Wednesday, 24 April, 2024

Η αργυρή Ολυμπιονίκης του taekwondo, Έλλη Μυστακίδου άναψε το βωμό των Ολυμπιακών στα Γιαννιτσά! 

Σε μια πολύ όμορφη τελετή πραγματοποιήθηκε η αφή της Ολυμπιακής φλόγας και η λαμπαδηδρομία για την χειμερινή Ολυμπιάδα του 2018, που θα πραγματοποιηθεί στην Κορέα.
Αθλητές-τριες με μεγάλες διακρίσεις από όλα τα ολυμπιακά αθλήματα συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία και σαν συνοδοί σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού.
Τον βωμό άναψε η προπονήτρια του Α.Σ. taekwondo «Φίλιππος» Γιαννιτσών, αργυρή Ολυμπιονίκης του taekwondo το 2004, Έλλη Μυστακίδου, που σαν αθλήτρια από το 1988 έως το 2012 έχει χαρίσει στην πόλη μας και στην Ελλάδα: 19 χρυσά πανελλήνια μετάλλια, 3 χρυσά μετάλλια σε Βαλκανικά πρωταθλήματα, 10 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, (3 χρυσά, 3 αργυρά και 4 χάλκινα), 9 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και 38 μετάλλια σε παγκόσμια τουρνουά προ ολυμπιακά μίτινγκ (18 χρυσά-13 αργυρά και 7 χάλκινα), ενώ συμμετείχε στις Ολυμπιάδες 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο, με αποκορύφωμα το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο του 2004 στην Αθήνα.Συνοδοί αθλητές-τριες από τον «Φίλιππο» Γιαννιτσών έτρεξαν οι πρωταθλητές και μέλη της εθνικής ομάδας taekwondo, Χατζηκόιτσης Γεώργιος-Ευάγγελος, Πλαλής Στέργιος και Γαβριηλίδου Σεβαστή, που από 2-5 Νοεμβρίου 2017 θα αγωνιστούν με την εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα taekwondo που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα της Κύπρου.
Η Ολυμπιονίκης, Έλλη Μυστακίδου μας δήλωσε: «η ολυμπιακή φλόγα συμβολίζει την ειρήνη, την ελευθερία και το αθλητικό πνεύμα. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν ασφαλείς ολυμπιακοί αγώνες και επειδή έχω πάει 16 φορές στην Κορέα (για αγώνες και προπονήσεις μια και το taekwondo προέρχεται από αυτή τη χώρα) πιστεύω ότι οι Κορεάτες θα διοργανώσουν μια καταπληκτική χειμερινή Ολυμπιάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, από όλα τα αθλήματα και εύχομαι να έχουμε πάντα μεγάλες διακρίσεις και επιτυχίες για την πόλη μας και την Ελλάδα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου