Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Βαθμολογική ανάσα για τη Βέροια, 2-0 τον Λεβαδειακό (video)

Η Βέροια επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού, πήρε ένα σημαντικό τρίποντο, και μείωσε στον πόντο την διαφορά της από τους Βοιωτούς

ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Με το αριστερό το ντεμπούτο του Χριστόπουλου στον πάγκο των φιλοξενούμενων που γνώρισαν την 6η συνεχόμενη ήττα τους.

Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, το πρώτο εντός έδρας και το πρώτο από τις 24 Σεπτεμβρίου όταν και είχε κερδίσει τον Πανιώνιο, πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου η Βέροια επικρατώντας του Λεβαδειακού με 2-0. Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν και πήραν μια βαθμολογική ανάσα μειώνοντας τη διαφορά από τους Βοιωτούς στον ένα πόντο ενώ έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο, το εξ αναβολής ματς με τον Ηρακλή.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός στο ντεμπούτο του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο του αν και είχε ευκαιρίες για να προηγηθεί στην αναμέτρηση δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλό από το παιχνίδι και γνώρισε την έκτη συνεχόμενη ήττα του.

Σε τέτοια παιχνίδια όπως αυτό ανάμεσα στην Βέροια και τον Λεβαδειακό, το ποιος θα καταφέρει να σκοράρει πρώτος παίζει μεγάλο ρόλο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι μέχρι εκείνο το σημείο είχαν πιο κλασικές ευκαιρίες και έτσι μπήκαν σε θέση οδηγού.

“ΚΛΕΙΔΩΣΕ” ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΚΑΠΕΤΑΝΟ

Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου μάλιστα η Βέροια πέτυχε ένα ακόμα τέρμα με τον Καπετάνο σε μια αδράνεια της άμυνας του Λεβαδειακού και εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα. Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων και τις αλλαγές που έκανε ο Γιάννης Χριστόπουλος και την βελτίωση της εικόνας της ομάδας της Βοιωτίας οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να βάλουν ένα γκολ να μειώσουν το σκορ και να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

Έτσι το ματς έληξε με τη Βέροια να επικρατεί 2-0 και να παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο παραμένοντας μέσα στους στόχους της και το παράδοξο ήταν πως μετά το τέλος του αγώνα και παρά τη νίκη των γηπεδούχων υπήρχαν αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Θωμά Γράφα.

Γήπεδο:  “Δημοτικό Στάδιο Βέροιας”

Διαιτητής: Γεώργιος Γιαννουλάκης (Χανίων)

Βοηθοί:  Βασίλειος Καραβασίλης (Καβάλας), Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθείου)

4ος:  Κωνσταντίνος Κουτσάνης (Δράμας)

ΒΕΡΟΙΑ (Γράφας): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Ασιγκμπά, Καλί, Μαλόν, Μπαλάφας, Άρτσε (88′ Μελίσσης), Λινάρδος (90′ Μαυριάς), Μίλιεβιτς (79′ Τομας), Σάρπονγκ, Καπετάνος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης (54′ Βασιλείου), Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (69′ Μαχαίρας), Καλτσάς, Καψάσκης (75′ Λάτσι), Γιακουμάκης, Μάντζιος.

Γκολ: 35′ Μίλιεβιτς, 46′ Καπετάνος

Κίτρινες: 39′ Άρσε, 42′ Λινάρδος/71′ Μουλόπουλος

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Με το ίδιο σχήμα, το 4-2-3-1, παρέταξαν τις ομάδες τους τόσο ο τεχνικός της Βέροιας, Θωμάς Γράφας, όσο και ο προπονητής του Λεβαδειακού, Γιάννης Χριστόπουλος στο ντεμπούτο του στον πάγκο των Βοιωτών.

Οι γηπεδούχοι κατέβηκαν με τον Καντιμοίρη κάτω από τα γκολπόστ. Στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Μαλόν, Καλί, Ασίγκμπα και Βασιλαντωνόπουλος. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Μπαλάφας, Λινάρδος και η επιθετική τριάδα μπροστά τους οι Σαρπόνγκ, Άρτσε, Μίλιεβιτς και στην κορφή ο Καπετάνος.

Από την άλλη πλευρά ο Χριστόπουλος στο πρώτο του παιχνίδι ως τεχνικός του Λεβαδειακού χρησιμοποίησε τον Ναμάσκο στο τέρμα ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μουλόπουλο, Τριποτσέρη, Ουόν και Μεντί. Οι δυο αμυντικοί χαφ ήταν οι Κουλιμπαλί, Καλτσάς και η τριάδα μπροστά τους οι Καψάσκης, Γιακουμάκης, Μιλιάζες και μόνος στην κορυφή της επίθεσης ο Μάντζιος.

Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, Η ΒΕΡΟΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα στο ματς και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ αν οι παίκτες του ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια. Αντίθετα όμως η Βέροια που δεν απείλησε όσο οι φιλοξενούμενοι κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και να γείρουν υπέρ τους την αναμέτρηση.

Στο 13′ ο Μουλόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Μάντζιος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Καντιμοίρη. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους απείλησαν στο 22′ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαρπόγνκ ο Ασίγκμπα πήρε την κεφαλιά και στο σουτ που επιχείρησε ο Άρσε έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ναμάσκο. Ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο γκολ στο 25′ όταν ο Μάντζιος μετά από κάθετη πάσα βρέθηκε απέναντι στον Καντιμοίρη, έκανε το σουτ, αλλά έδιωξε ο γκολκίπερ της Βέροιας.

Δυο λεπτά αργότερα νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Γιακουμάκης να φεύγει στην αντεπίθεση από τα δεξιά και να μπαίνει στην περιοχή. Ο νεαρός επιθετικός έκανε το σουτ αλλά με προβολή τον πρόλαβε ο Ασίγκμπα. Την ίδια ώρα όμως ο Μάντζιος ήταν ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι και ο Λεβαδειακός έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η Βέροια απάντησε και αυτή με την καλύτερη της στιγμή στο 32′. Μετά από πλάγιο του Μαλόν ο Τριποτσέρης έδιωξε με την μπάλα να φτάνει στον Λινάρδο ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Το γκολ που έψαχναν οι γηπεδούχοι ήρθε στο 35′ μετά από ωραία προσπάθεια του του Άρσε από αριστερά, έκανε το γύρισμα, ο Τριποτσέρης απομάκρυνε με το κεφάλι σε ένα σημείο όπου βρέθηκε ο Μίλιεβιτς. Αυτός με καταπληκτικό σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τον Ναμάσκο να μην μπορεί να κάνει τίποτα.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα και αυτό τους έδωσε αέρα με αποτέλεσμα δυο λεπτά αργότερα να φτάσουν κοντά σε ένα ακόμη τέρμα. Ο Μίλιεβιτς στο 37′ έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, πολύ δύσκολα έδιωξε στην αριστερή του γωνία ο Ναμάσκο.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Βέροια κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη γκολ και να “κλειδώσει” ουσιαστικά τη νίκη. Ένα γκολ από τα αποδυτήρια καθώς δεν είχε συμπληρωθεί ούτε ένα λεπτό όταν ο Βασιλαντωνόπουλος από τα αριστερά πέρασε στον Σαρπόνγκ, αυτός έκανε τη σέντρα – σουτ, έδιωξε ο Ναμάσκο με την μπάλα να καταλήγει στον αφύλαχτο Καπετάνος που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα και να γράψει το 2-0.

Μάλιστα ο σκόρερ της Βέροιας ένα λεπτό αργότερα βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Ναμάσκο. Ο Γιάννης Χριστόπουλος προσπάθησε με δυο γρήγορες αλλαγές να αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας του και τα κατάφερε καθώς η είσοδος του Βασιλείου έκανε πιο επιθετικό τον Λεβαδειακό.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ στο 66′ όταν μετά από ωραία ενέργεια και ένα δυο με τον Βασιλείου ο Γιακουμάκης μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Καντιμοίρη ο οποίος όμως έδιωξε με τα πόδια.

Μετά το 75′ ο Λεβαδειακός ήταν κυρίαρχος στο ματς ενώ η Βέροια προσπαθούσε να διατηρήσει το υπέρ της σκορ και να φτάσει πάση θυσία στη νίκη. Μάλιστα στο 76′ ο Λάτσι που επίσης είχε περάσει στο παιχνίδι είδε την μπάλα να του στρώνεται στα πόδια και χωρίς να το σκεφτεί από πλάγια επιχείρησε το σουτ με τον Καντιμοίρη να διώχνει και πάλι σε κόρνερ. Στο ίδιο λεπτό ο Μαχαίρας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Καντιμοίρη. Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης άνηκε και πάλι στον Λεβαδειακό. Ο Βασιλείου που ήταν αρκετά δραστήριος στο διάστημα που αγωνίστηκε, μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ και ο Καντιμοίρης έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Λεβαδειακού στο 27′. Σε ένα παιχνίδι όπου το ένα γκολ και πόσο μάλλον το πρώτο παίζει καθοριστικό ρόλο ο Λεβαδειακός είχε την πιο κλασική στιγμή για να το πετύχει. Ο Γιακουμάκης όμως στο τετ α τετ που βγήκε δεν πήρε σωστή απόφαση και πλάσαρε αντί να δώσει στον ανενόχλητο Μάντζιο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Γεώργιος Γιαννουλάκης από τα Χανιά. Κανένα πρόβλημα για τον ρέφερι της αναμέτρησης. Σωστές οι περισσότερες αποφάσεις τους και ίσως το μοναδικό του λάθος ήταν που δεν κιτρίνισε για δεύτερη φορά τον Μουλόπουλο σε ένα επικίνδυνο τάκλιν στο δεύτερο μέρος.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Άρσε. Ο μέσος της Βέροιας μπορεί να μην σκόραρε αλλά ήταν παντού σε άμυνα και επίθεση. Από αυτόν ξεκινάει το πρώτο γκολ των γηπεδούχων. Κέρδισε πολλές μονομαχίες, έβγαζε σωστά την μπάλα μπροστά και ήταν καταλύτης για την ομάδα του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γκολ του Μίλιεβιτς. Πανέμορφο το γκολ που πέτυχε ο Μίλιεβιτς και με το οποίο άνοιξε το σκορ η Βέροια. Ο επιθετικός των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα εκεί ακριβώς όπου δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Ναμάσκο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα “γκάζια” του Μάντζιου στον Γιακουμάκη. Όντως η απόφαση που πήρε ο Γιακουμάκης στο 27′ της αναμέτρησης δεν ήταν σωστή. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού όμως έχωσε “γκάζια” στον μικρό και μάλιστα σε πολύ έντονο ύφος κάνοντας τον Γιακουμάκη να τον κοιτάει απορημένος.

Sport24

Βαθμολογική ανάσα για τη Βέροια, 2-0 τον Λεβαδειακό

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου