Wednesday, 24 April, 2024

Άρης Αμπελειών – Απόλλων Κρύας Βρύσης: Ο δρόμος προς τον τελικό

Άρης Αμπελειών – Απόλλων Κρύας Βρύσης: Ο δρόμος προς τον τελικό

Άρης Αμπελειών και Απόλλων Κρύας Βρύσης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον αυριανό τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Πέλλας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών στις 15:00, με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Ένας τελικός με ξεκάθαρο φαβορί, αλλά και ένα αουτσάιντερ που έχει αποδείξει πως μπορεί να γράψει ιστορία για ακόμα μία φορά.

Άρης Αμπελειών: Χωρίς άγχος για την υπέρβαση

Και μόνο η παρουσία των Αμπελειών στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου αποτελεί επιτυχία. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως δεν θα διεκδικήσουν όσες πιθανότητες τους αναλογούν για να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο τελικός. Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του θεσμού η ομάδα των Αμπελειών έδειξε τα δόντια της, κερδίζοντας 2-1 με ανατροπή την Αναγέννηση στα Γιαννιτσά. Συνολικά στον 10ο όμιλο είχε 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και συντελεστή τερμάτων 11-2. Στην φάση των 16 αντιμετώπισε εκτός έδρας το Μελίσσι, όπου και επικράτησε με σκορ 0-2 και στη συνέχεια απέκλεισε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Αλμωπό στη διαδικασία των πέναλτι, με την κανονική διάρκεια συν την παράταση να λήγουν 1-1.

Στα ημιτελικά αγωνίστηκε μέσα στο Μάνδαλο, όπου έμεινε και πάλι πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε με το ίδιο σκορ (1-1) να στείλει τον αγώνα στα πέναλτι και να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γιάννης Γυριχίδης δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τσαρτσαράκη.

Απόλλων Κρύας Βρύσης: Θέλει το κύπελλο μετά από  19 χρόνια

Από τη στιγμή που καταργήθηκε το κύπελλο της Γ΄ Εθνικής και οι ομάδες της κατηγορίας μπήκαν στα κύπελλα των Ενώσεων, ο Απόλλων ήταν το ξεκάθαρο φαβορί. Στην πρώτη φάση βρέθηκε στον 9ο όμιλο και είχε εύκολο έργο με Γυψοχώρι, Νέο Μυλότοπο και Αραβησσό, όπου έκανε το 3×3 με συντελεστή τερμάτων 15-1. Στην φάση των 16 πέρασε χωρίς άγχος από την Έδεσσα κόντρα στην Ελπίδα με 0-2 και στα προημιτελικά κέρδισε με 0-1 τον Εθνικό στα Γιαννιτσά. Στον ημιτελικό είχε εύκολο έργο στον Εξαπλατάνο όπου πέτυχε 3 γκολ στο ημίχρονο και πήρε τελικά την πρόκριση με τελικό σκορ 1-3.

Μέχρι στιγμής στην ιστορία του ο Απόλλων έχει βρεθεί δύο φορές στον τελικό, τη σεζόν 1996-97 όπου και το κατέκτησε με 1-0 επί του Φιλίππου Γιαννιτσών και τη σεζόν 2006-2007 όταν και ηττήθηκε με 2-1 από τον Αετό Σκύδρας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Δημήτρης Τομπάζης δεν υπολογίζει στις υπηρεσίεω των Ρέις και Κρουσταλέλη.

Οικογενειακή υπόθεση η μάχη των δύο πάγκων
Gyrixidis-Tompazis

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά και στη μάχη των δύο πάγκων, όπου θα βρεθούν αντιμέτωπα δύο ξαδέρφια! Ο λόγος για τους Γιάννη Γυριχίδη και Δημήτρη Τομπάζη που θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά στην προπονητική τους καριέρα. Οι προηγούμενες δύο ήταν τη σεζόν 2013-14 με τον Τομπάζη να επικρατεί ως προπονητή του Ολυμπιακού Γαλατάδων με 3-0 επί του ΠΑΟΚ Γιαννιτσών, και τον Γιάννη Γυριχίδη να κερδίζει στο δεύτερο γύρο με 1-0.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου