Saturday, 20 April, 2024

11 ελληνικές προκρίσεις την 1η μέρα στην Αριδαία

Με 11 ελληνικές νίκες συνδυάστηκε η 1η μέρα των αγώνων για το κυρίως ταμπλό των μονών στο Aridea Cup, στην Αριδαία. Στον 2ο γύρο των αγοριών προκρίθηκε ο Αλέξανδρος Tsikov, ενώ στον 2ο γύρο των κοριτσιών πέρασαν οι Αναστασια Παρασκευούδη, Βάλια Σαμαρά, Ιωάννα Γιαννακού, Παρθένα Παυλίδου, Στεφανία Μωϋσιάδη, Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη, Ειρήνη-Ασημίνα Πατρωνίδη, Έλενα Μαρία Παπακωνσταντίνου, Μαργαρίτα Χουλιάρα και Οριάνα Γαλανού

Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποίησε στο Aridea Cup η κορυφαία του ταμπλό, Αναστασία Παρασκευούδη, που κέρδισε τη Δήμητρα Τεζαψίδου με 6-0, 6-0 και πέρασε στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Pia Kranholdt. Η τελευταία επικράτησε της Κυριακής Ζαράρη με 6-2, 6-1.

Η Βάλια Σαμαρά επιβλήθηκε της Dalia Georgieva από τη Βουλγαρία με 6-3, 6-2 και θα παίξει στη συνέχεια με την Ιωάννα Γιαννακού, που κέρδισε τη Μαρία Γεωργιάδου με 6-1, 6-0. Η Παρθένα Παυλίδου επικράτησε της Μαρίας Ελένης Πούλκα με 6-2, 6-2 και θα αντιμετωπίσει στις “16” την Ρωσίδα Anastasia Khudyakova, No. 3 στο ταμπλό, που κέρδισε τη Χρυσούλα Ρεντούμη με 6-1, 6-2.

Η Στεφανία Μωϋσιάδη επικράτησε της Σοφίας Καρπουζά με 6-1, 6-1 και στον 2ο γύρο θα συναντήσει την Τουρκάλα Selina Atay, η οποία κέρδισε τη Νικολέτα Αγγελάκη σε ένα κλειστό ματς, με 7-5, 7-5.

Συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις έδωσε η Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη, που κέρδισε τη Νικολέτα Τοπουζίδου με 6-2, 6-2. Στον 2ο γύρο η Γαβριέλλα θα αντιμετωπίσει την Ειρήνη Ασημίνα Πατρωνίδη, που επιβλήθηκε της Σέρβας Teodora Subanovic, με 6-2, 6-2.

Την ανατροπή χρειάστηκε η Έλενα Μαρία Παπακωνσταντίνου, για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καλλιόπης Τριανταφύλλου Κουλουριώτου, με 5-7, 6-1, 6-2. Η Παπακωνσταντίνου θα παίξει στον 2ο γύρο με την Ιταλίδα Luna Urso, No. 4 στο ταμπλό, που απέκλεισε τη Ζωή Γανίτη, κερδίζοντάς την με 6-0, 6-2.

Η Μαργαρίτα Χουλιάρα, η οποία είναι στο Νο. 8 του ταμπλό, κέρδισε την Σοφία Χατζηστουγιάννη με 6-4, 6-2 και θα παίξει με την Οριάνα Γαλανού στον 2ο γύρο. Η Γαλανού ήταν μπροστά με 6-2, 3-3, όταν η αντίπαλός της, Αναστασία Γερομαρκάκη, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αναμέτρηση.

Τέλος, τη Δευτέρα έγιναν και δυο αγώνες για το μονό των αγοριών, στη διοργάνωση της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe. Ο Αλέξανδρος Tsikov κέρδισε τον Πέτρο Ιωαννίδη με 7-6 (3), 6-2, ενώ ο Ρουμάνος Antoniu Aurel Tamas, επικράτησε του Δημήτρη Τερτίγκα με 6-2, 6-3.

Σήμερα θα γίνουν οι υπόλοιποι αγώνες για τον 1ο γύρο των μονών, καθώς και οι πρώτοι αγώνες των διπλών.

11 ελληνικές προκρίσεις την 1η μέρα στην Αριδαία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου