Friday, 29 March, 2024

Ο Nico Rosberg Παγκόσμιος Πρωταθλητής! vid

O Nico Rosberg είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1. Τερμάτισε δεύτερος στο Abu Dhabi πίσω από τον Lewis Hamilton και έγινε ο 33ος πιλότος

στην ιστορία του σπορ που κατακτά τον τίλτο.

Ο Βρετανός από την πλευρά του έπαιξε ό,τι χαρτί είχε στη διάθεσή του ελπίζοντας στο θαύμα, χωρίς τελικά να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση και να φορέσει αυτός το στέμμα του Πρωταθλητή για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Hamilton έκανε καλή εκκίνηση, έστριψε πρώτος και από κει και πέρα προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό περιμένοντας τις Red Bull – Ferrari να αφήσουν τον Rosberg εκτός βάθρου, ώστε να είναι εκείνος ο Πρωταθλητής.

Οι διαφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν πολύ μικρές για τους τέσσερις πρώτους γεγονός που κράτησε σε αγωνία το κοινό. Ο Rosberg, ωστόσο, έδειξε χαρακτήρα, διατήρησε την ψυχραιμία του και την αυτοσυγκέντρωσή του, είχε καθαρό μυαλό και έφτασε στο στόχο του. Η προσπέρασή του στον 20ο γύρο επί του Verstappen προκάλεσε καρδιοχτύπια καθώς ο Ολλανδός που βρισκόταν σε διαφορετική στρατηγική, δεν είναι και ο ευκολότερος αντίπαλος για να περάσεις. Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί κατηγορήσει τον Hamilton και για την στρατηγική που ακολούθησε. Από τη στιγμή που δεν κρατούσε την τύχη του στα χέρια του αφού βρισκόταν στο -12, έπαιξε με τις πιθανότητες που είχε.

Η παρέμβαση του Paddy Lowe τέσσερις γύρους πριν το τέλος ζητώντας του να ανεβάσει το ρυθμό, μπορεί να χαρακτηριστεί άστοχη, με τον Hamilton να δίνει πληρωμένη απάντηση: “Χάνω το Πρωτάθλημα, οπότε αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει αν θα νικήσω ή θα χάσω τον αγώνα”. Ήταν στο σημείο που ο Vettel, ο οποίος βρισκόταν σε διαφορετική στρατηγική (είχε super soft γόμα στο μονοθέσιό του την ώρα που οι πρωτοπόροι ήταν με soft),  και ερχόταν με απειλητικές διαθέσεις έχοντας ανέβει στην τρίτη θέση και πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τα δύο “ασημένια βέλη”.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Hamilton συνεχάρη τον μεγάλο του αντίπαλο τόσο στο parc ferme όσο και στο βάθρο. Ήταν το καλύτερο φινάλε…

Για τον ίδιο βέβαια η γεύση που έμεινε ήταν πικρή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του σπορ οδηγός που έχει πετύχει 10 νίκες σε μια σεζόν δεν παίρνει Πρωτάθλημα.

ethnos

Ο Nico Rosberg Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου