Friday, 26 April, 2024

ΠΑΟΚΑΡΑ με τρέλα και πρόκριση! (video)

Στους “32” του Europa League βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, χάρη και στο αποτέλεσμα στο Καραμπάκ-Φιορεντίνα. Ο “Δικέφαλος” του Βορρά επικράτησε 2-0 της Λίμπερετς με γκολ των Ροντρίγκες-Πέλκα.

Ιδανικά πήγαν τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Europa League. Οι “ασπρόμαυροι” έκαναν το χρέος τους, επικράτησαν της Σλόβαν Λίμπερετς, παράλληλα όμως η Φιορεντίνα νίκησε στο Μπακού την Καραμπάκ και έτσι η ελληνική ομάδα εξασφάλισε την πρόκριση στους “32” της διοργάνωσης.

Επιστροφή Γλύκου – Κλάους

Την ανύπαρκτη αντίδρασή του στο γκολ που δέχτηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως πλήρωσε ο Μπρκιτς. Ο Βλάνταν Ίβιτς αποφάσισε να ξεκινήσει τελικά τον Γλύκο και όχι τον συμπατριώτη του. Παράλληλα ο Σέρβος τεχνικός επανέφερε στην επίθεση τον Αθανασιάδη. Στην άμυνα έπαιξαν οι Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Λέοβατς, με τους Κάνιας και Τσίμιροτ στη μεσαία γραμμή και τον Πέλκα λίγο πιο μπροστά τους σε ρόλο δεκαριού. Από εκεί και πέρα, στις πλευρές αγωνίστηκαν οι Κάμπος και Ροντρίγκες.

Ήταν τρέλα η ευκαιρία που έχασε ο Βαρέλα

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος από την έναρξη του παιχνιδιού. Η ελληνική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο, επέβαλε τον ρυθμό της και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των εξτρέμ και των ακραίων αμυντικών της. Ο Ροντρίγκες από αριστερά και ο Λέο Μάτος από δεξιά ήταν οι κύριοι εκφραστές του επιθετικού παιχνιδιού των “ασπρόμαυρων”. Αμφότερων όργωναν το χορτάρι και άνω κάτω την άμυνα της Λίμπερετς, η οποία αν δεν είχε σε πολύ καλή ημέρα τον τερματοφύλακα Ντουμπράβκα, ίσως να δεχόταν αρκετά γκολ από πολύ νωρίς. Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 2ο λεπτό. Ήταν μία ευκαιρία που απλά δεν χάνεται. Ο Ροντρίγκες γέμισε σε εκτέλεση φάουλ, ο Κρέσπο πήρε την πρώτη κεφαλιά, όλη η τσέχικη άμυνα με τον τερματοφύλακα είχαν μετατοπιστεί στο πρώτο δοκάρι και ο Βαρέλα σημάδεψε με το κεφάλι πάνω από τα γκολπόστ, παρότι βρισκόταν προ κενής εστίας. Ο Δικέφαλος του Βορρά συνέχισε το ίδιο δυνατά. Στο 9′ και στο 14′ ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με τον Ροντρίγκες, στο 17′ ο Κάνιας έκανε μία ωραία ατομική προσπάθεια, αλλά με κακό τελείωμα, ενώ στο 19′ ο Μπαρτοσάκ ανέκοψε τον Λέοβατς που είχε συνεργαστεί πολύ όμορφα με τον εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Όργια Μάτος και έτσι χτυπάει ο Γκάρι

Ήταν ξεκάθαρο, ότι όσο ο ΠΑΟΚ έχανε ευκαιρίες, τόσο οι ποδοσφαιριστές του θα αγχώνονταν. Φάνηκε αυτό στα πρόσωπα των παικτών του Ίβιτς. Στο 29′ όμως ήρθε το γκολ και απελευθερώθηκαν! Οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα από δεξιά, ο Λέο Μάτος έκανε όργια, σέντραρε, ο Κλάους άφησε την μπάλα να περάσει και από πίσω ο Γκάρι Ροντρίγκες με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 42′ όμως ο Ντουμπράβκα γλίτωσε (ξανά) την ομάδα του στο ωραίο τακουνάκι του Αθανασιάδη, όπως και στο 45′ στην προσπάθεια του Μάτος.

Η σειρά του Πέλκα

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν εξίσου ορεξάτος και απειλητικός. Οι “ασπρόμαυροι” όμως έγιναν περισσότερο ουσιαστικοί, όταν έμαθαν, ότι στο Μπακου η Φιορεντίνα προηγούταν της Καραμπάκ, αφού η ελληνική ομάδα δεν ήθελε νίκη των Αζέρων. Τα νέα τα έμαθαν γύρω στο 60′ και στο 67′ ήρθε το δεύτερο γκολ, από τον Πέλκα που είχε επιδείξει θετική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο και το δεύτερο ξεκίνησε με δική του χαμένη ευκαιρία. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Λέοβατς έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ντουμπράβκα. Στα καπάκια (69′) οι Τσέχοι έχασαν φοβερή ευκαιρία να μειώσουν με την κεφαλιά του Κομλιτσένκο, την οποία απομάκρυνε αρχικά ο Γλύκος και στη συνέχεια βρήκε στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία επίσκεψη της Λίμπερετς στα καρέ. Ο Ίβιτς στη συνέχεια φρέσκαρε την ομάδα του με αλλαγές και έδωσε πιο αμυντικό προσανατολισμό (βγήκε ο Πέλκας μπήκε ο Σάκχοφ), ώστε να κρατήσει το σκορ.

Το 2-0 παρέμεινε με τον ΠΑΟΚ να περνά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφού η Φιορεντίνα επικράτησε 2-1 της Καραμπάκ. Ο Δικέφαλος προκρίθηκε ως δεύτερος στον όμιλό του και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στην κλήρωση, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα.

sportdog.gr

ΠΑΟΚΑΡΑ με τρέλα και πρόκριση! (video)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου