Wednesday, 24 April, 2024

Πάρτι πρόκρισης για τον Ολυμπιακό. 2-2 με την Παρτιζάν (vid)

Με προίκα το 3-1 του Βελιγραδίου, ο Ολυμπιακός δεν φόρτσαρε κόντρα στην Παρτιζάν, αλλά δεν είχε πρόβλημα με το 2-2 να βρεθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ

και να φέρει ακόμη πιο κοντά την παρουσία του στους ομίλους. Δεν φοβίζουν οι πιθανοί αντίπαλοι της Παρασκευής!
Πάρτι πρόκρισης στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός με περίπου 25.000 κόσμο του και εξαιρετικό κορέο με σχέση και σύνδεση και με Ερ. Αστέρα πριν την σέντρα. Και ας ήρθε με ισοπαλία αυτή η πρόκριση. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν πάλι αρκετές δυσκολίες με την Παρτιζάν, δεν έβγαλαν τόσο καλό ματς στο φαληρικό γήπεδο, ωστόσο έχοντας ορισμένες καλές στιγμές και με τον Καρσελά πολύ ανεβασμένο και με γκολ αλλά και με τον Φορτούνη επίσης να σκοράρει πήραν το 2-2 στο Φάληρο είναι ήδη στα πλέι οφ του Champions League.
ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ, ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
Ο Χάσι δεν είχε εκπλήξεις ως προς την 11άδα. Βασικός κίπερ ο Καπίνο, δεξί μπακ ο Φιγκέϊρας, αριστερό ο Κούτρης και κέντρο άμυνας με Ρέτσο και Βούκοβιτς, κέντρο με Ρομαό και Οτζίτα Οφόε, επιτελικός και αρχηγός ο Φορτούνης (σ.σ. όπως και στο Βελιγράδι όπου λόγω προβλήματος δεν έπαιξε), στα δύο άκρα οι Καρσελά και Μάριν και φορ ο Μπεν. Δύο αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στο Βελιγράδι.
Η Παρτιζάν με τέρμα τον Κλιάγιτς, άμυνα με τον αρχηγό Βουλίσεβιτς, Όστοϊτς, Τσίρκοβιτς και Μίλετιτς. Στην μεσοεπιθετική γραμμή οι Γιέβτοβιτς, Εβέρτον, Γιάνκοβιτς και Σουμά και πίσω από τον φορ Τζούρτζεβιτς ο Ταβάμπα.
ΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ, ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΙΝΟ
Στα πρώτα λεπτά η Παρτιζάν επιχείρησε να γίνει απειλητική κυρίως από στημένες φάσεις. Είχε μία κινητικότητα αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα και πίεσε εξαρχής. Στο 10′ ο Φορτούνης είχε την έμπνευση να επιχειρήσει να ‘κρεμάσει’ τον Κλιάγιτς από πλάγια θέση και αρκετά μακριά, δίχως αντίκρισμα όμως. Στο 14′ ο Καπίνο είχε μεγάλη επέμβαση σε άκρως επικίνδυνη κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς μετά από μπαλιά Γιάνκοβιτς. Κράτησε έτσι όρθιο τον Ολυμπιακό.


ΦΑΟΥΛ ΚΑΡΣΕΛΑ, ΓΚΕΛΑ ΚΛΙΑΓΙΤΣ ΚΑΙ 1-0
Στο 22ο λεπτό ο Ολυμπιακός μπόρεσε να σκοράρει από φάουλ του Καρσελά και γκέλα του κίπερ Κλιάγιτς που έχασε την μπάλα από τα χέρια του. Έτσι οι Πειραιώτες έκαναν γρήγορα το 1-0.
ΤΟ 1-1 ΣΤΟ 33′ ΜΕ ΣΟΥΜΑ
Στο 33′ ο Γιάνκοβιτς δοκίμασε ένα σουτ από μακριά, ο Καπίνο απέκρουσε αλλά η μπάλα πήγε στον άκρως επικίνδυνο Σουμά που σκόραρε από κοντά για το 1-1. Η αντίδραση του διεθνούς κίπερ σε αυτήν την φάση θα μπορούσε να ήταν πιο καλή. Στο 35′ ο Γιάνκοβιτς έβγαλε σε Τζούρτζεβιτς που είχε ένα σουτ λίγο έξω. Στο 39′ ο Καπίνο είπε ‘όχι’ σε σουτ Ταβάμπα από καλή θέση μέσα στην μικρή περιοχή. Στο μεταξύ η δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα καθώς ο Φιγκέϊρας δεν κάλυπτε σωστά αμυντικά. Στο 44′ ο Καρσελά προσπάθησε να βγάλει ένα εντυπωσιακό σουτ μετά από συνεργασία Μπεν – Φορτούνη – Μάριν με την μπάλα να πηγαίνει έξω.
ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΕΞΑΛΛΑ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΡΟΜΑΟ ΣΤΟΠΕΡ
Στο 52′ ο Κούτρης έβγαλε μία σέντρα πάρτο-βάλτο στον Φορτούνη που με κεφαλιά έκανε το 2-1 και ξέσπασε στους πανηγυρισμούς του. Στο 58′ μεγάλη φάση για Ολυμπιακό με φάουλ Φορτούνη και κεφαλιά Καρσελά που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο διάστημα που απέμεινε ο Χάσι άλλαξε τον Βούκοβιτς με τον Ζντιέλαρ και τον Φορτούνη με τον Σεμπά. Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με Σεμπά και Μπεν στον αγώνα.
Μετά την έξοδο του Βούκοβιτς γύρισε στόπερ τον Ρομαό ο Χάσι και έπαιζε και με σχήμα 3-5-2. Οι Σέρβοι από την άλλη κυνήγησαν ξανά το γκολ κυρίως με Τζούρτζεβιτς.
gazzetta

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου