά λάθη και φάουλ, όμως οι πράσινοι δεν κινδύνευσαν. Παρόλα αυτά ο βοηθός διαιτητή είδε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα(;) του Κουτρουμπή στον Ορλάντο Σα στο 45+1′ και δόθηκε παράβαση με τον Εντμίλσον να μειώνει σε 1-2. Η πράσινη… καθίζηση συνεχίστηκε. Οι Βέλγοι πήραν τα ηνία του αγώνα στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα στο 82′ να ισοφαρίσουν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπελφοντίλ. Ευθύνη φέρει και το τείχος που άνοιξε χωρίς λόγο.

Μάλιστα στην τελευταία φάση του αγώνα παραλίγο να γίνει ολική ανατροπή, όταν η αριστερή πλευρά… εξαφανίστηκε! Η σέντρα όμως δεν βρήκε καλά παίκτη της Σταντάρ και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο ημίχρονο ο Αντρέα Στραματσόνι αποβλήθηκε από τον πάγκο, καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα για το πέναλτι των Βέλγων.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΣΤΑΝΤΑΡ (Γιάνκοβιτς): Ζιλέ, Φε, Σολτς, Λαΐφης, Αντράντε, Τρεμπέλ, Ιμπραϊμά Σισέ (Ενό 72′), Ντοσεβί (Μπενζά 63′), Εντμίλσον Ζούνιορ, Ορλάντο Σα, Μπελφοντίλ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Χουλτ, Κουτρουμπής, Σάμπα (Ιβάνοφ 46′), Μολέδο, Κουλιμπαλί, Λεντέσμα, Ζέκα (Εμποκού 78′), Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο (Λουντ 74′).

Σκόρερ: 1-0 (Ιμπάρμπο 12′), 2-0 (Ιμπάρμπο 36′) — 1-2 (Εντμίλσον 45+1′), 2-2 (Μπελφοντίλ 82′).

Η βαθμολογία του ομίλου

Άγιαξ: 7 (5-3)

Θέλτα: 5 (5-3)

Σταντάρ Λιέγης: 2 (3-4)

Παναθηναϊκός: 1 (3-6)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

ΚΑΤΑΡΑ! Ρέφερι και… Στιλ στέρησαν το διπλό!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου