Thursday, 25 April, 2024

Η ΑΕΚ πέταξε στα «αστέρια», ο ΠΑΟ… τούμπαρε τον ΠΑΟΚ

Μεγάλη ανατροπή στη βαθμολογία και στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» έκρυβε η αυλαία των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ΑΕΚ μετά το 2-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-2) με νικητήριο γκολ του Αραούχο στο 81′, όμως χρειάστηκε και η παλικαρίσια νίκη του… μισού Παναθηναϊκού στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ (ΠΑΟΚ – ΠΑΟ 2-3) που τερμάτισε 2ος. Οι πράσινοι τελείωσαν 3οι τη διαδικασία, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης στην 4η θέση.

Η «Ένωση» λοιπόν θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό του Champions League, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στον 3ο προκριματικό του Europa League και ο Πανιώνιος στον 2ο αντίστοιχο γύρο της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 6ης αγωνιστικής:

Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-2

(21′ Μασούρας – 34′ Μάνταλος, 81′ Αραούχο)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-3

(20′ Μπίσεσβαρ, 68′ Ενρίκε – 28′ Κλωναρίδης, 79′ Λουντ, 90’+4′ Μολίνς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (6 αγ.)

ΑΕΚ 12 – 3ος προκριματικός Champions League

ΠΑΟΚ 11 — 3ος προκριματικός Europa League

Παναθηναϊκός 8 – 3ος προκριματικός Europa League

Πανιώνιος 4 -2ος προκριματικός Europa League

*Ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.

Οι ημερομηνίες των ευρωπαϊκών αγώνων

Ο Πανιώνιος θα είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που θα μπει στη μάχη των προκριματικών του Europa League, καθώς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στον 2ο προκριματικό της διοργάνωσης στις 13 Ιουλίου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα διεξαχθεί η ρεβάνς (20/07).

Οι υποχρεώσεις της πρώτης της βαθμολογίας ΑΕΚ, στον 3ο προκριματικό του Champions League θα ξεκινήσουν στις 25 ή 26 Ιουλίου (όπως και του Ολυμπιακού), ενώ μία ημέρα μετά ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα μπουν στη μάχη των πρώτων αγώνων του 3ου προκριματικού του Europa League.

Το διήμερο 1-2 Αυγούστου ο «Δικέφαλος της Αθήνας» θα δώσει τον αγώνα ρεβάνς, ενώ στις 3 Αυγούστου θα ακολουθήσει η προσπάθεια των «ασπρόμαυρων» και του «τριφυλλιού» για να συνεχίσουν στο Europa League.

Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου