Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αποβλήθηκαν για 3 μήνες από FIFA και UEFA Μπλάτερ και Πλατινί

Η Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της FIFA, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Σεπ Μπλάτερ, αποβάλλεται από το αξίωμά του για τους επόμενους τρεις μήνες (σ.σ. ήταν η μέγιστη που μπορούσε να του επιβάλει).

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον ομολογό του στην UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση του σκανδάλου για τεράστιο χρηματικό ποσό που έλαβε από τη FIFA (1,8 εκατ. ευρώ το 2011), χωρίς συγκεκριμένη δικαιολογία. Οι ποινές είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

Ετσι ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA, που είναι φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπλάτερ στην FIFA, δεν μπορεί να ασχολείται με το ποδόσφαιρο για τις επόμενες 90 ημέρες.

«Κατά τη διάρκεια των αναφερόμενων περιόδων, οι αναφερόμενες προσωπικότητες απαγορεύονται από κάθε δραστηριότητα που έγκειται στο ποδόσφαιρο, είτε εθνική είτε διεθνής» αναφέρει η ανακοίνωση της FIFA.

Η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της FIFA, είναι η 26η ημέρα του τρέχοντος μηνός, Οκτωβρίου. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι προγραμματισμένες για την 26η Φεβρουαρίου του 2016.

Ταυτόχρονα παρά τα όσα διέρρεε ο Ελβετός παράγοντας περί παραμονής του στον προεδρικό θώκο στη Ζυρίχη δεν μπόρεσαν να κλείσουν τα μάτια μπροστά στο περιβόητο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ο 79χρονος παράγοντας.

Την ηγεσία της FIFA σύμφωνα με τις διατάξεις αναλαμβάνει ο Καμερουνέζος Ίσα Χαγιάτου, ως ο πρεσβύτερος των αντιπροέδρων της ομοσπονδίας.

Τέλος να αναφερθεί ότι τιμωρήθηκε και ο γενικός γραμματέας της UEFA, Ζερόμ Βάλκε με 90 ημέρες αποκλεισμό αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τσουνγκ-Μουνγκ Γιουν με αποκλεισμό έξι ετών και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων.

www.tovima.gr

Αποβλήθηκαν για 3 μήνες από FIFA και UEFA Μπλάτερ και Πλατινί

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου