Friday, 29 March, 2024

Όταν ΠΑΟ και ΟΣΦΠ βρέθηκαν μαζί στην Πόλη (βίντεο)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατάφεραν να “καπαρώσουν” την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα και να πάνε στα προημιτελικά με πλεονέκτημα έδρας

Οι ελληνικές ομάδες έρχονται αντιμέτωπες με δύο τουρκικές για να βρεθούν μαζί σε final four, μετά από πέντε χρόνια.

Οι δύο ελληνικές ομάδες έκαναν το χρέος τους και κατάφεραν να τερματίσουν ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες θέσεις, έχοντας σαφές προβάδισμα στα προημιτελικά της Euroleague. Κοινός παρανομαστής στο τελευταίο εμπόδιο που έχουν να περάσουν; Οι δύο τουρκικές ομάδες.

Ο δε Ολυμπιακός θα βρεθεί στο δρόμο του πρώην παίκτη του, Μπράιντ Ντάνστον της Αναντολού Εφές, ενώ ο Παναθηναϊκός, θα δώσει μεγάλες μάχες με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς της Φενέρ. Το έργο τους δεν είναι καθόλου εύκολο, παρ’ ότι θα αγωνιστούν με πλεονέκτημα έδρας, καθώς η Τουρκία έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ, με τους επενδυτές να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φέρουν την κούπα στην Πόλη. Μην ξεχνάμε πως και η τελική φάση της Euroleague θα γίνει στο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης, δίνοντας επιπλέον κίνητρο στα σύνολα του Ομπράντοβιτς και του Περάσοβιτς. Αν οι δύο ελληνικές ομάδες, καταφέρουν και περάσουν, τότε θα είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που γίνεται κάτι τέτοιο. Και οι ομοιότητες θα είναι πολλές με τότε. Το 2012, που έγινε τελευταία φορά αυτό, δεν υπήρχε καμία τουρκική ομάδα από την πρημιτελική φάση και μετά, ενώ το final four γινόταν και πάλι στην Κωνσταντινούπολη. Ο Παναθηναϊκός έχασε από την ΤΣΣΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός, αφού πέρασε νικηφόρα από την Μπαρτσελόνα, “σκότωσε” στον τελικό τους Ρώσους με το… πεταχτάρι του Πρίντεζη και σήκωσε το πολυπόθητο τρόπαιο.

Λέτε για άλλη μία φορά, οι δύο ελληνικές ομάδες να ρίξουν “στο καναβάτσο” τα πολλά εκατομμύρια των Τούρκων και να βρεθούν μαζί και πάλι στην Πόλη; Και γιατί όχι να δούμε και μία από τις δύο να σηκώνει το τρόπαιο; Αν συμβεί αυτό, θα είναι άλλη μία αποτυχία της προσπάθειας των Τούρκων να εδραιωθούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά και μία μεγάλη επιτυχία των ελληνικών ομάδων.

Πέντε χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει. Μακάρι όμως να δούμε και το “τριφύλλι” και το “θρύλο” στην Πόλη.

Contra.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου