Friday, 26 April, 2024

Χάλκινος ο Γιάννης Κυριακίδης στο “6ο Διεθνές ποδηλατικό διήμερο” στη Νέα παραλία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ» που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Όμιλος ΒΕΛΟΣ-Bottecchia

σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης.

Χάλκινος ο Γιάννης Κυριακίδης στο Χρονόμετρο της Νέας παραλίας. Με την τρίτη θέση και άλλη μια καλή εμφάνιση ολοκλήρωσε ο πρωταθλητής μας το “6ο Διεθνές ποδηλατικό διήμερο”.

Στον αγώνα αντοχής των 140 χιλιομέτρων κατέλαβε την έκτη θέση. Μπράβο Γιάννη!!! Είσαι σταθερή αξία και είμαστε περήφανοι για σένα!Αγωνίστηκαν οι αθλητές από τις 16 ελληνικές και ξένες ομάδες που τίμησαν την διοργάνωση, καθώς και εκείνοι της κατηγορίας όπεν που για άλλη μια φορά συμμετείχαν στο Ποδηλατικό μας διήμερο. Το Σάββατο (16-09-2017) στις 10:00 π.μ. δόθηκε η εκκίνηση από τον Σταυρό-Βόλβης στους 120 αθλητές που δήλωσαν το παρόν και κλήθηκαν να διανύσουν τα 140 χιλιόμετρα μιας ιδιαίτερα απαιτητικής, αλλά ταυτόχρονα πανέμορφης και καθαρά ποδηλατικής διαδρομής, που ξετυλίχθηκε στις παραλίμνιες περιοχές του εμπλεκόμενου Δήμου, αλλά και στις ορεινές του Δήμου Λαγκαδά.

Ο Ρουμάνος αθλητής της C.S.A. Steaua, Daniel Crista, αποδείχθηκε εξαιρετικά δυνατός, καθώς από νωρίς αποσπάσθηκε από το peloton μαζί με τον συναθλητή του Plesea Valentin, για να τερματίσει τελικά ξεκολλημένος και θριαμβευτής σε 3:33:56 στην πρωτεύουσα του διοργανωτή Δήμου.

Στην δεύτερη θέση και 43” αργότερα, πέρασε την γραμμή τερματισμού ο Emil Dima από την Εθνική Ρουμανίας κερδίζοντας στο σπριντ τον τρίτο Γενικής και πρώτο της Εφηβικής κατηγορίας, Ελευθέριο Ζώη από τον Κρόνο Νίκαιας.

Ο Έλληνας Πρωταθλητής, Χάρης Καστραντάς (Π.Ο. Ηρακλείου-Κάστρο) τερμάτισε τέταρτος κερδίζοντας το group που ακολούθησε μόλις 6΄΄ αργότερα , ενώ ο Νίκος Ζέγκλης (Σπαρτιατικός) συμμετέχοντας με την ομάδα του Βέλους και ο Γιάννης Κυριακίδης (Βέλος-Bottecchia), έκλεισαν την εξάδα των διακριθέντων. Το βάθρο των Εφήβων, συμπλήρωσαν ο Gerhard Dumitresku της Εθνικής Ρουμανίας και ο Ευάγγελος Σεκλειζιώτης από τον Π.Γ.Σ. Λάρισας.

Στην Open κατηγορία, ο Κώστας Μαυρίδης και ο Γιάννης Βορριάς από την Ομάδα του διοργανωτή (Π.Ο. ΒΕΛΟΣ) έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου, ανέβηκε ο Βασίλης Τσιπλάκης του ΒΑΟ Θεσσαλονίκης. Στην τέταρτη θέση και με τον ίδιο χρόνο, ένας ακόμη αθλητής του Βέλους, ο Θεόδωρος Κοσμίδης, ενώ ακολούθησαν ο Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης από τον ΒΑΟ και ο Θεόδωρος Ρόζος από τον Θράκα Ιππέα. Στις απονομές παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης Αθανάσιος Κωνσταντινάκης, τα μέλη του Ο.Π.Α.Π Χρήστος Γκολιδάκης και Γιάννης Κοτζαγερίδης καθώς και τοπικοί παράγοντες του Δήμου που στηρίζει ενεργά τον θεσμό τα δύο τελευταία χρόνια.

Αλλαγή σκηνικού την Κυριακή 17-09-2017, καθώς η μάχη μεταφέρθηκε σε εντελώς διαφορετικό τερέν και συγκεκριμένα στην Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης, δίπλα στις «Ομπρέλες» που σε συνδυασμό με την υπέροχη μέρα και το μαγευτικό γαλάζιο της θάλασσας αλλά και το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, έδωσαν μια διαφορετική νότα ποδηλατικής πανδαισίας. Όμως για άλλη μια φορά ο πρωταγωνιστής παρέμεινε ίδιος. Ο Ρουμάνος πρωταθλητής Daniel Crista με χρόνο 5΄49΄΄ διένυσε την διαδρομή των 5 χιλιομέτρων και κατέκτησε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο. Δεύτερος με 6:04 ο αθλητής του Α.Σ. Ποδηλάτης, Σταύρος Πάσχος και μόλις 2΄΄ μετά, ο πρωταθλητής του Βέλους, Γιάννης Κυριακίδης. Την εξάδα συμπλήρωσαν ο Θεσσαλονικιός του Θράκα, Νίκος Λινάρδος, και οι Emil Dima (Εθνική Ρουμανίας) και Plesea Valentin (Steaua).

Στην κατηγορία των Εφήβων, ο Βαγγέλης Σεκλειζιώτης από τον Ποδηλατικό Λάρισας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Christian Bidilici (Steaua) και τρίτο τον πρωταθλητή του ΠΑΟΚ, Κυριάκο Ντελόπουλο. Στην open κατηγορία, ο Φώτης Τσιαβές από την ομάδα του Φοίνικα με χρόνο 6:27΄΄ αναδείχθηκε νικητής Γενικής, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον πάντα αξιόμαχο Κώστα Μαυρίδη (ΒΕΛΟΣ-Bottecchia) και στην τρίτη, με ελάχιστη διαφορά, τον Αλέξανδρο Σιατραβάνη από τον Ο.Φ.Ν.Ιωνίας.

Τρεις αθλητές από το εξωτερικό, συμπλήρωσαν την εξάδα. Ο Γιώργος Γεωργιάδης από τη Ρουμανία ( Steaua), ο Γιάννης Βοριάς από τη Ζυρίχη και ο Γιάννης Φωτίου από την Στουτγκάρδη που ήρθαν από το εξωτερικό προκειμένου να συμμετάσχουν στην διοργάνωση.

Τις αγωνιστικές κατηγορίες ακολούθησε η λαϊκή ποδηλατοδρομία όπου μικροί και μεγάλοι φίλοι του αθλήματος απόλαυσαν την ποδηλατάδα τους στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας.

Στη συνέχεια έγινε κλήρωση ενός ποδηλάτου Bottecchia, προσφορά της εταιρίας Podilato Eu, του Panagiotis Kasparis καθώς και διαφόρων ποδηλατικών αξεσουάρ, από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα έπαθλα στους νικητές απένειμαν: ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης,κ. Γιώργος Δημαρέλος Giorgos Dimarelos, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κωνσταντίνος Ζέρβας Konstantinos Zervas, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης Παύλος Παπαδόπουλος, το μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Πρόεδρος του Π.Γ.Σ Λάρισας Σάββας Τσοπούρογλου Σάββας Τσοπούρογλου, ο εκπρόσωπος της Meccanocar Χρήστος Μαβίδης meccanocar, ο αντιπρόεδρος της Interlife Κώστας Βοτσαρίδης Interlife Ασφαλιστική, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Ζήσης Προκοπίου.

Ο Ποδηλατικός Όμιλος ΒΕΛΟΣ-Bottecchia ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Ο.Π.Α.Π Δήμου Βόλβης Nasos Konstantinakis, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν και την στήριξη που παρέχουν για την υλοποίηση του Διημέρου.

Τα Τμήματα Τροχαίας Ασπροβάλτας και Λητής που αντεπεξήλθαν επάξια στις απαιτήσεις της διοργάνωσεις και χάρισαν έναν ασφαλή αγώνα στους αγωνιζόμενους…

Πάνω απ’ όλους όμως, ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους ποδηλάτες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας χάρισαν στιγμές μοναδικές. Συγχαρητήρια! Ήσασταν όλοι υπέροχοι!!!

Για τον Π.Ο. ΒΕΛΟΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου