Friday, 26 April, 2024

Στίβος: Σπουδαίες συμμετοχές στα «Χανιά 2017»

Κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες από τη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν το Σάββατο 20 Μαϊου στην 7η Διεθνή Αθλητική Συνάντηση Στίβου «Χανιά 2017»

η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Έλενας Βενιζέλου. Οι αγώνες θα γίνουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων και τους διοργανώνει ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της χώρας.

Βάσει των δηλώσεων συμμετοχής τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν με πλήρεις σειρές παρουσιάζοντας έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον αφού σε κάθε ένα από αυτά θα συμμετέχει η ελίτ των Ελλήνων αθλητών, αλλά και αρκετοί από το εξωτερικό. Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ οι διοργανωτές καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την έγκαιρη άφιξη των αθλητών στα Χανιά, ενώ η 2η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή (19/5) στις 13:00 στο ξενοδοχείο Χαλέπα.

Ένα από τα δυνατά αγωνίσματα θα είναι το τριπλούν γυναικών με την Βούλα Παπαχρήστου, την «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού του Πόρτλαντ (2016) και της Ευρώπης στο Βελιγράδι (τον Μάρτιο) η οποία φέτος έχει κάνει 14.19 μέτρα, ενώ μαζί της θα αγωνιστούν η Κριστίνα Αλβερτσιάν με την έμπειρη Αθανασία Πέρρα.

Στο επί κοντώ ξεχωρίζει η παρουσία του Εμμανουήλ Καραλή, του 18χρονου «χάλκινου» παγκόσμιου πρωταθλητή παίδων του 2015 και πρωταθλητή Ευρώπης στην ίδια κατηγορία το 2016, με ατομικά ρεκόρ 5.55μ στον ανοικτό στίβο και 5.70μ στον κλειστό. Στον αγώνα θα μετάσχει και ο «ομόσταυλός» του Νίκος Νεράτζης (ανήκουν και οι δύο στο προπονητικό γκρουπ του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου), που επίσης είναι ικανός να φθάσει ψηλά.

Στο επί κοντώ γυναικών θα πάρει μέρος η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη που μετά τα περσινά προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και φέτος έχει περάσει ήδη πάνω από τα 4.35μ. Σπουδαίες συμμετοχές θα έχουμε και στα άλλα αγωνίσματα, όπου ζητούμενο θα είναι για τους πρωταθλητές μας να υπάρξουν καλές καιρικές συνθήκες και ο απαραίτητος συναγωνισμός για να βγάλουν καλές επιδόσεις.

Έτσι στα 200μ θα έχουμε τον Λυκούργο Τσάκωνα με ατομικό ρεκόρ 20.09 (φέτος έχει κάνει 20.65), ενώ στα 100μ έχει 10.23 από πέρυσι τον Ιούνιο στα Χανιά. Στα 110μ εμπόδια ο επίσης έμπειρος Κώστας Δουβαλίδης, με πολλές επίσης διακρίσεις, όπως και ο Τσάκωνας στις διεθνείς διοργανώσεις, θέλει να ξεκινήσει με μια καλή επίδοση τη σεζόν ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

Εκτός του 30χρονου Δραμινού, στα υψηλά εμπόδια, αλλά στα 100μ γυναικών θα πάρει μέρος η Ελισάβετ Πεσιρίδου, έκτη το 2016 στο ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ . Το ατομικό της ρεκόρ στα 100μ εμπόδια είναι 12.93 και στα 60μ εμπόδια 8.04. Στο μήκος ανδρών αναμένεται μάχη για τη νίκη και τα φώτα στρέφονται στο Μίλτο Τεντόγλου (ξεκίνησε φέτος με 7.97μ), αλλά και στους πιο έμπειρους Μιχάλη Μερτζανίδη, Τάσο Γαλαζούλα, ενώ στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος έχει υπερβεί ήδη φέτος (στο Σχολικό πρωτάθλημα) τα 2.15μ και στα Χανιά θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ατομικό του ρεκόρ (2.18μ).

Χάιδω Αλεξούλη και Έφη Κολοκυθά θα πάρουν μέρος στο μήκος και θέλουν μια καλή εμφάνιση, όπως η Άννα Βασιλείου στα 400μ (ξεκίνησε με 53.82 στο διασυλλογικό πρωτάθλημα) και ο Πέτρος Κυριακίδης στα 400μ. Στα 100μ ανδρών κατεβαίνει ο Παναγιώτης Τριβιζάς, ενώ στα σπριντ γυναικών (100μ, 200μ) μετέχουν οι Κατερίνα Δαλάκα και Ραφαηλία Σπανουδάκη.

Zougla

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου