Friday, 29 March, 2024

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 0-0 (vid)

Ο ψυχωμένος Ολυμπιακός… κοίταξε στα μάτια τη Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε, πήρε τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο (0-0) και πλέον πάει στη Λισαβόνα

για να «παίξει τα ευρωπαϊκά ρέστα του» κόντρα στη Σπόρτινγκ. Δοκάρι ο Σουάρες για τους Καταλανούς.
Ηταν δεδομένο ότι θα βλέπαμε ένα σχήμα πολύ κοντά σε αυτό που είχαμε δει στην Βαρκελώνη από την πλευρά του Ολυμπιακού. Εν τέλει είδαμε ένα ακόμα πιο συντηρητικό πλάνο τον Τάκη Λεμονή. Με τον Φιγκέιρας να παίζει χαφ-εξτρέμ μπροστά από τον Κούτρη στο πρώτο μέρος και μπροστά από τον Ομάρ στο δεύτερο. Και ταυτόχρονα έβαλε φορ τον Φορτούνη.
Το πλάνο λειτούργησε. Ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε την πίεση που ένιωσε στο Καμπ Νόου και στις δύο-τρεις φάσεις που έφτιαξε η Μπαρτσελόνα είχε και πάλι τον Προτό σε σπουδαία βραδιά (στο 3′ ο Σεμέδο, στο 20′ ο Μέσι, στο 28′ ξανά Μέσι).
Ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και 2-3 φάσεις που θα μπορούσε να βρει γκολ. Στο 15′ ο Ουμτιτί πρόλαβε τελευταία στιγμή το πλασέ του Ομάρ και στο 37′ ο Φορτούνης μετά από σπουδαία αντεπίθεση του Ολυμπιακού δεν τελείωσε σωστά την φάση με αποτέλεσμα να μπλογκάρει ο Τερ Στέγκεν.
ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έβγαλε κάποια φάση (θα μπορούσε να απειλήσει στα δύο στημένα στο 59′ και στο 60′ αλλά δεν τα κατάφερε) κι έτσι έβαλε ως στόχο να τελειώσει το παιχνίδι με την «λευκή» ισοπαλία.
Και το κατάφερε. Για αρκετούς λόγους. Και για την αστοχία-ατυχία της Μπάρτσα (πλασέ άουτ ο Μέσι στο 62′, δοκάρι ο Σουάρες στο 80′) και για την κλάση του Προτό (σπουδαία επέμβαση στο 91′ στο σουτ του Μέσι) αλλά και για την αυτοσυγκέντρωση κι αυτοθυσία που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι».


Ο Κούτρης μετά το εφιαλτικό βράδυ στο Καμπ Νόου απέναντι στο Ντελοφέου πήρε την ρεβάνς του στο «Καραϊσκάκης». Μποτία (κυρίως) και Ενγκελς έκαναν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ταχτσίδης και Ρομάο έδωσαν πολλές μάχες, έδωσαν την απαραίτητη σκληράδα στα χαφ και κάλυψαν αρκετά χιλιόμετρα.
Ο Καρσελά δεν βοήθησε, ο Φιγκέιρας δεν ήταν καλός (ούτε και κακός) και ο Φορτούνης προσπαθούσε να βρει την μία στιγμή που θα έκανε την ζημιά.
Στο τέλος ο Ολυμπιακός κράτησε. Και πήρε τον βαθμό που τον κρατάει ζωντανό με τις όποιες ελπίδες του απομένουν για τον όμιλο…
Μvp: Προτό! Στα 34 του κατέβασε ρολά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που είχε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις απέναντι στον Μέσι (20, 28, 37′). Στο δεύτερο ήταν και τυχερός (πλασέ Μέσι άουτ, πλασέ Σουάρες δοκάρι) αλλά είχε και την σπουδαία απόκρουση στο 91′ (πάλι στο Μέσι).
Αδύναμος κρίκος: Σουάρες. Ο Ουρουγουανός δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε στην Βαρκελώνη, ούτε στο Φάληρο. Δοκάρι είχε, σπουδαίες φάσεις είχε αλλά έμεινε στο μηδέν.


Στο ύψος του: Μποτία. Δεύτερο σπουδαίο ματς απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Εκπληκτικό τάκλιν στον Μέσι στο πρώτο ημίχρονο, ακόμα καλύτερο μπλοκ στη σέντρα του Ντελοφέου που θα έβγαζε μόνο του τον Σουάρες. Εξαιρετικός.
Η γκάφα: Το χαμένο πλασέ του Μέσι στο 62′. Προφανώς θ’ αναρωτιέται και ο ίδιος πως έστειλε τη μπάλα άουτ από εκείνο το σημείο.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (75′ Ζιλέ), Φιγκέιρας, Καρσελά (79′ Πάρντο), Φορτούνης (84′ Τζούρτζεβιτς)
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στένγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Αλμπα, Παουλίνιο (62′ Ράκιτιτς), Μπούσκετς, Σέρχι Ρομπέρτο (45′ Ντελοφέου), Σουάρεθ, Μέσι, Σουάρες.

gazzetta.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου