Friday, 29 March, 2024

Σούπερ πρεμιέρα για την ΑΕΚ, 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (vid)

Αποφασιστική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τρομερά επικίνδυνη στο πρώτο 20λεπτο, η ΑΕΚ πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του κακού ΠΑΟΚ

με σκόρερ τον Ντίντακ Βιλά στο 10′.

Με ένα εκρηκτικό 20λεπτο στην έναρξη του αγώνα η ΑΕΚ πέτυχε ένα πολύτιμο γκολ με τον Ντίντακ Βιλά στο 10′, το οποίο διατήρησε χωρίς να απειληθεί έντονα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, χάνοντας παράλληλα ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο τέρμα.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, με πείσμα, τρομερή συγκέντρωση στο παιχνίδι της κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που σε μεγάλο βαθμό (εξαιρέσεις ήταν ο Κάμπος, ο Πρίγιοβιτς και κατά διαστήματα ο Μπίσεσβαρ) είχε μείνει στα επινίκια από την κατάκτηση του Κυπέλλου πριν μία εβδομάδα. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, έμειναν μάλιστα ζωντανοί μέχρι το τέλος-αν και τελικά ηττήθηκαν-λόγω των  εντυπωσιακών επεμβάσεων του Παναγιώτη Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με μία αλλαγή σε σχέση με τον τελικό Κυπέλλου, αλλά αυτή ήταν ουσιαστική. Τη θέση του τιμωρημένου Σάχοβ πήρε ο Πέλκας. Ο Βλάνταν Ίβιτς προτίμησε ξεκάθαρο σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Μπίσεσβαρ ως “10άρι” και τον Πέλκα στην αριστερή πλευρά. Μετά το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ βέβαια πέρασε ο Κάμπος στον άξονα και πήγε ο Μπίσεσβαρ στα αριστερά. Στην εστία ήταν ο Γλύκος και η τετράδα της άμυνας δεν άλλαξε, αποτελούμενη από τους Βαρέλα, Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, Μάτος δεξιά και Λέοβατς αριστερά. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Τσίμιροτ και Κάνιας, δεξιά ο Κάμπος και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-3-3. Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Ντίντακ, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σιμόες, Γαλανόπουλος και Αϊντάρεβιτς και στην επίθεση ο Μάνταλος αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο Αραούχο στην κορυφή.

Διαιτητής:  Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα (67′ Μαλεζάς), Κρέσπο, Μάτος (46′ Κίτσιου), Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (58′ Ενρίκε), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (72′ Μπακασέτας), Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (72′ Γιόχανσον), Αραούχο (62′ Αλμέιδα).

Γκολ: 10′ Ντίντακ

Κίτρινες: 42′ Μάτος, 52′ Κάμπος, 77′ Ενρίκε, 87′ Πέλκας / 37′ Χριστοδουλόπουλος, 43′ Μάνταλος, 52′ Αϊντάρεβιτς, 75′ Σιμόες, 88′ Ντίντακ, 90+1′ Μπακασέτας

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, με την ΑΕΚ να έχει μπει πιο δυνατά και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά. Στο 7ο λεπτό η Ένωση είχε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου μετά από γέμισμα του Ντίντακ, με τον Γλύκο που ήταν εκτός θέσης να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο ματς η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Ντίντακ Βιλά. Μετά από εξαιρετική συνεργασία των “κιτρινόμαυρων” από αριστερά όπου υπήρχε κενό στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Μάνταλος βρήκε τον Ντίντακ με κάθετη πάσα στην περιοχή και ο τελευταίος νίκησε τον Γλύκο με διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε “τρικυμία” αμυντικά και τον Γλύκο να τον κρατάει με τις επεμβάσεις του. Στο 14ο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Μάνταλο να βγαίνει σε θέση τετ α τετ με τον Γλύκο μετά από βαθιά μπαλιά του Βράνιες και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να αποκρούει δύσκολα το σου του. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να είναι “υπνωτισμένος” και η Ένωση είχε νέα μεγάλη ευκαιρία δύο λεπτά μετά, στο 16′, όταν ο Γκάλο έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Αραούχο βρήκε την μπάλα με το στήθος απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Γλύκος ενστικτωδώς την έστειλε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να “ξυπνάει” μετά το κάκιστο ξεκίνημά του, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή του στο 17ο λεπτό. Ο Κάμπος βγήκε στην αντεπίθεση, έβγαλε πλάγια στον Πέλκα, ο οποίος πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’ την εστία του Ανέστη. Στο 19΄ ο Μπίσεσβαρ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι μετά από κράτημα του Βράνιες στην περιοχή, με τον Καλογερόπουλο να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τον έλεγχο αναζητώντας την ισοφάριση, με τον ΑΕΚ ωστόσο να χάνει νέα ευκαιρία στο 25′.

Ο Χριστοδουλόπουλος συνεργάστηκε άψογα με τον Αραούχο, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής από δεξιά, αλλά ο Βαρέλα παραχώρησε κόρνερ προτού φανεί απειλητικός ο επερχόμενος Μάνταλος. Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 32΄ με σέντρα σουτ του Μπίσεσβαρ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη. Η ΑΕΚ είχε δώσει μέτρα στους “ασπρόμαυρους” και προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνη με αντεπιθέσεις. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση, με το 0-1 να παραμένει. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ίβιτς να αντικαθιστά τον Μάτος, που δεν είχε καλή απόδοση και κίτρινη κάρτα, με τον Κίτσιου. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία της ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά του β΄ μέρους. Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό στις αρχές του β΄ 45λέπτου. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 59΄, με σουτ του Πρίγιοβιτς μέσα από την περιοχή με το αριστερό, που κόντρα στον Βράνιες και κατέληξε κόρνερ, περνώντας λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ανέστη.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη αξιοσημείωτη φάση της στο δεύτερο ημίχρονο στο 66΄, με σουτ του Χριστοδουλόπουλου που έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Γλύκου. Ο Έλληνας διεθνής σωστά ζήτησε κόρνερ καθώς ο Γλύκος είχε βρει την μπάλα, όμως ο Καλογερόπουλος έδειξε άουτ. Στο 76΄ είχε καλή ευκαιρία ο ΠΑΟΚ για την ισοφάριση, σε κεφαλιά του Κίτσιου που έφυγε άουτ, περνώντας λίγο δίπλα από την εστία του Ανέστη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα. Στο 77ο λεπτό ο Ενρίκε έπεσε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ ζητώντας πέναλτι, όμως ο Καλογερόπουλος του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ έψαχνε με άδοξους τρόπους το γκολ της ισοφάρισης. Προσπαθούσε να απειλήσει με κάποιες βαθιές μπαλιές, με την ΑΕΚ να αμύνεται με συγκέντρωση κλείνοντας τους χώρους και να διατηρεί το προβάδισμά της. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ έχασε καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της, με τον Γλύκο να σταματά με τα πόδια το πλασέ του Χριστοδουλόπουλου σε τετ α τετ στο 92ο λεπτό. Το 0-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στην Τούμπα.

Sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου