Thursday, 25 April, 2024

Α2 βόλεϊ Γυναικών: ΑΟΚ-Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών 1-3

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2017, στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας η ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών αντιμετώπισε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”

τον ΑΟΚ Καβάλας.

Επρόκειτο για κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, που βρίσκονται στην “ουρά” της βαθμολογίας και θα “παλέψουν” για την παραμονή στην κατηγορία. Για πρώτη φορά, φέτος, η ομάδα του Α.Ο. “Καβάλα” είχε να αντιμετωπίσει το “πρέπει” της νίκης.

Η ομάδα της Καβάλας κέρδισε το σετ, χάρη στο επιθετικό κρεσέντο της Νεφέλης Δικαστοπούλου, η οποία “μάζεψε” διαδοχικούς πόντους τελειώνοντας επιθέσεις από τη ζώνη 4, με τους οποίους ανατράπηκε το άσχημο ξεκίνημα (4-9 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας) στο παιχνίδι.

Στο 2ο σετ, το οποίο ήταν το κρισιμότερο, στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε το “φάντασμα” του Α.Ο.Κ. Η πασαδόρος, Χριστίνα Μέλκα, ήταν σε πολύ κακή ημέρα και η μοναδική αξιόπιστη λύση στην επίθεση στο προηγούμενο σετ, η Ν. Δικαστοπούλου, έπαψε, πλέον, να είναι το ίδιο αποτελεσματική (σ.σ. είχε μόλις 3/12 τελειωμένες επιθέσεις), αφού και η άμυνα της αντίπαλης ομάδας προσαρμόστηκε πάνω της. Ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών “έχτισε” μία διαφορά ασφαλείας στο σκορ (8-13), την οποία αύξησε (10-17 και 17-24) και τελικά ισοφάρισε στα σετ με 17-25.

Στο 3ο σετ ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών ισοφάρισε 19-19 και ακολούθησε μεγάλη μάχη. Η πλάστιγγα έγειρε, τελικά, στην πλευρά των φιλοξενούμενων, που έκαναν 1-2 τα σετ (24-26).

Στο 4ο σετ, η ομάδα της Καβάλας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η ψυχολογία των παικτριών της ήταν αρνητική. Τα “χτυπήματα” στην επίθεση αποκρούονταν από την άμυνα της ομάδας των Γιαννιτσών που κέρδιζε σε αυτοπεποίθηση, ενώ μεγάλωνε την πίεση στη γηπεδούχο ομάδα, που έπαιζε “με την πλάτη στον τοίχο”. Το σετ τελείωσε 22-25 και η δίκαιη νίκη πανηγυρίστηκε δεόντως από τις φιλοξενούμενες.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Α.Ο. “Καβάλα” παρέμεινε “κολλημένος” στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με δύο βαθμούς, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, με το δεύτερο συνεχόμενο “τρίποντο”, ανέβηκε στους έξι βαθμούς.

k-tipos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου