Thursday, 28 March, 2024

ΕΚΑΣΚΕΜ: Νίκη των “Ικάρων” επί του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών

Σπουδαία νίκη ψυχολογικής σημασίας πέτυχε η ανδρική ομάδα των “Ικάρων” Γιαννιτσών επικρατώντας του Μέγα Αλέξανδρου, με σκορ 68-51 στο πρώτο τοπικό ντέρμπι της χρονιάς.
Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, εάν και οι δύο ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους και δεν έχουν ακόμα αποκτήσει τη φόρμα τους. Η αναμέτρηση κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο πεντάλεπτο καθώς οι γηπεδούχοι με ‘’όπλο’’ τις περισσότερες επιλογές τους διατήρησαν τη διαφορά των 8-10 πόντων σε όλη τη διάρκειά του παιχνιδιού (μεγαλύτερη διαφορά το 38-22 του γ’ δεκάλεπτου) πανηγυρίζοντας τελικά τη νίκη με σκορ 68-51 , μία νίκη με την οποία ενίσχυσαν την βαθμολογική τους θέση (δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) και παράλληλα τονώθηκε η ψυχολογία τους για τη συνέχεια του άκρως απαιτητικού θεσμού του κυπέλλου.
Ο “Μέγας” στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πήρε ένα μικρό προβάδισμα (4-10), σύντομα όμως οι “Ίκαροι” αντέδρασαν και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου τους βρήκε να προηγούνται με 16-10. Το ματς διατήρησε το ενδιαφέρον του και στη δεύτερη περίοδο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, ωστόσο οι παίκτες του Κώστα Ντουβαλέτη ανέβασαν στροφές στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 28-20.

Οι “Ίκαροι” εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ στη λήξη της γ’ περιόδου να είναι 44-32.
Η σιγουριά των “Ικάρων” καλά κράτησε και στο τέταρτο δεκάλεπτο καθώς πήραν τελικά την νίκη με το τελικό 68-51 να διαγράφεται στον φωτεινό πίνακα.
Η όμορφη αθλητική ατμόσφαιρα αλλά και τα αλληλοσυγχαρητήρια των παικτών και του προπονητικού τιμ των δύο ομάδων αποτέλεσαν το επιστέγασμα ενός όμορφου παιχνιδιού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου