Friday, 19 April, 2024

Συνέντευξη του ‘’ηγέτη’’ του Εδεσσαϊκού Δ. Λαφαζανίδη: «9 νίκες, 2 κούπες η ομάδα μου»!

Οκτώ συν ένας… τελικοί είναι η απλή… εξίσωση που μπορεί να φέρει δυο τρόπαια φέτος για τον Εδεσσαϊκό, βάζοντας τέλος στην «ξηρασία»

όπως παραδέχεται στην «ΑRENA PRESS» o έμπειρος γηγενής επιθετικός, Δημήτρης Λαφαζανίδης.

Η ιστορική ομάδα των καταρρακτών αφενός βρίσκεται σε τροχιά απευθείας ανόδου στη Γ΄ Εθνική (+5) και αφετέρου διεκδικεί αύριο το κύπελλο, στον τελικό των Γαλατάδων με τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας, στις 15:30. Η «σημαία» και ο ηγέτης των «τριαιανοφόρων» στα δύσκολα, στα «αλώνια» και τα… πέτρινα χρόνια, είναι ο Δημήτρης Λαφαζανίδης, που δίνει το ξεκάθαρο σύνθημα για το νταμπλ, χωρίς περιστροφές.

Ο 34χρονος Εδεσσαίος στράικερ, που πέτυχε δυο γκολ προχθές με τους Προμάχους (3-0) και έχει θητεία μεταξύ άλλων σε Βέροια, ΑΕ Γιάννινα, Ιεράπετρα και Αετό Σκύδρας είναι από τους βασικούς «πυλώνες» της φετινής χρονιάς, ρίχνοντας «άγκυρα» στον Εδεσσαϊκό την τελευταία εφταετία (τρίτη παρουσία)! Ο Λαφαζανίδης τόνισε αρχικά: «Είμαστε το φαβορί σαν όνομα και πρέπει να το αποδείξουμε στον τελικό με την Πέλλα. Μας ενδιαφέρει να εμπλουτίσουμε με έναν τίτλο την τροπαιοθήκη μας και να συνεχίσουμε στο πανελλήνιο, για ιστορικούς λόγους και τόνωση αυτοπεποίθησης. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση αγωνιστικά και ψυχολογικά, ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα. Στο φετινό ρόστερ του Εδεσσαϊκού υπάρχει «βάθος» και πολλές λύσεις, ενώ είμαστε… μπροστά τόσο στη δουλειά του τεχνικού τιμ, με τον Γιώργο Νασιόπουλο όσο και διοικητικά με τον Πέτρο Πασσαλή. Την… πατήσαμε πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια, πιστεύω μας έγινε «μάθημα» και πλέον είναι η σειρά μας για να βρεθούμε στη Γ΄ Εθνική, το πιστεύαμε από το καλοκαίρι ότι θα είναι η χρονιά μας, δεν μας λείπει κάτι. Εκτός από έμπειρες μονάδες, διαθέτουμε αξιόλογους νεαρούς. Διορθωθήκαμε σε αρκετούς τομείς, όλα είναι υπέρ μας, συνεχίζουμε πιο ήρεμα και μεθοδικά. Δεν φοβόμαστε κανέναν, όλα είναι στα πόδια μας για το νταμπλ, έχουμε 8+1 τελικούς, θέλουμε μόνο νίκες, για τα δυο τρόπαια! Να γυρίσει ο Εδεσσαϊκός στο προσκήνιο πιο… εκκωφαντικά, δυναμικά και με περισσότερη «σκόνη»!lafazan

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΑΡΕΣ!»

Για να καταλήξει ο Λαφαζανίδης: «Πρέπει να μας θυμηθεί το πανελλήνιο και να μας μάθει και άλλος κόσμος, δεν έχει άλλα πισωγυρίσματα, ιστορικά μας αρμόζουν μόνο οι εθνικές κατηγορίες, δέκα χρόνια στο τοπικό είναι πολλά. Μπαίνει τέλος στην… ξηρασία! Με τους Προμάχους δεν θα αφήναμε την ευκαιρία για το «συν 5», ήταν κίνητρο και θέλουμε να ανοίξουμε και άλλο την… ψαλίδα, για να εξαλείψουμε το ενδεχόμενο μπαράζ. Στον κόσμο μας δώσαμε πολλές πίκρες, ας τους δώσουμε επιτέλους μερικές χαρές. Να είναι αυτή η χρονιά η απαρχή αντεπίθεσης, για καλύτερες εποχές, για την ομάδα, τον κόσμο και την πόλη! Αυτό είναι το μήνυμά μου. Να μας στηρίξει ο κόσμος τώρα προς το τέλος, θέλει προσοχή απ’ όλους, τα λάθη κοστίζουν και όλα θα πάνε καλά. Όλοι οι ντόπιοι, που παίζουμε χρόνια στην ομάδα, ανυπομονούμε γι’ αυτή την άνοδο, θα φέρει δικαίωση και ανακούφιση! Ίσως είναι μια ιδανική συγκυρία για μένα, για… γενναίες αποφάσεις το καλοκαίρι. Είμαι 34 στα 35, καλό είναι να σε θυμούνται στο τοπ της καριέρας σου. Είναι νωρίς, ίσως παίξω λίγο ακόμα, ίσως πάρω άλλο πόστο στην ομάδα, θα εξεταστούν όλα όταν πρέπει».

Ο Γιώργος Νασιόπουλος για τον αυριανό τελικό με την Πέλλα στους Γαλατάδες δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού γυρνούν οι Τσιρλίδης, Μεταξάς, Κιόρτσης, ενώ αμφίβολος είναι ο Ρέτζια. Στον κόσμο σήμανε ξεσηκωμός για την πρώτη … κούπα, ενώ επόμενος αντίπαλος στο πρωτάθλημα είναι η Νίκη Καλής εκτός.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΨΥΧΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ”ΑΡΕΝΑ” arenafm.gr/football/lafazanidis-9-nikes-2-koupes-edessaikos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου