Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Για την υστεροφημία σας και τον κόσμο!

Η Εθνική υποδέχεται την Κροατία στο Φάληρο (12/11, 21:45) στη ρεβάνς του 4-1 και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει όσες πιθανότητες της αναλογούν για την ανατροπή

με βασικό στόχο να σταθεί όρθια, να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και τουλάχιστον να πέσει μαχόμενη.

Το εμφατικό 4-1 του πρώτου αγώνα στο Ζάγκρεμπ έχει ελαχιστοποιήσει τις ελπίδες της Εθνικής ομάδας για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Η εικόνα της γαλανόλευκης στο “Maksimir” δεν ήταν καθόλου καλή, έγιναν πολλά λάθη τόσο στο στήσιμο όσο και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, δεν λειτούργησε τίποτα καλά και μοιραία ήρθε το αρνητικό αποτέλεσμα.

Στην αναμέτρηση της Κυριακής (12/11, 21:45) στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”, οι ποδοσφαιριστές του Μίχαελ Σκίμπε θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και ό,τι γίνει. Θαύματα έχουν γίνει πολλάκις στο ποδόσφαιρο. Ένα απ’ αυτά αφορά την Εθνική μας και τον άθλο της στο Euro της Πορτογαλίας το 2004. Βέβαια, τέτοια δεν γίνονται κάθε μέρα, ούτε είναι το πιθανό. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού οι Κροάτες του Ζλάτκο Ντάλιτς έδειξαν την ανωτερότητά τους, έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, εκμεταλλεύτηκαν τις ολιγωρίες των διεθνών μας και έφτασαν σε ένα σκορ, το οποίο τους έχει μετατρέψει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός στον πλανήτη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι παίκτες μας όμως θα πρέπει να παίξουν για το γόητρό τους, την υστεροφημία τους, τον κόσμο που θα πάει να τους στηρίξει και στόχος είναι να πέσουν τουλάχιστον με το κεφάλι ψηλά. Να μην αδικήσουν την προσπάθεια που οι ίδιοι έκαναν σε όλα τα προκριματικά. Η ομάδα ήταν ανταγωνιστική κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους και μπορεί να το πράξει απέναντι στους Κροάτες.

Ξέρουν ότι είναι αουτσάιντερ, ότι έχουν λίγες πιθανότητες, αλλά θα τις διεκδικήσουν. Όσο για τον Μίχαελ Σκίμπε, αναμένεται να προβεί σε αλλαγές τόσο στην διάταξη της ομάδας, όσο και σε πρόσωπα όπως άλλωστε δήλωσε και στη συνέντευξη Τύπου, ώστε η εικόνα μας να είναι τελείως διαφορετική. Η Εθνική οφείλει να παρουσιαστεί σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο ματς και τουλάχιστον να πάρει τη νίκη, κλείνοντας θετικά τη διοργάνωση.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΙΜΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 11ΑΔΑ

Στο Φάληρο, η “γαλανόλευκη” θα επιστρέψει στο κλασικό της 4-2-3-1, το οποίο της πηγαίνει πολύ καλύτερα, μπορεί και το υπηρετεί καλύτερα στο χορτάρι. Δυο φορές το άλλαξε ο Σκίμπε και τις δυο έχασε η Εθνική (με Βέλγιο εντός και με Κροατία εκτός). Ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δεξιά στην άμυνα επιστρέφει ο Τοροσίδης αντί του Μανιάτη, αριστερά θα παίξει ο Τζαβέλλας και στο κέντρο της άμυνας ο Παπασταθόπουλος θα έχει στο πλάι του τον Μανωλά, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία που του επέβαλε η FIFA για παραβίαση του Fair Play με την Κύπρο στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Στον άξονα, ο Σκίμπε αναμένεται αυτή την φορά να πάει με Ζέκα και Τζιόλη, έχοντας ως εναλλακτική τον Ταχτσίδη αντί του Τζιόλη (ο Σάμαρης έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και λογικά θα μείνει στον πάγκο), με τους Σταφυλίδη (αριστερά), Φορτούνη (δεκάρι) και Μπακασέτα (δεξιά) μεσοεπιθετική τριάδα. Θέση διεκδικεί και ο Χριστοδουλόπουλος. Στην επίθεση θα βρίσκεται και πάλι ο Μήτρογλου.

Δίπλα στους παίκτες του Σκίμπε θα βρίσκονται μάλιστα και περισσότεροι από 20.000 φίλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που ήδη έχουν αγοράσει εισιτήριο.

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΝΤΑΛΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Αναφορικά με τα πλάνα του Ζλάτκο Ντάλιτς δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα καθώς όπως δήλωσε και στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της αναμέτρησης η ομάδα του τα πήγε περίφημα εντός έδρας και δεν υπάρχει λόγος για αλλαγές. Ίσως η μοναδική να έχει να κάνει με την παρουσία του Μάντζουκιτς ο οποίος όμως δεν είναι 100% έτοιμος και φυσικά το 4-1 δίνει την ευκαιρία στον Ντάλιτς να μην ρισκάρει με τη συμμετοχή του. Άρα η Κροατία αναμένεται να παραταχθεί με τον Σούμπασιτς κάτω από τα γκολπόστ και τους Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς στην άμυνα. Τα δυο αμυντικά χαφ θα είναι οι Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Μόντριτς, Κράμαριτς και Πέρισιτς και στην κορυφή θα παίξει ο Κάλινιτς ή ο Μάντζουκιτς.

Sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου